Image
Text

ENERGIBAR

Å lage sine egne energi barer er lettere enn du tror. Her følger en enkelt oppskrift som jeg har fått inspirasjon fra via godt.no: 


Dette trenger du:

  • 1 pose Knekkebrød miks –  du trenger 335 gram av miksen!
  • 5 dl kokende vann
  • 300 gram tørkede aprikoser og gojibær
  • 100 gram hakkede nøtter – jeg brukte mandler og valnøtter
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel
  • 1 dl eplejuice
  • 1 dl bringebær
  • 3 ss flytende honning

Dette gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bolle. Tørket frukt og nøter hakkes opp i mindre biter.
  • Lag en purè av bringebær, eplejuice og honning og bland godt med en stavmikser eller lignende. Blandes med det tørre og la blandingen stå og svelle i ca 30 min.
  • Kle en ildfast form, størrelse 20×30, med bakepapir og ha massen over. Trykk/ klem massen godt ned i formen slik at den blir tett og fast. Bruk en pizzaskjærer eller kniv til å markere biter før du setter den inn i ovnen.
  • Stekes på 190 grader, over- og undervarme, i ca 20 minutter
  • Ta formen ut av ovnen, løft ut bakepapiret med energibarene og skru av ovnen. Del opp barene og legg de utover stekebrettet for å tørkes videre i ovnen i ca 15 min med døren på gløtt.
  • Avkjøles på rist før du eventuelt pakker de inn hver for seg eller legger de i en lufttett boks. De holder seg godt i kjøleskapet en ukes tid, eller frys ned og ta ut etter behov.

Verkstedet har ofte en skål stående fremme og de forsvinner relativt fort på en hektisk dag. De er også gode å sende med i en matpakke for litt ekstra energi.

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon