Nøttebrød uten gjær

Nybakt glutenfritt brød, uten gjær, på under 1 time! Enklere, og bedre, kan det nesten ikke bli!

Dette trenger du:
1 pose Rundstykker uten gjær miks
5 dl kaldt vann
1 god neve nøtter – ta det du liker av nøtter og frø – jeg hakket opp valnøtter, pekannøtter, litt mandler, pistasjnøtter og pinjekjerner (en fin måte å rydde opp litt i nøtteskuffen på også ;))

Dette gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen – du tar 5 dl kaldt vann i bakebollen, tilsetter miksen og blander i 2 min. I mellomtiden kler du en brødform på 1 liter, med bakepapir. Få all deigen over i brødformen, lag et snitt med en skarp kniv på langs og strø så det du har valgt av nøtter og frø over brødet. Pass på at du trykket det litt godt ned i deigen.
Stekes midt i ovnen i ca 50 min – følg med på tiden. Synes du brødet blir fort litt godt stekt på toppen legger du et bakeark oppå. Avkjøles på rist før du skjærer opp og nyter til en deilig frokost.
Dette brødet holder seg i flere dager om du oppbevarer det i en brødpose/ plast. Eller du skjærer opp i skiver og fryser ned og tar ut etter behov.
God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *