Image
Text

QUINOA SMULDREPAI MED BLÅBÆR

Superenkelt "å smelle sammen" om du har litt quinoamel og blåbær tilgjengelig.

Jeg er så heldig at jeg har en pappa som hver høst gir meg på fyll av blåbær (og poteter men det kan jeg fortelle mer om en annen gang). Så hos meg er det  blåbær tilgjengelig i fryseren gjennom vintern, skikkelig luksus!

Dermed er en kake som dette veldig enkelt å få til. Og, har du ikke fryste blåbær så går det selvfølgelig veldig fint med friske bær :)


Dette trenger du:

  • 125 gram mykt smør

  • 1 dl havregryn, glutenfrie
  • 1 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 dl rårørsukker 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 5 dl blåbær
  • 1 ts potetmel (ikke nødvendig)


Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 190 grader
  • Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
  • Mål opp havregryn, quinoamel og vaniljesukker 
  • Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.  
  • Strø blåbærene først i bunn av formen og tilsett så smuldredeigen over - her blir det klumpete som du så fordeler utover
  • Om du vil sikre en lit fastere pai kan du blande blåbærene sammen med potetmel og gi de et lite oppkok før du legger de i bunn av paiformen. Dette er ikke nødending men gjør at den henger mer sammen og får litt annen konsistens enn om du ikke gjør det. (jeg hadde litt dårlig tid og" glemt"e dette, men resultatet ble helt perfekt likevel)
  • Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. 
  • Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem 

God fornøyelse! :)

Image
Quinoa smuldrepai
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon