Farmor’s krydderkake som ble glutenfri

Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet! 😉

Du trenger

  • 100 gram smør
  • 2,5 dl rårørsukker
  • 3 egg
  • 4 dl Det Glutenfrie Verksted Pannekakemiks
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 dl fløte eller melk
  • 2 ss appelsinmarmelade

Sett ovnen på 190 grader. Smelt smør og bland godt med sukker. Jeg tenker du fint kan redusere sukkermengden ytterligere, om du vil, da den ble ganske så søt. Rør inn ett og ett egg. Sikt mel og krydder i røra og tilsett til slutt appelsinmarmeladen. Jeg hadde ikke appelsinmarmelade så jeg byttet ut med solbærsyltetøy, og det fungerte fint. Hell røra i en brødform 1,5 l. og smør formen godt eller dekk med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 40 min – følg med på tiden så den ikke stekes for lenge og blir tørr. Bruk gjerne en grillpinne til å sjekke om den er gjennomstekt.

Avkjøles på rist. God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *