Image
Text

KRYDDERBOLLEKAKE

Her snakker vi julestemning.


Dette trenger du:

  • 1 pose Bollemiks

  • 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær

  • 3 dl melk

  • 143 gram kesam

  • 20 gram smør

  • 1/2 ts malt nellik

  • 1/4 ts allehånde (kan droppes)

  • 1/2 ts revet muskatnøtt

  • 1/2 ts kanel

  • 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)

  • 1 pk ferdig vaniljekrem

  • 1 egg til pensling

  • Melis til melisdryss

  • 1 kakeform/ springform str 20-24 cm

  • 1 bakepapir

  • Silikonmatte og kjevle

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miksen og tilsett krydderet i melmiksen. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkent.
  • Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
  • Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
  • Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
  • Stekes på 200 grader, over- og undervarme, i ca 40 min. Følg med på tiden.
  • La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.

Nydelig julekake! God fornøyelse! <3

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon