Image
Text

BOLLEJULETRE

En herlig variant å bake til juleverkstedet.


Dette trenger du:

  • 2 poser Bollemiks

  • 1 pk fersk gjær

  • 1 beger kesam

  • 40 gram smør

  • 4 dl melk

  • 2 ts kardemomme

  • 1 pk vaniljekrem

  • 1 bakeark

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miks posen.
  • Bland begge posene sammen til en deig. NB! Husk å varme kesam sammen med melk og smeltet smør til lunkent før du løser opp gjær og tilsetter miksen. Bland godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
  • Sett til heving i ca 45 min.
  • Ta deigen og legg på en bakematte/ silikonmatte og form boller i ønsket størrelse. Deigen skal være lett å jobbe med og du skal ikke ha behov for ekstra mel til utbaking.
  • Form 15 runde boller og en litt avlang. Start med å legge den avlange i bunn som stammen til juletreet, legg så 5 boller på første rad og fortsett til du setter den siste bollen på toppen.
  • Sett til ny heving, ca 30 min.
  • Ta en skje med vaniljekrem i de ytterste bollene, pensle med sammenpisket egg, før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
  • Avkjøles lett før du strør på litt melis – riktig god fornøyelse!

Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon