Høstkake

Nå bugner det av norske epler og plommer og det gjelder å nyte. Her kommer det en oppskrift på en deilig høstkake fylt med plommer, epler og litt kanel som ble en variant av plommekaken jeg delte for noen dager sider.

DETTE TRENGER DU AV INGREDIENSER TIL HØSTKAKEN:

  • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein
  • 3 epler
  • 1,75 dl sukker
  • 150 smør
  • 5 dl Pannekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 ts kanel
  • Litt mandelskiver til pynt

DETTE GJØR DU:

  1. Del plommene i to og fjern stenene.
  2. Skrell eplene og del opp i biter
  3. Putt eplebitene i en pose og dryss kanel (og litt rårørsukker) over og bland slik at kanelen fester seg til eplebitene
  4. Sett stekeovnen på 175 grader.
  5. Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
  6. Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
  7. Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
  8. Vend tilslutt inn plommene og eplebitene.
  9. Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
  10. Legg noen eplebiter på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
  11. Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.

Serveres lett avkjølt med litt krem, is eller vaniljekesam til.

God fornøyelse! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *