Tomatpai

Denne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3

Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia.  Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den:

Dette trenger du av ingredienser til tomatpai:

  • 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 80 gram mykt smør
  • 1 egg
  • 4-6 ss vann
  • 300 gram tomater
  • 3-4 ss grov sennep
  • 1 håndfull friske basilikumblader hakket
  • 150 gram revet ost
  • 1 pk feta ost i blokk
  • 4 egg
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

 

Dette gjør du:

  1. Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
  2. Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
  3. Start med å smøre sennep på bunnen
  4. Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
  5. Hakk basilikum og fordel over tomatene
  6. Riv fetaost i småbiter og dryss over
  7. Pisk egg og melk og hell over bunnen
  8. Tilslutt litt salt og pepper
  9. Stekes på 210 grader i ca 25 min
  10. Avkjøles lett

Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia)

Kos deg! 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *