Image
Text

GLUTENFRI JULEKAKE

«Alt er mulig» om du har en bolle-miks pose tilgjengelig. Denne gangen ble det Julekake – smaker jo himmelsk som den er eller så serverer du den tradisjonelt med smør og brunost. Kos blir det, garantert!


Dette trenger du:

  • 1 pose Bollemiks

  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk

  • 143 gram kesam

  • 2 dl melk

  • 20 gram smør

  • 2 ts kardemomme

  • 1 lite pakke rosiner (ca 43 gram)

  • Egg til pensling

  • 1 bakepapir

  • En liten springform

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, og tilsett ekstra kardemomme og rosiner.
  • Bland godt og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min på et lunt sted.
  • Form deigen på en bakematte – og dette får du fint til uten noe ekstra mel. Skulle deigen være litt klissete bruker du litt jyttemel på hendene og former en stor bolle.
  • Legg deigen i en kledd springform og sett til ny heving, ca 30 min.
  • Pensle julekaken med sammenpisket egg før du setter til steking.
  • STEKETID: Sett stekeovnen på 200 grader, over- og under varme og stek på nederste rille i ca 25 min. Synes du toppen blir for brun så legger du et bakeark på toppen. Følg med på steketiden!

Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. God fornøyelse! 

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon