Glutenfrie Boller!
Er det mulig? Ja! Og jeg tør påstå at disse bollen smaker nesten som de andre bollene som ikke er glutenfrie. Mens disse i tillegg er økologiske!
Økologisk glutenfri bollemiks
Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er bollene godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med små harde boller som ikke har fått hevet tilstrekkelig. Miksen er tilsatt rårørsukker i begrenset mengde men om du ønsker søtere bakst så er det enkelt å tilsette litt ekstra sukker eller litt mer kardemomme.
Stekes i 15 minutter
Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller. I tillegg kan det være lurt å ha litt ekstra mel tilgjengelig slik at du får til å lage fine, runde boller. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da det stort sett holder med 15 min steketid på 200 grader.
Bollemiksen kan brukes på mange måter
Bollemiksen kan også brukes til flere varianter så sjekk under fanen «Oppskrifter og Tips» for flere baketips. Kos deg!
Ingredienser: Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt loppefrøskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk
-
Næringsberegning (pr 100g miks)
Energi
1489 kJ (351 kcal)
Fett
0,6 g
Mettet fett
0,1 g
Karbohydrater
82 g
Sukkerarter
15,6 g
Fiber
5,2 g
Protein
2,0 g
Salt
0,5 g
-
Næringsberegning (pr 100g ferdig bakst med tørrgjær, kesam, smør, lettmelk/ laktoseredusert melk)
Energi
792 kJ (188 kcal)
Fett
4,1 g
Mettet fett
2,5 g
Karbohydrater
34,1 g
Sukkerarter
7,2 g
Fiber
2,4 g
Protein
2,4 g
Salt
0,3 g