Glutenfri plommekake

Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles.

Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale;

Dette trenger du av ingredienser til plommekake:

  • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein fjernes
  • 1,75 dl sukker (øk til 2 dl øm du ønsker litt søtere kake og om plommene ikke er såå søte)
  • 150 smør
  • 5 dl focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 egg
  • 2,5 dl tyrkisk yoghurt
  • Litt ekstra plommer til pynt
  • Litt mandelskiver til pynt

Dette gjør du:

  1. Del plommene i to og fjern stenene.
  2. Sett stekeovnen på 175 grader.
  3. Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
  5. Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
  6. Vend tilslutt inn plommene.
  7. Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
  8. Legg noen halve plommer på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
  9. Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.

Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *