Share this Project

22 Comments on “Sjokoladekake”

  1. Charite

    Hei, hvor får jeg kjøpt denne? Har ikke funnet den på Meny hvor de fører andre produkter fra dere ? Lagde akkurat knekkebrødet deres ?

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Charite! Sjokoladekake miksen skal nå være tilgjengelig i butikker som Meny, Spar, Rema, Obs, Mega og de største Prix. Om du bor i Oslo området så er den også tilgjengelig i enkelte spesialbutikker som Røtter Sthanshaugen, Ekte Vare på Sagene og Kolibri Kolonial på Damplassen. Det kan jo være det tar litt tid å distribuere den ut til alle butikkene som har den i sitt sortiment men håper ikke du må vente for lenge ;).
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  2. Arnhild Almås

    Hei. Kjøpte 1 pk boller bakemiks – «saftige og smakfulle boller». Og på fremsiden står det ikke bare glutenfrie men i et brunt felt: Uten: hvetestivelse, egg, melk. Men så forteller oppskrifta at skal tilsette nettopp melk og halvpisket egg. Ikke tydelig og riktig dette her… Dessuten blir det veldig dyre boller når man må tilsette så mye selv likevel.
    Arnhild Almås

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Arnhild! Det er riktig som du sier; selve bollemiksen er glutenfri, uten hvetestivelse, egg og melk. Ved tilberedning velger man melkefrie alternativer om nødvendig som feks laktosefri melk/ soyamelk, laktosefri kesam/ soyayoghurt. Og når det kommer til egg så kan det selvfølgelig utelates da egget kun er lagt til for pensling av bollene før steking. Jeg ser at det kan merkes tydeligere med melkefrie alternativer og tar med det i neste opptrykk av emballasje. Så vidt jeg vet finnes det ingen ferdige bakemikser hvor alt er inkludert, også de våte elementer som jo er nødvendige for en vellykket bakst, så dermed vil jo prisen per miks måtte inkludere også dette.
      Håper selvfølgelig at du vil bake bollene nå som du har miksen i hus :).
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  3. Charite

    Takk, da får jeg håpe den dukker opp på nærbutikken snart ? Har du en god oppskrift på glasur til sjokoladekaken uten melis/hvitt sukker eller melk? ?

    1. Monica J. Hellmann

      Hei igjen, her ble det litt sent svar.
      Hva med å smelte en plate mørk sjokolade og blande med laktosefri kremfløte?
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  4. Else

    Hei.
    Kan disse produktene brukes om man har ulcerøs kolitt og spiser lavfodmap? Er det isåfall noen produkter man ikke kan spise?

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Else, de fleste av mine mikser fungerer også for dere som spiser lavFODMAP. Jeg tror det kun er Müsli miksen med bær som ikke er helt trygg pga innholdet av tørket bær og frukt. Lykke til og håper du finner gode, smakfulle alternativer som gir også deg en god hverdag.
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  5. Marielle

    Hvordan er holdbarheten på denne? Kan den lages dagen før den skal serveres? Eventuelt ta på glasur samme dag.

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Marielle,
      det vil jeg si går veldig, veldig fint. Den holder seg godt faktisk i flere dager (om det blir noe til overs ;)). Stek heller litt kortere om du er usikker – sjekk med en kakepinne om den er gjennomstekt, og la den heller være litt for rå enn for tørr.
      Riktig god fornøyelse!
      Med vennlig hilsen,
      Monica

    1. Monica

      Hei Kjetil,
      jeg har ikke testet det selv men vet at moste bananer er et alternativt, og bakepulver/ natron. I tillegg er type kulturmelk/ soyayoghurt også effektivt. Men vet for lite om andelen du må bytte/ erstatte med. Sjekk også allergikokken.no der ligger det også tips ifht baking uten egg http://allergikokken.no/hjem/baketips/
      Lykke til!
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  6. Jan Erling Kvisvik

    Hei!

    Gjorde et forsøk på å lage sjokoladekaken i dag. Stusset da det stod på pakken at man skulle tilsette 5 egg, 200 gram smør og 200 ml melk. 200 ml = 2 liter (!). Etter å ha tilsatt 1 liter skjønte jeg at dette ble suppe…:( Forsøkte å steke den lenger og pyntet med glasur og strøssel, men det smakte melk…. Kjedelig med feiltrykk på pakken for amatører…:(

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Jan Erling,
      Skjønner at dette ikke gikk bra!? 200 Ml= 2 dl og IKKE 2 liter! Håper du gjør et nytt forsøk med riktig mengde.
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  7. Lill Ann Skavdal

    Hei, det var koselig å treffe deg på Hadelands Glassverk og få servert nydelige, smakfulle vafler med tilbehør. Søndag fikk alle vafler fra din Bakemiks Vafler/fullkorn. Nam nam sa hele flokken og borte var de. Litt skoleniste ble tatt av til den som trenger det mest.

    Lykke til videre og det står respekt av slike kreative kvinner. Du har kanskje også sett blogg etc. av Gry Hammer. Også en dyktig dame.

    1. Monica J. Hellmann

      Kjære Lill Anne, og tusen takk selv for hyggelig møte og prat, og ikke minst den flotte tilbakemeldingen! Det varmer!❤️
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  8. Kjerstin Harlaugseter

    I dag fyller min kjære mann år, og jeg gleder meg til å lage sjokoladekaken din 😋👍 Jeg tilsetter litt grovhakkede valnøtter, for det elsker han 😍 Jeg syns det er helt fantastisk at du har laget mikser som er så «sunne», tusen takk for den flotte (og smakfulle) jobben du gjør! 👏👏👏

    1. Monica J. Hellmann

      Kjære Kjerstin!
      For en hyggelig tilbakemelding og så glad jeg blir når det blir satt pris på sunnere glutenfrie produkter med mitt fokus på mindre sukker og mer fiber. Kombinasjonen sjokolade og valnøtter er jo nydelig ogjeg ønsker dere en riktig hyggelig bursdagsfeiring! Hils og gratulerer med dagen!🎈🎉
      Med vennlig hilsen,
      Monica

  9. Keren

    Hei! Lurte på om kakemiksen vil «fungere» med hvetemelk og rapskokos «smør»? Hvilke melkefrie alternativer ville du anbefale?

    1. Monica J. Hellmann

      Hei på deg!
      Jeg tror det vil fungere bra jeg med dine alternativer. Ellers vet jeg kokosmelk er et godt melkefritt alternativ, men det blir muligens litt mye om du også bruker rapskokos smør? Mandel melk er også et godt melkefritt alternativ. Lykke til, og goood fornøyelse! 🙂
      Med vennlig hilsen,
      Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *