Cornflakesmarengs med sjokoladekrem

Cornflakesmarengs med sjokoladekrem

Slet litt med å finne navn på denne - kunne egentlig kalt den Kikki's favoritt da det var hun som ga meg oppskriften :)

Dette trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 200 gram sukker (kan reduseres)
  • 2,5 dl Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts bakepulver

Til fyll trenger du:

  • 1 plate mørk sjokolade 
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl fløte til sjokoladeblandingen
  • 5 dl fløte til kun krem
  • 2 stk kakeformer str 22-24 cm (eller kle en stekeplate med bakepapir og lag to like store bunner)
  • Friske bær til pynt (hvis du vil)

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Stivpisk eggehvitene sammen med sukkeret
  • Vend så forsiktig inn cornflakes og bakepulver
  • Kle hver kakeform med et bakepapir, og har du ikke to kakeformer så fordeler du marengsen direkte på stekeplaten dekker med bakepapir) og fordel marengsen i begge to
  • Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
  • Mens bunnen stekes lager du sjokoladekremen ved å smelte sjokoladen i et vannbad, tilsett eggeplommer og kremfløte og pisk dette sammen til en fast krem.
  • Pisk så resten av fløten separat til krem. 
  • Ta bunnene ut av kakeformene, eller fjern bakepapir og avkjøl på rist
  • Start så med den ene bunnen, legg på et lag krem og smør så et lag med sjokoladekrem, nytt lag med krem før du legger på den andre bunnen (toppen) og så et nytt lag med sjokoladekrem.
  • Pynt gjerne med friske bær om du vil
  • Og servèr! :)

Riktig god fornøyelse! 

TIPS! Bunnene kan lages flere dager i forveien men ikke monter den før du skal servere den. Hvis den blir stående over natten blir bunnen seige - ikke like godt som sprø marengs ;)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha