Image
Text

BOLLEBRØD

En artig vri på bollebakingen – og helt klart verdt en bakst! 


Dette trenger du:

  • 1 pose bollemiks

  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær

  • 20 gram smør

  • 145 gram kesam

  • 2 dl melk

  • 2 epler

  • 2 ts kanel

  • 1 brødform

  • 1 bakeark

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på Bolle miks posen. Pass på at alt du tilsetter er lunkent. En enkel måte å sørge for det på er å blande kesam, melk og smør i en liten kjele og varme opp til lik temperatur før du tilsetter bolle miksen.
  • Sett til heving 30 min før du tar deigen og kjevler ut til en leiv som om du skal bake kanelsnurrer. Ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom du synes deigen er for klissete. Ofte holder det å ta litt på selve kjevla før man starter.
  • Skjær så opp 3-4 passe leiver som har størrelse lik brødformen (lengde og bredde), strø så kanel, hakkede eplebiter og litt sukker før du legger de lag vis opp i brødformen. Jeg brukte kokosblomstsukker denne gangen, og siden selve bolle miksen har redusert andel sukker kan du fint tilsette litt i fyllet.
  • Sett så til ny heving. ca 30 min før du steker midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 45 min.

Avkjøles på rist før du skjærer opp og eventuelt pynter med litt melisglasur.

God fornøyelse! 

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon