Krydderbollekake

Krydderbollekake

Her snakker vi julestemning.

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
  • 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær
  • 3 dl melk
  • 143 gram kesam
  • 20 gram smør
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/4 ts allehånde (kan droppes)
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 1/2 ts kanel
  • 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)
  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 1 egg til pensling
  • Melis til melisdryss
  • 1 kakeform/ springform str 20-24 cm
  • 1 bakepapir
  • Silikonmatte og kjevle

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miksen og tilsett krydderet i melmiksen. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkent.
  • Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
  • Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
  • Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
  • Stekes på 200 grader, over- og undervarme, i ca 40 min. Følg med på tiden.
  • La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.

Nydelig julekake! God fornøyelse! <3

0 0
Feed