Image
Text

HØSTKAKE

Nå bugner det av norske epler og plommer og det gjelder å nyte. Her kommer det en oppskrift på en deilig høstkake fylt med plommer, epler og litt kanel som ble en variant av plommekaken jeg delte for noen dager sider.


Dette trenger du:

  • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein

  • 3 epler

  • 1,75 dl sukker

  • 150 smør

  • 5 dl Pannekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 3 egg

  • 3 dl tyrkisk yoghurt

  • 3 ts kanel

  • Litt mandelskiver til pynt

Dette gjør du:

  • Del plommene i to og fjern stenene.
  • Skrell eplene og del opp i biter
  • Putt eplebitene i en pose og dryss kanel (og litt rårørsukker) over og bland slik at kanelen fester seg til eplebitene
  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
  • Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
  • Vend tilslutt inn plommene og eplebitene.
  • Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
  • Legg noen eplebiter på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
  • Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.
  • Serveres lett avkjølt med litt krem, is eller vaniljekesam til.

God fornøyelse!

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon