Image
Text

QUINOA SMULDREPAI MED EPLER OG KANEL

Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei? 

Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?


Dette trenger du:

  • 125 gram mykt smør

  • 1 dl havregryn, glutenfrie
  • 0,75 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 0,25 dl  Fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 dl rårørsukker 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 3 epler, gjerne økologiske for da kan du bruke hele eple, inkl skall
  • 2-3 ts kanel 


Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 190 grader
  • Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
  • Mål opp havregryn, quinoamel, rismel og vaniljesukker 
  • Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.  
  • Del opp eplene i passe biter/ terninger og legg i en brødpose som du så strør kanel over og blander godt sammen, i posen.
  • Bland dette sammen med deigen og fordel rundt i paiformen. Dette blir klumpete og ujevnt men det er meningen ;).
  • Pynt gjerne med noen hele epleskiver som på bildet - det blir dekorativt.
  • Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge
  • Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljekesam

God fornøyelse! :)

Image
Quinoa smuldrepai
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon