Glutenfrie ostehorn

Disse smaker godt til frokost, lunsj, i matpakka, med på tur, i solveggen eller til kvelds.

Jeg baker alltid dobbelt porsjon slik at jeg kan lage litt forskjellige type horn; halvparten som disse med ost og resten med ost og skinke. Smaker selvfølgelig helt fantastisk nystekte og lune, men ikke så værst å putte i fryseren og ta ut etterhvert heller. Da gjør det seg veldig med en liten lunk i ovnen eller i mikrobølgeovnen.

Til 8 glutenfrie ostehorn trenger du: (doble porsjonen om du ønsker flere)

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 3,5 dl lunken vann
  • 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
  • 20 gram smeltet smør
  • 150 gram revet ost (Jarlsberg)
  • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på posen, og bytt ut andel olje med smør
  • La deigen heve min. 30 min i bakebollen
  • Finn frem silikonmatte/ bakematte og strø litt ekstra mel på denne
  • Deigen er litt klissete så bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
  • Strø litt ekstra mel på deigen og formen den med hendene før du kjevler ut til en rund leiv.
  • Del opp i 8 «pizzastykker» med en pizzaskjærer og strø ønsket mengde ost på.
  • Rull sammen horn og sett på stekebrett kledd med bakepapir.
  • Heves i 30-45 min
  • Stekes på 210 grader i ca 25 min
  • Avkjøles på rist

 

God fornøyelse! 🙂

 

 

 

2 Comments on “Glutenfrie ostehorn”

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Heidi,
      litt usikker faktisk og jobber derfor med ny side som skal gjøre det litt enklere… Men om du forteller med hva du leter etter så skal jeg forsøke å hjelpe deg 😉
      Med vennlig hilsen,
      Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *