Image
Text

HIRSEGRØT

Hirse er en berikelse i et glutenfritt kosthold. Hirse er en gruppe små kornslag med runde frø og regnes som en av de eldste kornsortene. Hirse er særlig rik på kisel (silisium) og inneholder også mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Fettinnholdet er omtrent som hos havre. 

Nå som Det Glutenfrie Verksted har Hirseflak deler jeg denne oppskriften på  Hirsegrøt. Og er du glad i tradisjonelle havregrøt vil jeg anbefale deg å teste ut denne for en fin avveksling til den tradisjonelle men også fordi det smaker så godt. Nesten litt søt faktisk


Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 2 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 liter melk (plantebasert om du vil)
  • Litt vann om du synes den blir for tykk
  • 1/2 ts salt
  • Litt smør, kanel og bittelitt sukker

Dette gjør du:

  • Varm opp melken, forsiktig
  • Dryss i hirseflak og litt salt
  • Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig, til du får en passe grøtete konsistens
  • Spe gjerne ut med litt vann om du synes grøten blir for tykk. 
  • Smak til med kanel, og litt smør/sukker og pynt gjerne med noen tørkede ringblomster slik jeg har gjort her ;)

Riktig god fornøyelse!

Image
hirsegrøt
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon