Image
Text

GLUTENFRI SITRONKAKE 

Freshe, friske sitroner nå på våren er alltid fristende synes jeg. Ogmed rent mel i posen serien min så er det enkelt å finne nye varianter på klassiske oppskrifter som for eksempel sitronkake. Her er en litt annen variant enn mormor's sitronkake som jeg har delt tidligere.


Dette trenger du:

  • 125 gram romtemperert smør

  • 125 gram sukker

  • 3 egg

  • 75 gram rismel (eller annet glutenfritt mel)

  • 50 gram potetmel

  • 1 ss bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 10 gram valmuefrø

  • 1/2 sitron, skall og saft

  • Brødform 1 liter

Til glasuren trenger du:

  • 200 gram naturell kremost, romtemperert
  • 50-75 gram melis (smak deg frem)
  • en skvis sitronsaft
  • revet sitronskall til pynt
  • Eller du dropper glasur og bare strør litt melis over for en lettere variant

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Pisk egg og smør hvitt og luftig.
  • Tilsett egg og det tørre (mel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, valmuefrø) vekselvis mens du blander. Tilsett sitronsaft og skall til slutt.
  • Kle brødformen med bakepapir og hell røra i formen.
  • Sett formen på nest nederste rille og stek i ca 45 min.
  • Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en pinne i kaken.

Avkjøles på rist mens du blander sitronkremen. Nytes! <3

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon