Suksesskaker

Suksesskaker

Søte, små bomber som du fint kan fryse ned. Perfekt å lage om du starter litt tidlig med julebaksten?

Dette trenger du til bunnene:

  • 450 gram mandler
  • 6 eggehviter
  • 250 gram sukker

Dette trenger du til kremen:

  • 6 eggeplommer
  • 1 ,25 dl fløte
  • 1 dl h-melk
  • 150 gram sukker
  • 25 gram Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 gram smør 

Dette gjør du:

  • start med den gule kremen
  • Skill eggene i eggeplommer og eggehviter
  • Ha eggeplommene i en kjele sammen med fløte, melk, vaniljesukker, sukker og maismelet
  • Kok opp mens du rører hele tiden. 
  • La koke ca 1 min til det tykner.
  • Ta kjelen av varmen og rør inn smøret litt etter litt (del smøret opp i mindre biter og rør inn etterhvert)
  • Sett kremen til avkjøling
  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Kle 3 stekebrett med bakeark
  • Mal mandelen til de blir smulete
  • Ha eggehvitene i en ren bolle og pisk til de blir hvite
  • Tilsett så sukker litt etter litt og fortsett og piske til du får en blank og luftig marengs
  • Rør så inn mandlene
  • Bruk en skje og legg små klatter med deig på stekebrettene. 
  • Stek alle tre brettene samtidig i ca 13 min. 
  • Avkjøles til de stivner
  • Legg så først en kake til bunn, fyll på krem med en sprøytepose eller bruk en skje, legg så kake til på toppen. Når alle er montert smelter du litt sjokolade og ringler over. 

Oppbevares fint i kjøleskapet noen dager, eller fryses ned og taes opp når behovet melder seg :)

Goood fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha