Image
Text

BOLLESNURR

En miks, mange muligheter!! Har du Bollemiksen i hus og det frister med noe skikkelig godt så synes jeg denne er verdt en bakst. 


Dette trenger du:

  • 1 pose Bolle miks
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 1,5 dl (143 gram) kesam
  • 20 g (4 ss) smør
  • 2 dl melk
  • 1/2 pk vaniljekrem
  • Kanel
  • Egg til pensling
  • Melis til dekor

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Bollemiks posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle, vaniljekrem og kanel.
  • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking. Så smører du på vaniljekrem og strør på kanel. Ønsker du mer søtt kan du strø litt rårørsukker på toppen.
  • Rull så deigen sammen på langs. Når du har rullet sammen skjærer du et kutt på langs, men beholder en del i hver ende slik at stykkene holdes sammen. Så tvinner du de to stykkene sammen og sørger for at skjøten kommer opp.
  • Legg brødet på en stekeplate kledd med bakepapir og sett til ny heving, minimum 30 min.
  • Sett ovnen på 200 grader, pensle med sammenpisket egg, og stek i 20-25 min. Følg med på steketiden og ta ut Bollesnurren når den har fått en fin og gylden farge. Avkjøles lett på rist før du pynter med litt melisglasur.

God fornøyelse!

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon