Glutenfrie Skoleboller

boller

Har du testet Bolle miksen? I såfall håper jeg du er klar for å lage glutenfrie skoleboller også 🙂

Du trenger:

1 pose Bolle miks

1,5 dl Kesam

20 g smør

2 dl melk

1 pk gjær

1 krt vaniljekrem eller du lager den fra bunn om du har tid og lyst

 

Følg samme fremgangsmåte som på posen ifht øvrige ingredienser og fremgangsmåte.

Form boller og legg på stekebrett kledd med bakepapir, lag en dump i bollen og fyll med ønsket mengde vaniljekrem.

Sett til heving ca 30 min, pensle lett med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Følg med på tiden da steketiden avhenger både av ovn og størrelse på bollene.

Ta gjerne på litt glasur og kokos om du ønsker det. 🙂

2 Comments on “Glutenfrie Skoleboller”

  1. Kjellfrid Ribe

    Skal bake glutenfrie boller av deres bakemiks. på posen står det at det skal være vann i, men på oppskriften bak står det ikke noe om vann,
    men med oppskriften bak blir det en veldig hard deig, ¨å jeg går ut fra der må mer væske, men hvor mye?

    Mvh
    Kjellfrid Ribe

    1. Monica J. Hellmann

      Hei Kjellfrid,
      Så hyggelig at du skal bake boller! Det er dessverrelitt misvisende at det står vann der og det er rettet opp på posen. Om du opplever deigen for tørr ville jeg justert med litt mer melk, lunken. Mengden må du nesten prøve deg frem med. La deigen heve i bakebollen før du former bollene. Deigen skal være såpass at du kan gjøre dette med hendene – skulle deigen bli for klissete kan du dyppe en spiseskje i lunkent vann og dermed forme boller (her kommer vann inn ;)). Lykke til! Og god fornøyelse! Prøv også prinsessekaken – den er virkelig et godt alternativ!
      Med vennlig hilsen,
      Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *