Ovnsbakt grøt

Ovnsbakt grøt müsli med chia

Havregrøt er en sikker vinner og en god start på dagen. Her i huset "pimper vi ofte opp" havregrøten med å bruke Müsli med Chia miksen. Den inneholder flere spennende råvarer, i tillegg til havre, som poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak og linfrø. 

Denne gangen testet jeg ut å bake grøten i ovnen og det ble jo så godt! Og om du gjør små tilpasninger så kan den nesten fungere som en liten dessert også. Sjekk oppskriften her om du også er klar for en ny vri av den tradisjonelle havregrøten!


Du trenger:

  • 7 dl Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ss bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 3,5 dl mandelmelk (eller vanlig melk)
  • 2 egg
  • 0,5 dl flytende melange
  • 1 eple skåret i biter
  • 0,5 dl valnøtter hakket
  • Litt bær, frukt, lønnesirup, nøtter til pynt

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  3. Miks alle de våte ingrediensene i en annen bolle og tilsett dette i den tørre blandingen og bland godt sammen.
  4. Tilsett eplebiter og valnøtter.
  5. Smør en form str 20x20 cm eller en liten kakeform og fyll denne med blandingen.
  6. Stekes i 30 min.
  7. Avkjøles lett og nytes lun med friske bær/ litt lønnesirup/ kald melk/ nøtter.

Tips! 

Har du noe til overs kan dette fint brukes som ingrediens til vafler eller lapper. Smuldrepai med dette på toppen tar smuldrepaien til nye høyder ; )!

God fornøyelse!



0 0
Feed