Tørt brød? Tips

Synes du brødet blir for tørt?

Det kan jo skyldes flere ting, men jeg har fire tips;

 • Visp

Bruk alltid vispen på din kjøkkenmaskin for å blande miksen godt. Ikke bruk eltekroken! Vispen gjør at miksen blander seg bedre og får riktig struktur

 • Kulturmelk vs vann

Det er klart forskjell på om du baker brød miksen med kultur melk eller vann. Kulturmelk gjør deigen og brødet mer saftig og holder bedre på fuktigheten.

 • Steketid

Det står ca 40 min som anbefalt steketid på posen men jeg reduserer ofte den til 35 min.

Det som ikke spises opp samme dag skjærer jeg så opp i skiver og putter i fryseren slik at det enkelt kan taes ut og ristes etter behov. På den måten bevarer du ferskt brød følelsen litt lengre.

 • Brødform

Bruk 1 liters brødform det gir det beste resultatet.

God brødbakst!

5 Comments on “Tørt brød? Tips”

 1. Solveig Yri

  Bruker rismelk m kalk ellers, nå også til grovbrødet ditt i stedet for kulturmelk og vann ettersom kumelk ikke er aktuelt her. Har jo ikke prøvd noe annet, så vet ikke hvordan mitt valg slår ut i forhold til ditt. Fryser bort brødet i skiver ettersom det vanligvis er en enpersonshusholdning og er spent på resultatet. Lurer på om jeg burde prøve med litt psyllium for saftighet.
  Mvh, Solveig Yri

  1. Monica J. Hellmann

   Hei Solveig!
   Rismelk med kalk har jeg aldri selv testet men det burde nok fungere! Kan også være at litt psyllium gjør brødet litt saftigere – verdt å teste ut. Lykke til og håper det smaker! Og trikset med å skjære i skiver, fryse ned og ta opp etter hvert er gull verdt:)
   Med vennlig hilsen,
   Monica

 2. Nora

  Hei!

  Nettopp bakt dette brødet for første gang. Det ble saftig på smak, men detter helt fra hverandre når jeg skal skjære det opp. Har du noen tips for dette? Stekte jeg det for lenge? stekte underkant 40 min og har brukt melk som anvist. Veldig godt brød, bare litt irriterende at det smuldres opp 🙂

  1. Monica J. Hellmann

   Hei Nora,
   så hyggelig at du likte brødet! 🙂
   jeg tenker det kan avhenge av to ting; for lang steketid og/ eller for stor brødform. Brødet blir best i 1 liters form. Steketiden varierer jo litt fra ovn til ovn, og om du i tillegg har brukt skummet kultur så bidrar også det til saftighet. Om du har brukt for stor form så ville jeg endret på det og i tillegg forsøkt med litt kortere steketid. Håper du lykkes!
   Med vennlig hilsen,
   Monica 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *