Image
Text

SURDEIGSTARTER

Har du litt ekstra tid i tillegg til tålmodighet kan denne oppskriften kanskje være noe for deg å teste ut. Denne gjør også godt for deg som ikke tåler gjær, eller ønsker å bake uten gjær. Ved å følge denne oppskriften og fremgangsmåten kan du lage din egen surdeigstarter som du kan fortsette å mate ettrhvert om det er noe du vil fortsette med. Min erfaring er at det sjeldent blir helt det samme resultatet og det kan være avhengig av temperatur, tid, råvarer osv. Men artig prosjekt og ikke minst god bakst (som jo er det viktigste!).


Dette trenger du:

  • 1 pakke Focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • Vann

Dette gjør du:

  • Dag 1:
    50 gram Focacciamiks blandes med 100 gram lunkent vann og settes varmt 25 – 30 grader. Blandingen heller du i en plastbeholder med lokk eller type Norgesglass med lokk. Boksen må være tett. Jeg setter det på badegulvet hvor temperaturen er ganske jevn.

  • Dag 2:
    Ta av halvparten av blandingen og tilsett så 50 gram miks og 100 gram vann, blandes og settes varmt.

  • Dag 3:
    Ta av halvparten av blandingen, tilsett 50 gram miks og 100 gram vann, blandes og settes varmt

  • Dag 4:
    Ta av halvparten av blandingen, tilsett 50 gram miks og 100 gram vann, blandes og settes varmt

  • Dag 5:
    150 gram surdeig blandes med for eksempel 430 gram Brødmiks (1 pose), eller 1 pose Focacciamiks for å bake surdeigsbrød, eller du bruker din vanlige oppskrift. Heves 12 timer på kjøkkenbenken før den bakes ut og stekes. Her opplever jeg ofte at jeg må ha litt ekstra mel tilgjengelig. Resterende surdeig kan du fortsette å mate og gjenta fremgangsmåten.

Lykke til! I bilde ser du to ulike surdeigsbrød hvor det runde er laget med Focaccia miksen, og det mørke er laget med Brødmiksen.

Image
Text

Text

ØNSKER DU Å TA KONTAKT MED OSS?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg. Obligatoriske felt er merket med *

Form2
Navn
Vennligst fyll inn ditt fulle navn. Feltet er påkrevd.
E-post
Vennligst fyll inn din e-postadresse. Feltet er påkrevd.
Telefon
Vennligst fyll inn ditt telefonnummer. Feltet er påkrevd.
Melding
Vennligst skriv inn en melding. Feltet er påkrevd.
SEND
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon