Image
Text

3 BRØD I SLENGEN

Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».


Dette trenger du:

  • 3 poser Brød miks a 400 gram fra Det Glutenfrie Verksted

  • 2 poser tørrgjær eller 1 pk fersk gjær

  • 1 liter skummet kultur melk

  • 5 dl vann

  • 2 dl rapsolje

  • 3 ss fiberhusk

  • 2 ts honning

  • 3 ss Surdeigspulver fra det Glutenfrie Verksted (ikke nødvendig men hjelper på holdbarhet og konsistens på ferdig bakst)

  • 1 ts salt

  • 250 gram diverse frø som solsikke, sesam, gresskar og linfrø og litt havregryn om du vil.

  • 3 stk brødformer 1 liters.

Dette gjør du:

  • Varm opp væske (skummet kultur og vann) til 40 grader (fingerlunkent) og rør inn honning og fiberhusk.
  • La stå og svelle 5-10 min mens du finner frem og måler opp øvrige ingredienser.
  • Hell brød miksene i kjøkkenmaskinen sammen med tørrgjær, frø, surdeigspulver og olje. Bruker du fersk gjær rører du den først ut i den lunkne væsken.
  • Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, 5-10 min.
  • I mellomtiden finner du frem 3 stk 1 liters brødformer og smører disse eller kler de med bakepapir.
  • Fordel deigen i formene og sett så brødene til heving et lunt sted i ca 30 min. Deigen skal være ganske løs så bruk en bakespatel eller slikkepott til å fordele deigen i formene med.
  • Ovnen settes på 200 grader og brødene stekes på nederste rille.
  • Steketid ca 45-50 min.

Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen. God fornøyelse! 

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy