3 brød i slengen

3 brød i slengen

Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».

Dette trenger du:

  • 1 pose Eltefri Brød miks 740 gram fra Det Glutenfrie Verksted
  • 460 gram diverse glutenfritt mel som bokhvetemel, bokhveteflak, quinoamel, rismel fullkorn, glutenfrie havregryn
  • 2 poser tørrgjær eller 1 pk fersk gjær
  • 1 liter skummet kultur melk
  • 5 dl vann
  • 2 dl rapsolje
  • 3 ss fiberhusk eller psyllium
  • 2 ts honning
  • 1 ts salt
  • 250 gram diverse frø som solsikke, sesam, gresskar og linfrø og litt havregryn eller bokhveteflak om du vil.
  • 3 stk brødformer 1 liters.

Dette gjør du:

  • Varm opp væske (skummet kultur og vann) til 40 grader (fingerlunken) og rør inn honning og fiberhusk/ psyllium.
  • La stå og svelle 5-10 min mens du finner frem og måler opp øvrige ingredienser. 
  • Hell den våte blandingen i bakebollen/ kjøkkenmaskinen og tilsett melblandingen sammen med tørrgjær, frø og olje. Bruker du fersk gjær rører du den først ut i den lunkne væsken.
  • Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, 5-10 min.
  • I mellomtiden finner du frem 3 stk 1 liters brødformer og smører disse eller kler de med bakepapir.
  • Fordel deigen i formene og sett så brødene til heving et lunt sted i ca 30 min. Deigen skal være ganske løs så bruk en bakespatel, eller slikkepott til å fordele deigen i formene med.
  • Ovnen settes på 200 grader og brødene stekes på nederste rille.
  • Steketid ca 48-50 min.

Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen. 

God fornøyelse!

 

Tips! Strø litt ulike frø i bunn av formen etter smøring for en variasjon

Denne oppskriften er super som utganspunkt for å rydde litt i kjøkkenskapet. Bruk de melsortene og frøene du har tilgjengelig og kanskje bare rester igjen av. Det blir stor sett alltid vellykket. 

0
Feed

Kommentarer

13/06/2021 av Dag Monsen

Hei, etter at jeg fikk brødbakemaskin i huset ønsker jeg å bruke den mye. Nå har vi kjøpt en pakke " fiberbrød " og jeg lurer på om den kan bakes i maskinen???

Skriv en kommentar

hCaptcha