Image
Text

GLUTENFRIE ELTEFRIE RUNDSTYKKER MED GULROT OG GRESSKARKJERNER

Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!


Dette trenger du:

  • 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted

  • 50 gram gresskarkjerner

  • 100 gram raspet gulrot (ca 2 små gulrøtter)
  • 1 ts salt

  • 1 ts tørrgjær

  • 7 dl kaldt vann

  • Ekstra mel til utbaking

  • En liten langpanneform

  • Silikon/ bakematte

Dette gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, gresskarkjerner, raspet gulrot (bruk den minste raspestørrelsen), gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bollen med plastfolie.
  • La stå/ heve på kjøkkenbenken i min 12 timer.
  • Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bruk hendene, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete. 
  • Form deigen til type lang pølse og del opp i ønsket antall deler for å trille ut til rundstykker. Jeg fikk 10 stk.
  • Kle en form med bakepapir og legg rundstykkene ganske tett.
  • Dekk formen og sett til ny heving, ca 1 time.
  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Steketiden er ca 35-40 min.
  • Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.

God fornøyelse! Nyt dagen!


Image
Eltefrie rundstykker
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon