Bollebrød

En artig vri på bollebakingen – og helt klart verdt en bakst! 🙂

Dette trenger du:

1 pose Bolle miks

1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær

20 gram smør

145 gram kesam

2 dl melk

2 epler

2 ts kanel

1 brødform

1 bakeark

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på Bolle miks posen. Pass på at alt du tilsetter er lunkent. En enkel måte å sørge for det på er å blande kesam, melk og smør i en liten kjele og varme opp til lik temperatur før du tilsetter bolle miksen. Sett til heving 30 min før du tar deigen og kjevler ut til en leiv som om du skal bake kanelsnurrer. Ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom du synes deigen er for klissete. Ofte holder det å ta litt på selve kjevla før man starter. Skjær så opp 3-4 passe leiver som har størrelse lik brødformen (lengde og bredde), strø så kanel, hakkede eplebiter og litt sukker før du legger de lag vis opp i brødformen. Jeg brukte kokosblomstsukker denne gangen, og siden selve bolle miksen har redusert andel sukker kan du fint tilsette litt i fyllet. Sett så til ny heving. ca 30 min før du steker midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 45 min.

Avkjøles på rist før du skjærer opp og eventuelt pynter med litt melisglasur.

God fornøyelse! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *