Glutenfri Pai med røkt ørret (eller røkelaks)

Pai kan varieres i nesten det uendelige. I tillegg er det en fin måte å rydde litt opp i kjøleskapet på 😉 Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve med røkt ørret – og det ble så godt at den oppskriften må deles:

Dette trenger du av ingredienser:

Til Paibunn

  • 1 pose Pai miks bunn fra Det Glutenfrie Verksted (200 gram)
  • 80 gram mykt smør
  • 1egg
  • 4-6 ss vann

Til fyll:

  • 6 egg (kan fint klare deg med 4 egg)
  • 3 dl matfløte lett
  • 3 ss kesam mager
  • brokkolini (de små brokkoliene er så gode, men kan fint byttes ut med vanlig brokkoli)
  • 200 gram røkt ørret (eller røkelaks)
  • 2 vårløk kuttet
  • 200 gram revet ost (bruk gjerne osterester her)
  • salt og pepper
  • Paiform

 

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen
  • Legg bunnen i kjøleskapet minimum 30 min. Den kan fint ligge lenger men da må du kna den og jobbe den litt myk innen du starter med å kjevle den.
  • Kjevle ut deigen. Bruk gjerne en silikonmatte/ bakematte som underlag og legg et bakepapir på toppen før du starter med å kjevle
  • Når deigen er passe stor legger du den da opp ned i paiformen slik at bakepapiret ligger i bunn.
  • Prikk deigen lett med en gaffel.
  • Stek så kun paibunnen (uten fyll) i 10 min på 200 grader
  • Mens bunnen stekes og avkjøles gjør du klart det du skal ha av ingredienser til paien.
  • Strø revet ost i bunn av formen
  • Strø så hakket vårløk rundt i formen
  • Fordel skiver med røkt ørret/ røkelaks
  • Det samme gjør du med brokkoliniene
  • Bland egg med matfløte og kesam, og pisk sammen med gaffel til du har en jevn røre. Tilsett litt pepper og bittelitt salt.
  • Hell eggeblandingen over paifyllet og strø resten av osten på toppen.
  • Har du friske urter tilgjengelig strør du litt av dette også på toppen.
  • Stekes i ca 30 min, men følg med på tiden da steketiden varierer i forhold til ovn og størrelse på paiformen.

Serveres med en frisk og grønn salt!

Dette er en skikkelig god sommerpai! God fornøyelse! <3

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *