Rabarbra smuldrepai med blåbær

Snart slutt på årets rabarbrasesong, men om du skynter deg så rekker du å bake denne herligheten 😉

Dette trenger du:

1 pose Cookie miks fra Det Glutenfrie Verksted

2 egg

150 gram smør

2 rabarbra stilker

200 gram blåbær

Mandelflak

Litt is eller vaniljekesam

Dette gjør du:

Skrell rabarbra stilkene og del i passende biter. Jeg lot de få et lite oppkok sammen med 1 ss daddelsukker da rabarbra jo er ganske så surt, men det er ikke nødvendig da det også er rårørsukker i selve Cookie miksen. Sett rabarbra til avkjøling mens du følger fremgangsmåten på baksiden av Cookie miksen. Finn frem en rund kakeform, 24-26 cm, kle denne med bakepapir og fyll den med Cookie massen. Bruk fingrene til å klemme deigen ut og la det gjerne være litt klumpete og humpete. Fordel så rabarbra i formen, strø over blåbær og tilslutt hakkede mandelflak. Stekes på 200 grader i ca 25-30 min. Kaken er ferdig når den har fått litt mørke harde skorper.

Serveres lun med litt vaniljeis eller vaniljekesam – eller rett og slett som den er. God fornøyelse! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *