Image
Text

BANANBRØD UTEN TILSATT SUKKER…

Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!


Dette trenger du:

  • 3-4 modne bananer (ca 400 gram)

  • 150 ml melk

  • 1 egg

  • 50 ml rapsolje

  • 50 ml honning (jeg droppet det)

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 ts havsalt

  • 250 gram pannekakemiks

  • 50 gram müsli miks med chia (alternativt bytter du ut mel mengden med det du har av glutenfritt alternativ)

  • 2 ts bakepulver

Til pynt (om du vil):

  • 1 banan
  • kokosmasse
  • chiafrø

Dette gjør du:

  • Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser.
  • Ha banener, melk, egg, rapsolje, (honning), vaniljesukker og salt i en bakebolle og bland godt.
  • Bland bakepulver med glutenfritt mel og rør inn i bananblandingen.
  • Hell deigen i en brødform som du har kledd med bakekepapir.
  • Skjær en banan i tre på langs. Tips her å gjøre dette med skallet på, var en lur idè. Skrell bananskivene og legg på toppen av kaken. Strø så chiafrø og kokosmasse på toppen.
  • Stekes på 180 grader i 40-50 min.
  • Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
  • Ta kaken ut av brødformen og la avkjøles på rist.

Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse!

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon