Glutenfrie vaniljeboller

Supergode boller fylt med vaniljekrem! 🙂

Dette trenger du av ingredienser til Vaniljeboller

  • 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 2 dl melk
  • 143 gram kesam eller soyayoghurt
  • 25 gram smør, smeltet
  • 1 ts kardemomme (ikke nødvendig) men gir en litt «søtere» smak på bollene
  • 1 pk Piano vaniljekrem – eller lag din egen hjemmelagede vaniljekrem ved å følge denne linken .
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten på baksiden av Bolle miks posen – sett deigen til heving 30-45 min.
  2. Legg en silikon/ bakematte på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen, elt med litt ekstra mel om nødvendig.
  3. Del opp deigen i 12 like deler.
  4. Ta en del av gangen og lag en bolle som du så trykker flat.
  5. Ta en spiseskje med vaniljekrem og legg på i midten av leiven.
  6. Brett så deigen rundt kremen og legg på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned.
  7. Etterhev i ca 30 min.
  8. Pensel med egg (ikke nødvendig)
  9. Stekes på 210 grader 10-15 min. Følg med på tiden.

 

Nytes litt avkjølt – med et lite dryss melis.

God fornøyelse! <3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *