Blåbærkremkake

En frisk og smart kake uten for mye sukker, men med masse gode smaker. Har du kanskje litt bær i fryseren du kan bruke? Her har jeg brukt blåbær, men jeg vet den også smaker godt med bringebær og den finner du oppskriften på her. 🙂

INGREDIENSER TIL KAKEBUNN:

Dette trenger du til kakebunnen:

INGREDIENSER TIL BLÅBÆRKREM

Dette trenger du til Blåbærkrem:

  • 3 dl blåbær – jeg hadde ca 2 dl frosne og resten ferske
  • 45 g rårørsukker
  • 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
  • 3 dl kremfløte
  • 3 gelatinplater
  • Friske bær til pynt

FREMGANGSMÅTE

Dette gjør du:

  • Piske eggehvitene til de begynner å skumme, og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking.
  • Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
  • Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 22 cm springform.
  • Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
  • Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Ta av bakepapiret
  • Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.

Mens kakebunnen avkjøles lager du kremen:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min
  • Bland bringebær, sukker og vanilje og varm opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
  • Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
  • Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
  • Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
  • La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.

Ta av kakeringen, bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær.

God fornøyelse! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *