Image
Text

STIKKELSBÆRPAI

En herlig sommerlig pai med stikkelsbær som er verdt en bakst eller to om du har stikkelsbær i nærheten nå som sommer’n snart er på hell…


Dette trenger du:

  • 1 pose Paimiks (det er to mikser i pakken)

  • 80 gram romtemperert smør

  • 1 egg

  • (60 gram melis)  – jeg droppet melis i bunnen da det er sukker både i stikkelsbærfyllet og marengstoppen.

Dette trenger du til stikkelsbærfyll:

  • 1 liter stikkelsbær – jeg fjernet stilk og «blomst»
  • ca 0,75 dl sukker
  • 1,5 ss potetmel
  • litt vann

Dette trenger du til marengstoppen:

  • 4 eggehviter

  • 1,5 dl sukker

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på pakken til Paibunn miksen.
  • Mens paibunnen stekes lager du stikkelsbærfyllet.
  • La stikkelsbærene putre sammen med sukker på svak varme til de mykner.
  • Rør ut potetmel i litt vann og rør inn i bærblandingen. La begge deler avkjøles.
  • Lag marengs ved å piske eggehvitene til stivt skum. NB! Bruk alltid ren stålbolle til dette. Visp inn sukker, litt og litt om gangen til massen er tykk og blank.
  • Fyll så paibunnen med bærblandingen og bre tilslutt marengsen over.
  • Stekes så ved 180 grader i ca 15 min, eller til marengsen har fått en fin farge.  
  • Avkjøles før du serverer med litt krem eller vaniljeis.

Riktig god fornøyelse!

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon