Kanelknuter av surdeig

Kanelknuter, eltefrie og bakt på surdeig!

Jøje meg for en opplevelse og mestring det er når surdeigen du forsøkte deg på i påsken fortsatt lever og bidrar til nye smakfulle opplevelser!

Eltefri bakst har blitt en ny favoritt for min del, og nå med surdeig i tillegg så har jeg fått frem flere gode varianter jeg gjerne deler med deg. 

Men først av alt, om du ikke har fikset din egen surdeig så anbefaler jeg at du gjør et nytt forsøk. Det tok sin tid fra mitt første forsøk til den satt og nå er jeg mer enn happy for at den kan holde seg rolig i kjøleskapet til jeg bestemmer meg for neste bruk. Sjekk oppskriften på surdeigstarter her, om du vil.

Så til dagens oppskrift!

Glutenfrie, eltefrie, surdeigs Kanelknuter :)

  • Du trenger:
  • 4 ss surdeig
  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400gram)
  • 150 gram Kesam/ Soyayoghurt/ Biola
  • 2 dl melk
  • 20 gram flytende melange/ smeltet smør
  • Litt ekstra mel til utbaking

Til kanelfyllet:

  • 100 gram smør
  • 75 gram brunt sukker
  • 1 ss kanel

Dette gjør du:

  1. Start med å mate surdeigen
  2. Følg så fremgangsmåten på baksiden av posen Søt Bakemiks
  3. Du trenger ikke varme opp noen av ingrediensene, bare tilsett alle i bakebollen, inkl 4 ss surdeig.
  4. Blandes lett i kjøkkenmaskin - deigen blir klissete og skal være det.
  5. La deigen stå til heving min 12 timer på kjøkkenbenken i bakebolle dekket med plast.
  6. Lag kanelfyllet ved å smelte smør i en kjele på svak varme, tilsett sukker og kanel og bland sammen. Avkjøles
  7. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og velv deigen over på dette. Tilsett ekstra mel men kun litt av gangen da det ikke er så mye som skal til. 
  8. Finn frem kjevle og jevle ut deigen til en avlang leiv.
  9. Smør så kanelblandingen over.
  10. Brett først den ene langsiden ned mot midten og så den andre langsiden over der igjen.
  11. Kjevle over en gang til før du deler opp i ca 15 strimler.
  12. Holde fast i den ene enden og snurr så resten rundt et par ganger før du stikke enden opp i hulrommet som for å lage en knute. 
  13. Legg bakeark på stekebrett og legg knutene på etterhvert - jeg brukte et litt mindre stekebrett da jeg tenkte de skulle ligge litt tett, men bruk det du har.
  14. Sett kanelknutene til heving min 40 min, gjerne lenger. 
  15. Sett ovnen på 220 grader, pensle med sammenpisket egg og stek knutene i ca 15 min.
  16. Avkjøles lett på rist før de nytes som de er eller med et lett dryss melis

God fornøyelse! :)

 

0 0
Feed