Glutenfrie boller med bær

Boller med bær – en ny favoritt! Så fantastisk godt, lekkert å se på og nydelig å servere. Denne bør du prøve!

Dette trenger du av ingredienser til glutenfrie Boller med bær (jeg fikk 12 boller):

  • 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 dl melk/ alternativt laktosefritt eller soyamelk
  • 25 gram smeltet smør
  • 143 gram kesam (1/2 boks)/ alternativt laktosefri eller soyayoghurt
  • 1,5 ts kardemomme

til fyll trenger du:

  • creme fraiche og/ eller vaniljekrem
  • syltetøy
  • friske eller frosne bær
  • nøtter (pistasj, pekan og mandler)
  • melis

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Bollemiks posen
  • Pass på at kesam, smør og melk har samme temperatur (fingerlunkent) når du tilsetter gjær
  • Blandes godt i kjøkkenmaskin, minimum 5 min.
  • Sett deigen til heving ca 45 min
  • Form 12 små, eller færre og større boller
  • Sett på et stekebrett kledd med bakepapir
  • Sett til heving ca 30 min
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Bruk en skje til å forme grop i hver bolle
  • Legg litt syltetøy og en klatt creme fraiche eller vaniljekrem i hver bolle (jeg tok halvparten av bollene med creme fraiche og resten med vaniljekrem – like gode begge to;))
  • Fyll på med friske/ frosne bær og strø til slutt hakkede nøtter på toppen
  • Stekes i 12-15 min – følg med på tiden

Avkjøles lett på rist, dryss på litt melis og nyt! <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *