Surdeigspulver

Surdeigspulver

Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

FREMGANGSMÅTE

Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1602 kJ (378 kcal)

Fett 3,2 g

Mettet fett 0,9 g

Karbohydrater 67 g

Sukkerarter 6,4 g

Fiber 4,2 g

Protein 14 g

Salt 0 g

0
Feed

Kommentarer

29/01/2020 av Janne Zink

Hei, Jeg har akkurat prøvd ditt glutenfrie surdeigspulver og det var kjempefint. Nå kan jeg ikke huske i hvilken butikk jeg kjøpte det. Det var ikke på nett, men i en fysisk butikk. Hvilke butikker finner jeg det i? Mvh Janne

20/11/2020 av Fabienne Olaisen

Hei, Jeg har nå brukt deres surdeigspulver i ett år og er superfornøyd med den. Jeg trenger forresten ikke glutenfrie produkter, men bruker deres pulver siden den tilfører hjemmebakst, det gode sudeigssmaken uten å måtte passe på en surdeigskrok i kjøleskapet :-) Jeg pleide å kjøpe den på den lokale COOP, men produktet er nå kommet ut av sortiment. Er det mulig å kjøpe den i en fysisk butikk i Oslo vest/bærum? Mvh Fabienne Olaisen

18/01/2021 av Guro

Hei, Jeg har også lett etter dette i butikkene, men finner det ikke. Hvor/hvordan kan jeg få kjøpt dette produktet på nytt?

12/05/2021 av Einar Sætre

Hvor selges sudeigspulver? Vennelig hilsen Tordis Nordre Follo

15/06/2021 av Britt Aalmen

Jeg fant pulveret på holdbart.no

15/06/2021 av Monica

Surdeigspulveret er på vei ut av sortimentet da det har mistet listingen i alle dagligvarebutikker. Holdbart.no har fått levert siste rest fra oss, så den selges der pluss i vår egen nettbutikk detglutenfrieverksted.no til det er tomt. Dessverre. Mvh Monica

Skriv en kommentar