BolleJuletre

En herlig variant å bake til juleverkstedet 🙂
Du trenger:
2 poser Bolle miks
1 pk fersk gjær
1 beger kesam
40 gram smør
4 dl melk
2 ts kardemomme
1 pk vaniljekrem
1 bakeark

Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miks posen. Bland begge posene sammen til en deig. NB! Husk å varme kesam sammen med melk og smeltet smør til lunkent før du løser opp gjær og tilsetter miksen. Bland godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min. Sett til heving i ca 45 min.
Ta deigen og legg på en bakematte/ silikonmatte og form boller i ønsket størrelse. Deigen skal være lett å jobbe med og du skal ikke ha behov for ekstra mel til utbaking. Form 15 runde boller og en litt avlang. Start med å legge den avlange i bunn som stammen til juletreet, legg så 5 boller på første rad og fortsett til du setter den siste bollen på toppen. Sett til ny heving, ca 30 min. Ta en skje med vaniljekrem i de ytterste bollene, pensle med sammenpisket egg, før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
Avkjøles lett før du strør på litt melis – riktig god fornøyelse!

Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *