Image
Text

FARMOR’S KRYDDERKAKE SOM BLE GLUTENFRI

Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet!


Dette trenger du:

  • 100 gram smør

  • 2,5 dl rårørsukker

  • 3 egg

  • 4 dl Det Glutenfrie Verksted Pannekakemiks

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 ts kanel

  • 1 ts malt nellik

  • 1 ts malt ingefær

  • 2 dl fløte eller melk

  • 2 ss appelsinmarmelade

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 190 grader. Smelt smør og bland godt med sukker. Jeg tenker du fint kan redusere sukkermengden ytterligere, om du vil, da den ble ganske så søt.
  • Rør inn ett og ett egg.
  • Sikt mel og krydder i røra og tilsett til slutt appelsinmarmeladen. Jeg hadde ikke appelsinmarmelade så jeg byttet ut med solbærsyltetøy, og det fungerte fint.
  • Hell røra i en brødform 1,5 l. og smør formen godt eller dekk med bakepapir.
  • Stekes midt i ovnen i ca 40 min – følg med på tiden så den ikke stekes for lenge og blir tørr. Bruk gjerne en grillpinne til å sjekke om den er gjennomstekt.

Avkjøles på rist. God fornøyelse!

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon