Glutenfri Cornflakesterte

Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her 😉

Dette trenger du av ingredienser for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God Morgen Wenche:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 dl rårørsukker (kan reduseres)
  • 1,5 dl kokosmasse
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 pose (6 dl) Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 kakeformer str 24 cm  (og har du ikke to så steker du bare i to omganger)
Til fyll trenger du:
  •  3-6 dl kremfløte (erstattes gjerne med laktosefri) mengden krem avhenger av hvor kremete du ønsker kaken
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • Finrevet mørk sjokolade
  • Friske bær (pasjonsfrukt, bringebær, blåbær eller det du synes frister mest)
Dette gjør du:
  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Stivpisk eggehvitene
  • Tilsett sitron og sukker, og pisk til en stiv/ seig marengs
  • Vend så forsiktig inn knuste cornflakes, kokos og bakepulver i marengsen.
  • Kle hver kakeform med et bakepapir og fordel marengsen i begge to
  • Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
  • Ta bunnene ut av kakeformene og avkjøl på rist
  • Legg så halvparten av fyllet på den ene bunnen, strø litt sjokolade og bær før du legg den andre bunnen oppå og fordel resten av fyllet på den
  • Strø revet sjokolade over og friske bær

Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3

 

 

2 Comments on “Glutenfri Cornflakesterte”

  1. Sonja

    Så spennende! Blir cornflakesen bløt? Jeg pleier å ha i 1-2 moste overmodne bananer istedetfor sukker 😀

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Sonja,
      ja virkelig en supergod variant, og cornflakesen holder seg sprø! Er usikker på om banan funker som erstatning når du skal lage marengsbunnen? Uansett – verdt en bakst, kos deg og riktig god fornøyelse! 🙂
      Med vennlig hilsen,
      Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *