Middag

Det har skjedd mye siden jeg fikk cøliaki! Nå er det pålagt å merke alle produkter med allergier og det har blitt et ganske så bra utvalg av glutenfrie retter. Den enkleste måten å unngå gluten i forbindelse med middagsforberedelser er å spise så rent som mulig. Uansett er det alltid fristende med noe godt så her har jeg samlet noen av mine favoritter - for en enklere løsning for deg.

  • Kikertbrød
    17/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Kikertbrød

    Flere av dere er store fan av vårt Kikertmel.

    Og ikke uten grunn : ) supert til så mye, men at vi også kunne bake et brød kun av kikertmel, uten gjær ble en ny og positiv opplevelse.

    Se bare her:

    Les mer
  • Selleriburger, eller falafel
    10/10/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Selleriburger, eller falafel

    Saftige og smakfulle selleriburgere eller “falafel” med sellerirot, sorte bønner, gulrot, potet og fem glutenfrie melsorter. Glutenfrie melsorter er ofte best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter for best mulig smak og konsistens. Her er det mye fiber og proteiner, slik at disse holder deg mett lenge. 

    Les mer
  • Olivenbrød
    30/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Olivenbrød

    En ny favoritt!

    Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.

    Les mer
  • Grønnsak fritters
    15/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Grønnsak fritters

    Når grønnsaksesongen er på sitt beste er det bare å la se friste. Disse frittersene smaker riktignok godt hele året - bare prøv :)

     

    Les mer
  • Pizzasnurrer
    03/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizzasnurrer

    “Back to school” pizzasnurrer, for en super start på skolen! 

    Passer også perfekt til å ha med seg som niste eller til å ha med seg på tur, som helgekos eller i barneselskap. Pizzasnurrene smaker helt nydelig rykende ferske rett fra ovnen. De kan også fint fryses ned, så lag gjerne en dobbel porsjon. Legg den med i matpakken rett fra fryseren, den er tint til lunsj.

    Les mer
  • Pizzahorn med pepperoni og mozzarella
    26/07/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizzahorn med pepperoni og mozzarella

    Bak smakfulle horn med pepperoni og mozzarella. Herlig å servere rykende ferske rett fra ovnen. Pizzahorn er supert til både matpakke og turmat (de kan varmes på bålet), lett å ta med seg og smaker alltid godt. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned.

    Les mer
  • Maistortillas ca 8 stk
    27/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Maistortillas ca 8 stk

    Hva med å lage dine egne tortillas, som her fra boka «Et glutenfritt kjøkken»? Disse kan du overraske med til den vanlige tacokvelden eller du kan fylle de med godsaker å ha med på dagens utflukt? 

    Les mer
  • Blomster focaccia
    20/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Blomster focaccia

    Finn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.

    Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet. 

    Les mer
  • Ramsløkflette
    05/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Ramsløkflette

    Når våren kommer med alt som spirer og gror så gjelder det å nyte det naturen har å by på, som for eksempel ramsløk. Ramsløk er ikke like lett å få tak i og nå viser det seg at den økende interessen rundt denne har gjort at den ble rødlistet i 2021. Bama har salg av ramsløk.  

    Ramsløk er en viltvoksende plante med to brede avlange blader, stjerneformede, hvite blomster i skjerm og en smal løk under jorden. Alle deler av planten er spiselig og inneholder løkoljer som gir den karakteristiske løklukten. 

    Nå har jeg kjøpt en bunt i butikken og laget denne deilige ramsløkfletten i tillegg til at jeg laget litt ramsløk pure som jeg testet på pizzabunn stekt på pizzagrill - begge deler helt nydelig.

    Her får du opskrift på ramsløksflette - perfekt tilbehør til sommerens grillmat, en deilig salat eller suppe. 

    Les mer
  • Baba ganoush
    01/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Baba ganoush

    Baba ganoush, en nydelig libanesisk auberginedip. Passer perfekt som tilbehør til alt av sommerens grillmat eller som dipp sammen med godt brød, knekkebrød eller vår favoritt Crackers Sesam laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.

    Les mer
  • Hvitløksbrød med caprese
    16/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hvitløksbrød med caprese

    Her snakker vi skikkelig snadderrett. Perfekt tilbehør til sommermaten eller rett og slett om du bare blir fristet :)

    Focaccia miksen er en suveren favoritt også her.

    Litt omstendelig prosess men så verdt det.

    Les mer
  • Snurrer med ricotta og spinat
    11/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Snurrer med ricotta og spinat

    Nå som årets grilldag er her og sommeren er på gang med alt den inneholder av utflukter, avslutninger, sammenkomster og lange lyse dager er det på sin plass å dele oppskriften på disse deilige snurrene fylt med ricotta, spinat og et dryss parmesan. 

    Supergode som tilbehør!

    Les mer
  • Galette med beter, chevre og hasselnøtter
    14/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Galette med beter, chevre og hasselnøtter

    I dag kan vi friste med en deilig galette med chevre, rødbeter og hasselnøtter - en enkel og rustikk pai full av smak. Prøv den du også! Paibunnen kan lages med eller uten egg. Lag gjerne en ruccolasalat med balsamicodressing som tilbehør.

    Les mer
  • Tomatsuppe med eltefrie, grove baguetter
    28/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tomatsuppe med eltefrie, grove baguetter

    Hva med å planlegge enkelte middager som gjør en hektisk hverdag både mer nærings- og innholdsrik? Her deler vi en fresh og smakfull tomatsuppe med grove baguetter som tilbehør.  

    Les mer
  • Små baguetter med fristende pålegg
    08/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Små baguetter med fristende pålegg

    Hva med å friste gjengen med nybakte rundstykker til kvelds? Eller som tilbehør til dagens middag? Oppskriften på plantebasert smørepålegg er også verdt å prøve. Alt tilberedt av vår dyktige ambassadør Rebecca.

    Les mer
  • PastaSkole - tomatsaus
    26/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    PastaSkole - tomatsaus

    En fresh, nydelig tomatsaus som det perfekte tilbehør til hjemmelaget glutenfri pasta!

    Les mer
  • PastaSkole - glutenfri hjemmelaget pasta
    26/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    PastaSkole - glutenfri hjemmelaget pasta

    La oss snakke om PASTA!
    Det er sjelden vår familie jubler over pastarettene vi har laget basert på kjøp av ferdig tørket pasta så derfor velges det veldig ofte noe annet til middag. Noe annet som er mer mettende, og så må jeg innrømme også mer næringsrikt. Men nå er stemningen noe ganske annet...


    Etter å ha blitt kjent med Rebecca, vår nye ambassadør for Det Glutenfrie Verksted, og fått vært med på hennes løsning til hjemmelaget pasta er vi solgt. Denne oppskriften er helt super - og derfor deles den med deg i dag med håp om inspirasjon til hjemmelaget pasta også hjemme hos deg.
    Glutenfri  så klart!

    Les mer
  • Crispy blomkål med hummus og karamellisert løk
    23/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crispy blomkål med hummus og karamellisert løk

    Hvorfor ikke starte uken med denne freshe oppskriften? 

    Perfekt snack uansett hvilken ukedag det er : )

    Les mer
  • Søtpotetpai med fetaost
    16/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Søtpotetpai med fetaost

    Pai smaker jo like godt til lunsj, middag og kvelds og denne er intet unntak.  Vi har et uttall varianter på pai men idag har vi laget en som er fylt med søtpotet og feta etter inspirasjon av Lise Finckenhagen.  

    Litt smartere og veldig, veldig godt som jo er det aller, aller viktigste. I tillegg til å være glutenfritt, så klart!

    Les mer
  • Glutenfrie ciabatta Glutenfrie Ciabatta
    13/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie Ciabatta

    Sprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her! 

    Les mer
  • Maisbrød
    22/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Maisbrød

    En av de vanligste tilbehørene til Thanksgiving er maisbrød. Denne oppskriften gir deg et luftig og lett brød med søt smak som passer perfekt til kalkunen om du planlegger å feire. Helt glutenfritt såklart!

    Vi anbefaler deg egentlig å prøve deg på dette brødet uansett anledning.

    Les mer
  • Glutenfri Fiskegrateng
    19/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 3 Kommentarer
    Glutenfri Fiskegrateng

    En rett vi ofte savner, men som vi har funnet ut er overraskende enkelt å lage er jo glutenfri fiskegrateng. Ganske så sunt og godt og helt klart barnas favoritt. 

    Prøv denne!

    Les mer
  • Pizza "the american way"
    08/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizza "the american way"

    En digg pizza som er glutenfri med tykk, luftig bunn - skikkelig digg! Prøv denne!

    Les mer
  • Potet focaccia Potet focaccia
    26/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Potet focaccia

    Har du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!

     

    Les mer
  • mini pizza Mini pizza
    25/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Mini pizza

    Hvis du ikke helt vet hva du skal lage til middag i dag så lag dette! Super enkelt og skikkelig godt!

    Les mer
  • Tacotoast Taco toast
    11/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Taco toast

    De fleste av oss digger jo både taco og toast så hvorfor ikke slå disse to sammen!? 

     

    Les mer
  • Restevafler eller Risvafler om du vil
    11/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Restevafler eller Risvafler om du vil

    Ofte blir det rester og her får du et smart tips til bruk av risrester, nemlig risvafler! : )

    Les mer
  • Høstpai med smørstekte kantareller Høstpai med smørstekte kantareller
    30/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Høstpai med smørstekte kantareller

    Høstpai med smørstekte kantareller!

    Altså denne sesongen er bare magisk. Det er så mange spiselige ting du kan plukke i naturen som løfter maten til nye høyder!

    Har du funnet et hemmelig sted å plukke kantareller kanskje?

    Vi kjenner høsten i luften hver morgen nå og syns derfor det passet seg godt å dele oppskrift på en deilig pai:

    Les mer
  • chicken nuggets glutenfrie så klart Chicken nuggets
    04/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Chicken nuggets

    Chicken nuggets med gressløkdipp! Glutenfrie så klart!

    Noe så digg, enkelt og smakfullt! Perfekt både til middag, lunsj, forrett, apetizer eller snack. Og ikke minst perfekt å ha med til festbord som for eksempel 17. mai buffet. 

    Les mer
  • Hjemmelaget glutenfri ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta Hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta
    29/03/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta

    Ikke la navnet på miksene våre begrense deg, her har nemlig Focaccia miksen blitt til hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta. 

    Les mer
  • Monkeybread glutenfritt Monkeybread
    07/03/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Monkeybread

    For en smakfull, artig vri å lage med vår Focaccia miks, denne må du bare prøve! Perfekt tilbehør til tapas, suppe, gryte eller til en deilig salat. 

    Les mer
  • Syltet rødløk Syltet rødløk
    21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Syltet rødløk

    Her gir jeg deg oppskriften fra boka "Et glutenfritt kjøkken" og har du ikke laget sylta rødløk tidligere så må jeg be deg om gi det et forsøk nå. Så enkelt og så utrolig godt - og passer jo nesten til alt : )

    Les mer
  • falafel med spinat Falafel med spinat
    21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Falafel med spinat

    En fristende grønn løsning både til middag og lunsj. Disse er skikkelig gode bare å momse på, eller ha det sammen med en salat eller i en wraps.  

    Prøv også med syltet rødløk til - og den finner du oppskriften til via denne linken.

    Les mer
  • Grove baguetter Grove baguetter
    21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Grove baguetter

    Vi vet at nistebrød miksen er en stor favoritt blant mange av dere! Har du prøvd å bake noe annet med denne enn polarbrød/ nistebrød? Hvis ikke burde det helt klart være en ting du tester ut. 

    Oppskriften er ganske så enkelt - se bare her:

    Les mer
  • Kikertpannekaker
    23/01/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Kikertpannekaker

    Grønt er skjønt - for kropp og sjel :) Og disse pannekakene bidrar til begge deler. 

    Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Les mer
  • Brun saus - glutenfri så klart!
    23/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brun saus - glutenfri så klart!

    Siste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.

    Les mer
  • Pull apart hvitløksbrød Pull apart hvitløksbrød
    09/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pull apart hvitløksbrød

    Et skikkelig fristende brød - prøv det!

    En morsom, og veldig god, måte å servere gjestene et litt annerledes brød på. Perfekt tilbehør til supper, tapas, grillmat, salater. 

    Les mer
  • Hjemmelagede fiskepinner - glutenfritt så klart!
    09/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hjemmelagede fiskepinner - glutenfritt så klart!

    Hvorfor ikke prøve deg på hjemmelagede fiskepinner? Denne oppskrfiten er hvertfall ganske så enkel og lykkes med og tipper jeg rett så vil du lage disse opptil flere ganger : )

    Les mer
  • Pizza bakt på pizzastein
    29/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizza bakt på pizzastein

    Sommer, sol, grilling og litt latere dager? 

    Bak pizza på grillen - innkjøp av pizzastein har vist seg å være gull verdt, og har gitt mange muligheter. Sjekk denne enkle løsningen på pizza!

    Les mer
  • potet pai Potetpai
    29/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Potetpai

    Perfekt tilbehør til sommerens grillmat eller høstens gryter, eller rett og slett god som den er med litt serano eller spekeskinke til.

    Les mer
  • Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost
    28/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost

    Sett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost. 

    Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ. 

    Les mer
  • glutenfrie hamburger og pølsebrød Hamburger- og pølsebrød
    04/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hamburger- og pølsebrød

    Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød.

    Her har jeg gjort det enkelt for deg med en oppskrift som fungerer til begge deler : ).

    Oppskriften og bildene er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". 

    Les mer
  • Loff med revet sitronskall og dill
    01/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Loff med revet sitronskall og dill

    Loff med smak av sitron og dill - perfekt tilbehør til sommerens skalldyr, tapas eller grillings. Bare prøv - skikkelig godt!

     

    Les mer
  • Eltefritt brytebrød Eltefritt brytebrød
    25/06/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brytebrød

    Noe så enkelt og så godt! Sett deigen i kveld, eller i morgen tidlig og bak det herligste brytebrødet til dagens middag, kvelds, frokost, sen lunsj eller ta med på dagens piknik. 

    Les mer
  • Glutenfrie muffins med ost og pesto Glutenfrie muffins med ost og pesto
    17/02/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie muffins med ost og pesto

    Glutenfrie muffins fylt med smeltet ost som smaker digg alene, med litt pesto eller som tilbehør til annen småmat. 

    Smaker aller best når de er nybakte, og fortsatt litt varme, men gjør seg også godt i lunsjboksen. Helt klart verdt en bakst, eller to.


    Du trenger:

    • 3 dl Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 dl Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 1/2 ss bakepulver
    • 1 ts salt
    • 1/2 ts pepper
    • 2 egg
    • 2 dl melk/ plantebasert
    • 125 gram Jarlsberg ost skåret i biter
    • 3 ss smør

    Dette gjør du:

    1. Sett ovnen på 220 grader.
    2. Pisk egg og melk lett sammen.
    3. Bland de tørre ingrediensene; maismel, bokhvetemel, bakepulver, salt og pepper, tilsett smøret og så eggeblandingen og bland godt.
    4. Bruk et muffins brett som du smører formene godt og fyller med røre, og har du ikke muffinsbrett så kan du fint bruke du kraftige, store muffinsformene.
    5. Fyll formene med røre og fordel ostebitene i formene. 
    6. Stekes i ca 15 min - følg med på tiden.

    Avkjøles lett før du nyter med for eksempel hjemmelaget pesto? Oppskriften på den finner du her


    Les mer
  • Rustikk pai Rustikk pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Rustikk pai

    Jeg er kanskje i overkant glad i rotfrukter og denne varianten er virkelig en herlig variant – passer godt til kylling eller kjøtt, eller som den er, rett og slett. Inspirasjon til denne fant jeg på meny.no.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks
    • 1 egg
    • 80 gram smør
    • 4-6 ss vann
    • 1 stor rødløk
    • 1 stor rødbete
    • 1 del søtpotet eller gulbete
    • 2 stk hvitløksfedd
    • 1 stk pære
    • 1 liten rød chili
    • rosmarin- eller timian kvister
    • 5 ss olivenolje
    • 2 ss balsamico eddik
    • salt & pepper
    • eventuelt 1 egg til pensling

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på pai miksen, pakk deigen inn i plast og legg kaldt i min 30 min.
    • I mellomtiden deler du opp grønnsakene; løk rødbete, søtpotet/ nepe i smale båter, hvitløk i tynne skiver, chili hakkes men husk å fjerne alle frøene først, pæren i båter. Bland alt i en bakebolle og hell på olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og bland godt.
    • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
    • Kjevle paibunnen direkte ut på et bakeark – ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom deigen oppleves klissete. Hell innholdet i bakebollen over på paibunnen og brett opp kantene rundt. Legg rosmarin- og eller timian kvister på toppen.
    • Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.

    Serveres varm, alene eller med det du synes passer til. Gled deg! God fornøyelse!

    Les mer
  • Tomatsuppe med fiberbrød Tomatsuppe med fiberbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tomatsuppe med fiberbrød

    Hjemmelaget tomatsuppe er noe helt annet enn pose-suppe – enkelt er det også! Lag denne som en liten forrett, lunsj eller middag. Om du lager den til middag bør du legge i noen kyllingbiter slik at den metter og varer litt lenger.

    Dette trenger du:

    • 1 ss smør
    • 1 løk hakket
    • 1 liten chili hakket
    • 1 fedd hvitløk hakket
    • 2 ss bladpersille hakket
    • 4-6 tomater (bruk gjerne de som har blitt litt overmodne)
    • 2 bokser grovhakkede tomater (gjerne økologiske)
    • 1/2 liter vann pluss kylling-/ grønnsaksfond
    • Littebitt sukker

    Dette gjør du:

    • Smelt smør i kjele og fres hakket løk, hvitløk, chili og tilsett til slutt de hakkede tomatene.
    • Hell på kraft og bokser med tomater og la det hele putre i drøye 15 min.
    • Tilsett hakket bladpersille, spar gjerne litt til pynt. Kjør suppa jevn med stavmikser.
    • Smak til med litt sukker tilslutt – ellers vil du kjenne at suppa blir ganske syrlig basert på alle tomatene.
    • Kok gjerne noen egg mens suppa putrer som du tilsetter ved servering.

    Som tilbehør smaker det veldig godt med fiberbrødet. Denne miksen er sååå enkel å tilberede da det eneste du trenger for å bake dette brødet er:

    • 1 pose fiberbrød miks
    • 1 pose tørrgjør
    • 3,5 dl vann
    • og 1 liters brødform.
    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, la brødet avkjøles før du skjærer i det. Og ha gjerne litt godt smør til 

    Dette er en enkelt, smakfull og herlig smårett. Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Glutenfrie krutonger Glutenfrie krutonger
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie krutonger

    Så lurt og så enkelt å lage. Jeg har her mikset rester av Focaccia og Fiberbrødet bakt av miksene fra Det Glutenfrie Verksted. Ellers bruker du det du har av glutenfrie brødrester, og gjerne da litt tørt brød.

    Dette trenger du:

    • Rester av Focaccia og Fiberbrødet bakt av miksene fra Det Glutenfrie Verksted eller andre glutenfrie brødrester

    Dette gjør du:

    • Skjær opp i passe store terninger og fordel utover et stekebrett kledd med et bake ark.
    • Hell litt god olivenolje over og bland godt.
    • Kvern litt salt og pepper over og gjerne litt hvitløk (da får du hvitløks krutonger :)).
    • Har du litt friske urter er det også godt å hakke opp og fordele utover.
    • Stekes på 200 grader i ca 10 min. Følg med på tiden.

    Kjempegodt å ha stående i en skål på kjøkkenbenken eller bruke det med en gang til en cæsar salat eller lignende. Holder seg 2-3 dager. Kos deg!

    Les mer
  • Tomatpai Tomatpai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tomatpai

    Denne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3 Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia. Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 80 gram mykt smør
    • 1 egg
    • 4-6 ss vann
    • 300 gram tomater
    • 3-4 ss grov sennep
    • 1 håndfull friske basilikumblader hakket
    • 150 gram revet ost
    • 1 pk feta ost i blokk
    • 4 egg
    • 2 dl melk
    • salt og pepper

    Dette gjør du:

    • Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
    • Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
    • Start med å smøre sennep på bunnen
    • Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
    • Hakk basilikum og fordel over tomatene
    • Riv fetaost i småbiter og dryss over
    • Pisk egg og melk og hell over bunnen
    • Tilslutt litt salt og pepper
    • Stekes på 210 grader i ca 25 min
    • Avkjøles lett

    Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia). Kos deg!

    Les mer
  • Rampete sommerpai Rampete sommerpai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rampete sommerpai

    Varmen gjør noe med oss, det er helt klart. Tempoet roer seg, matlysten kanskje ikke helt på topp og da er det veldig greit med noe enkelt, smakfullt og godt. Som denne pai varianten for eksempel. Kan spises alene, som tilbehør, til middag eller lunsj, på brygga eller på hytta eller akkurat der du er nå Og har du reist på sommerferie og er et sted hvor det ikke er en pai form å oppdrive så har du løsningen her!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 egg
    • 80 gram smør, mykt
    • 4-6 ss vann
    • 3-4 ss olivenolje
    • 1 ss balsamicoeddik
    • 1 pose fersk spinat, 200 gram
    • 1/2 rødløk i skiver
    • ca 100 gram feta ost
    • ca 50 gram pinjekjerner
    • salt og pepper

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen, bland miks, egg, smør og vann
    • Legg miksen kjølig minimum 30 min
    • Sett stekeovnen på 200 grader
    • Finn frem en type silkonmatte/ bakematte og legg deigen på denne
    • Kna deigen litt så den mykes litt opp
    • Finn frem et bakeark som du så legger over deigen
    • Kjevle deigen til den nærmest dekker bakearket
    • Finn frem stekebrett og legg denne over bakepapiret slik at du enkelt kan løfte paibunnen som nå sitter fast i bakearket opp i stekebrettet.
    • Prikk deigen lett med en gaffel
    • Bland olivenolje og balsamicoeddik i en liten bolle og pensle dette på bunnen
    • Fordel så spinat og rødløk utover, og smuldre fetaost på toppen og til slutt pinjekjerner
    • Brett så gjerne kantene litt opp.
    • Stekes i ca 15-20 min men følg med på tiden og ta den ut når paibunnen har fått en fin og gylden farge og spinaten har falt sammen.
    • Ringle resten av olivenolje blandingen over og strø litt salt og pepper på før du serverer.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Pai med røkt ørret eller røkelaks Pai med røkt ørret eller røkelaks
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pai med røkt ørret eller røkelaks

    Pai kan varieres i nesten det uendelige. I tillegg er det en fin måte å rydde litt opp i kjøleskapet på Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve med røkt ørret – og det ble så godt at den oppskriften må deles.

    Dette trenger du til paibunn:

    • 1 pose Paimiks bunn fra Det Glutenfrie Verksted (200 gram)
    • 80 gram mykt smør
    • 1egg
    • 4-6 ss vann

    Dette trenger du til fyll:

    • 6 egg (kan fint klare deg med 4 egg)
    • 3 dl matfløte lett
    • 3 ss kesam mager
    • brokkolini (de små brokkoliene er så gode, men kan fint byttes ut med vanlig brokkoli)
    • 200 gram røkt ørret (eller røkelaks)
    • 2 vårløk kuttet
    • 200 gram revet ost (bruk gjerne osterester her)
    • salt og pepper
    • Paiform

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen
    • Legg bunnen i kjøleskapet minimum 30 min. Den kan fint ligge lenger men da må du kna den og jobbe den litt myk innen du starter med å kjevle den.
    • Kjevle ut deigen. Bruk gjerne en silikonmatte/ bakematte som underlag og legg et bakepapir på toppen før du starter med å kjevle
    • Når deigen er passe stor legger du den da opp ned i paiformen slik at bakepapiret ligger i bunn.
    • Prikk deigen lett med en gaffel.
    • Stek så kun paibunnen (uten fyll) i 10 min på 200 grader
    • Mens bunnen stekes og avkjøles gjør du klart det du skal ha av ingredienser til paien.
    • Strø revet ost i bunn av formen
    • Strø så hakket vårløk rundt i formen
    • Fordel skiver med røkt ørret/ røkelaks
    • Det samme gjør du med brokkoliniene
    • Bland egg med matfløte og kesam, og pisk sammen med gaffel til du har en jevn røre. Tilsett litt pepper og bittelitt salt.
    • Hell eggeblandingen over paifyllet og strø resten av osten på toppen.
    • Har du friske urter tilgjengelig strør du litt av dette også på toppen.
    • Stekes i ca 30 min, men følg med på tiden da steketiden varierer i forhold til ovn og størrelse på paiformen.

    Serveres med en frisk og grønn salt! Dette er en skikkelig god sommerpai! God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Smakfull pai Smakfull pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Smakfull pai

    Har du Pai miksen kan du i prinsippet bruke det du ønsker av fyll til den. Denne har jeg fylt med spinat som er full av gode næringsstoffer, og en fin ingrediens å benytte. I tillegg til litt løk for eksempel. Under ser du basis oppskrift for fyll og så er det i prinsippet opp til deg hva du fyller den med av smak. Lykke til og send meg gjerne din favoritt oppskrift på Pai så kan vi kanskje dele den her?

    Dette trenger du til paibunn:

    • 1 pose Paibunn miks
    • 80 gram mykt smør
    • 1 egg
    • 4-6 ss vann

    Dette trenger du til fyll:

    • 3 dl melk (bland gjerne fløte og melk. Laktosefritt går selvfølgelig veldig bra)
    • 4 egg
    • 2 dl revet ost
    • Salt og Pepper
    • I tillegg til dette kan du egentlig blande inn det du ønsker eller har til rådighet. For eksempel spinat, løk, soltørkede tomater, bacon, brokkoli, asparges, friske urter, skinke eller spekeskinke.bytt ut ost med feta ost. Ja listen er vel nærmest uendelig og det er en perfekt måte å rydde litt opp i kjøleskapet på? Matvett du vet.

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på pakken med Paibunn miks.
    • Bunnen stekes først i ca 10 min, midt i ovnen, over- og under varme, 200 grader.
    • Legg så på ønsket fyll og stek videre i ca 30-40 min.
    • Følg med på tiden og ta ut paien når fyllet har stivnet og osten smeltet.

    Lykke til med din favoritt pai og god fornøyelse!

    Les mer
  • Lavfodmap pai Lavfodmap pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Lavfodmap pai

    Denne har jeg lånt av Julianne Lyngstad, Godt for magen, og er verdt å teste ut også for deg som går på LavFODMAP.

    Dette trenger du:

    • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
    • 1 egg
    • 80g smør mykt
    • 4-6 ss vann
    • 100 g bacon
    • 100 g brokkoli
    • 3 dl laktosefri melk
    • 3 egg
    • 1 ts tørket oregano
    • salt og pepper
    • 1 dl revet hvitost
    • 1 paiform 30 cm

    Dette gjør du:

    • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min.
    • I mens forbereder du fyllet.
    • Kutt brokkoli i små biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i brokkoli og la koke i et par minutter. Hell av vannet og sett brokkolibitene til side.
    • Sprøstek bacon i en stekepanne.
    • Legg paibunnen på et bakeark og klem den litt flat med bruk av hendene. Legg et bakeark på toppen og kjevle deigen jevnt tynn. Legg så underste bakeark med deigen i en paiform, og press paibunnen ut i en paiformen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.
    • Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen.
    • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle.
    • Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk.
    • Strø over revet hvitost til slutt.
    • Stek paien på nederste rille i 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge.
    • Server gjerne med en frisk salat.

    Nammmm sier nå bare jeg 

    Følg bloggen til Julianne Lyngstad for flere lavFODMAP- tips og oppskrifter – trykk her.

    Les mer
  • Gulrotsuppe og focaccia Gulrotsuppe og focaccia
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Gulrotsuppe og focaccia

    Denne kombinasjonen er veldig enkel å tilberede og utrolig smakfull! Fargerik og skikkelig høst mat. Start med å mikse deigen til Focaccia – følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen så slipper jeg å gjenta den her;).

    La deigen stå til heving mens du kutter opp ingrediensene til suppa.

    Dette trenger du av ingredienser:

    Til gulrotsuppe:

    • 700 gram økologiske gulrøtter i biter
    • 1 løk hakket
    • 4 hvitløkfedd hakket
    • 1 liten chili hakket
    • 20 gram fersk ingefær hakket
    • 1 ts koriander frø knust i morter
    • 8 dl kyllingkraft
    • 2 appelsiner – saft fra disse tilsvarer ca 2,5 dl
    • Salt & pepper
    • Fersk koriander til pynt/ dekor
    • Litt olje

    Dette gjør du:

    • Kutt alle grønnsaker/ ingredienser først.
    • Varm litt olje i en kjele og fres løk blank, tilsett hvitløk, chili, ingefær og gulrøtter og la surre med løken noen minutter før du tilsetter kyllingkraft og appelsinjuice.
    • Kok opp og la koke til gulrøttene er passe myke.
    • Bruk en stavmikser til å «mose» suppa til en jevn og fin konsistens.
    • Fyll opp ønsket menge i suppeskål og strø litt frisk, hakket koriander over før du serverer med nybakte, varme focaccia.

    Oppskriften er også delt i magasinet Farge no5 Høst 2016.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Glutenfrie hamburgerbrød Glutenfrie hamburgerbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie hamburgerbrød

    Dette er enkelt!

    Dette trenger du:

    • 1 pose focaccia miks

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for å lage focaccia, men bytt ut andel olje med smør.
    • Hev som angitt på pakken.
    • Form runde hamburgerbrød og legg de på et bakepapir kledd stekebrett. Synes du deigen er litt klissete bruker du bare litt ekstra mel. Klem de gjerne litt flate mellom hendene.
    • La heve i ca 30 min til. Pensle med litt olje eller vann og strø på sesamfrø.
    • Stekes på 200 grader i ca 15 min men følg med på tiden da dette varier litt fra ovn til ovn.

    Har du tid kan du i mellomtiden lage hjemmelagede burgere også – putt i det du har av urter, litt chili og hvitløk og stek mens du venter på nystekte og fristende hamburgerbrød.

    Les mer
  • Hjemmelaget pesto Hjemmelaget pesto
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hjemmelaget pesto

    Grønt er skjønt, og pesto lager du veldig enkelt selv! Passer nesten til alt også tenker jeg.

    Dette trenger du:

    • 1 potte frisk Basilikum
    • 1 fedd hvitløk
    • en neve pinjekjerner
    • en neve revet parmesan ost
    • olivenolje
    • litt salt og pepper
    • Stavmikser

    Dette gjør du:

    • Legg alle ingredienser i mikser’n og kjør/ bland godt. Smak til med salt og pepper.
    • Oppbevares i kjøleskap i et glass med lokk om det blir noe igjen.

    Har du lyst på glutenfrie pestosnurrer så kan du prøve deg på denne oppskriften. God fornøyelse!

    Les mer
  • Rødbethummus Rødbethummus
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rødbethummus

    Har du allerede testet Falafel miksen? Da håper jeg du også vil prøve ut denne varianten på hummus. Oppskriften finner du også på Falafel miks posen. Krever litt forberedelser, men du verden det er verdt det når den er ferdig.

    Dette trenger du:

    • 1 boks kikerter
    • 2 ts spisskummin
    • 1/4 ts pepper
    • 300 gram rødbeter
    • 3 ss olivenolje
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 ss tahini *)
    • 1 dl olivenolje
    • 1 skvis sitronsaft
    • 1/2 ts salt

    Dette gjør du:

    • Skrell rødbetene og del opp i grove biter, hell over 3 ss olivenolje og stek på 225 grader i ca 30 min til bitene har blitt møre.
    • Avkjøles mens du blander de andre ingrediensene i en bolle med stavmikser.
    • Smak til med sitron og salt til slutt.

    Så enkelt lager du egen tahini:

    • *)tahini lager du enkelt ved å riste sesamfrø i en varm og tørr stekepanne. Pass på å riste frøene slik at de ikke brenner seg. Når sesamfrøene har fått en gylden farge tar du de i foodprosessoren og kjører til de deler seg og skiller ut sin egen olje, sesamfrøolje. Om du er utålmodig eller synes massen blir for tørr tilsetter du litt god olivenolje. Tilsett litt havsalt om du vil, men det er ikke nødvendig. Så enkelt er det faktisk å lage sin egen tahini
    Les mer
  • Glutenfritt pitabrød Glutenfritt pitabrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfritt pitabrød

    Pita er noe ungdommen i huset stadig har lyst på. Om du har en pose med Pizzabunn miks i skapet så er det faktisk ganske enkelt å få til.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks
    • Vann og olje som beskrevet på baksiden.

    Dette gjør du:

    • Bland deigen godt og form små eller store pita brød avhengig av hva du ønsker.
    • Stekes på 200 grader i ca 15 min, men følg med på steketiden.
    • La kjølne litt på rist, bruk en skarp kniv til å lage ett lite snitt slik at du får plass til det fyllet du ønsker.

    Dette er godt og du er nesten sikrer begeistring rundt middagsbordet.

    Les mer
  • Pizzasnurrer Pizzasnurrer
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizzasnurrer

    Her har du en enkel løsning til digge pizzasnurrer som er supre å ta med på skoleavslutninger, i matpakken, på tur, eller til kveld.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2,5 dl vann
    • 1 ss olivenolje

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for Pizzabunn.
    • Ta så på ønsket fyll og bruk bake arket til hjelp for å rulle sammen pizzadeigen til en rull. Hold litt igjen når du ruller slik at rullen blir litt fast og tight.
    • Ha et stekebrett klart, kledd med bakepapir og legg snurrene på etterhvert som du deler de opp. Bake spatelen gjør det enkelt å dele opp, men også å legge snurrene over på bakeplaten. Om det blir litt kladdet og ute av form så spiller det ingen rolle – det smaker nemlig like godt.
    • Strø gjerne litt ost på toppen før du setter de inn i ferdig oppvarmet ovn, steker på 225 grader i ca 10-15 min.
    • Avkjøles lett på rist!

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Västerbotten pai Västerbotten pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Västerbotten pai

    Å bli invitert på lunsj er litt hverdagslykke, og hvertfall når vertinnen byr på hjemmelaget pai laget med Pai bunn miksen min :)

    En helt ny variant var det også som helt klart er verdt å dele med dere.

    Pai smaker også både til lunsj og middag. 

    Dette trenger du til paibunnen:

    • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
    • 1 egg
    • 80g smør mykt
    • 4-6 ss vann

    Dette trenger du til fyllet:

    • 3 egg
    • 2 dl creme fraiche/ eller melkefritt alternativ
    • 2 ts havsalt
    • 1 ts kvernet svart pepper
    • 150 gram revet Västerbotten ost (kan erstattes med parmesan man da blir smaken litt strammere)

    Til pynt:

    • 1 liten rødløk
    • 75 gram løyrom
    • 1,5 dl creme fraiche
    • Dill om du har 

    Dette gjør du:

    • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min. (følg fremgangsmåten på produktet)
    • Finn frem silikonmatte/ bakematte og et bakeark. Legg paibunnen på silikonmatta og legg bakearket over. Klem litt ned før du bruker kjevle til å kjevle ut.
    • Legg deigen over en paiform og dekk opp på kantene. Bruk en gaffel til å prikke før du setter til steking. 
    • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, creme fraiche/ laktosefri melk og krydder i en bolle. 
    • Bland inn revet ost og fordel det hele over den forstekte paibunnen. 
    • Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden. Når massen ser stiv ut er den ferdig. 
    • Avkjøles på rist. 
    • Skrell rødløk og finhakk. 
    • Del opp i porsjonstørrelsen og legg en skje creme fraiche, løyrom og rødløk på hver og pynt eventuelt med litt dill eller annet grønt. 
    • Serveres med en frisk, grønn salat.

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Glutenfrie lomper Glutenfrie lomper
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Glutenfrie lomper

    Hvorfor ikke bake lomper selv og sørge for at måltidet blir komplett? 

    Jeg tipper flere av dere har endt opp med løsningen som jeg har gjort når det serveres pølser. Joda det går fint det, pølser uten lompe. Men nå har jeg eksperimentert litt og funnet ut at det faktisk funker å lage lomper selv. En enkel oppskrift som selvfølgelig er best når de er ferske. Helt klart verdt en bakst!

    De du ikke spiser opp fryser du ned enkelt med matpapir imellom. 

    Dette trenger du til glutenfrie lomper (ca 8-10 stk):

    • ca 400 gram poteter
    • ca 100 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 ts salt

    Dette gjør du:

    • Kok potetene med skall på
    • Avkjøl potetene, og skrell de, før du moser de med en gaffel i en bakebolle, eller i et fat
    • Tilsett litt salt
    • Tilsett så litt og litt bokhvetemel til konsistensen føles fin og deigen henger sammen og kan formes. Det er veldig viktig at du tilsetter litt og litt mel så du ikke ender opp med for mye, og dermed tørre lomper.
    • Kjevle så ut en liten del av deigen til en rund leiv, og bruk en skål/ tallerken for å få den runde formen.
    • Bruk gjerne litt ekstra mel på underlaget dersom deigen er klissete. 
    • Stek så lompene i en tørr stekepanne på middels + varme.
    • Ha et vått kjøkkenhåndkle klart og legg lompene under dette etterhvert som de blir ferdig stekt, da beholder de fuktigheten.

    Finn så frem pølser, alt det gode tilbehøret og nyt!

    Disse lompene kan du selvfølgelig bruke til mye annet godt også - det beste er at de er glutenfrie og kan spises av alle ;)

    God fornøyelse! :)

    Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi, allergikost.no og her

    Les mer
  • Glutenfritt flatbrød Glutenfritt flatbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfritt flatbrød

    Savner du sprø, gode flatbrød? Her får du en enkel, og nesten litt morsom oppskrift.

    Krumkakejernet kan brukes til flere ting enn krumkaker til jul! 

    Disse gjør det lille ekstra som tilbehør eller bare nytes som de er med litt godt smør på. 

    Les mer
  • Bokhvete Blinis Blinis
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Blinis

    Blinis er den perfekte foretten, helt enkelt.

    Disse kan du fint lage i forveien, putte i fryseren og ta opp kort til før gjestene kommer - eller før familien kommer hjem hvis du vil overraske med en liten appetizer før mandagsmiddagen : ). 

    Denne oppskriften og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Foto av Line Dammen. 

    Les mer
  • Spinatpannekaker Spinatpannekaker
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Spinatpannekaker

    Snakk om energiboost ;) - pannekaker tilsatt frisk spinat. Grønt, fresht og ganske så godt!

    Dette trenger du til 9-10 pannekaker:

    • 180 gram Bokhvetemel fullkorn
    • 3 egg
    • 3 dl melk
    • 65 gram frisk spinat
    • en klype havsalt
    • Litt smør til steking

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for vanlige pannekaker;
    • Bland egg, melk, havsalt og pannekakemiks og tilsett så den friske spinaten
    • For å få en jevn fin rører bruker du en blender.
    • Varm opp stekepannen (jeg syntes det ble best resultat med ganske høy varme)
    • Stekes fortløpende og legges oppå hverandre slik at det holder seg myke og varme

    Finn frem det du måtte ønske å tilbehør. Jeg syntes det ble en skikkelig god kombinasjon med sprøstekt parmaskine og chorizopølse, revet parmesan, litt sennep, urter og litt salat. Bare til å rulle sammen å nyte fortløpende. 

    Morsom farge og mange gode smaker - og har du småtasser i huset så kommer du vel ikke unna historien om Skippern... ;)

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Pizza pinner Pizza pinner
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizza pinner

    Dette er en morsom og enkel variant til helgekosen, når du får gjester eller om du bare vil krype opp i sofa'n med noe godt! Bruker du min pizzabunn miks så kan også alle nyte disse.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2,5 dl vann
    • 1 ss olivenolje
    • Dette brukte jeg til fyll:
    • Hvis pizzasaus:
    • creme fraiche
    • 1-2 ss olivenolje
    • hvitløksfedd
    • salt og pepper
    • friske urter
    • Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
    • Rød pizzasaus:
    • Her bruker jeg stort sett peppe's pizza sin ferdige pizzasaus, enkelt og greit.

    Pizzafyll/ topping:

    • Litt oppskåret chirizo eller annen pølse
    • Revet parmesan
    • Revet jarlsberg eller pizzaost
    • Friske urter som timian og oregano
    • Her bruker du selvsagt dine favoritter ;)

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for Pizzabunn.
    • Sett stekeovnen på 215 grader og forstek bunnen i ca 5 min til den har fått lit farge og blitt litt fast i formen.
    • Finn frem en pizzaskjærer og rill ut tynne pinner, i ønsket størrelse. Ikke lag de for lange, eller brede, da kan det være at de brekker
    • Ta så på ønsket fyll og stek videre til osten er smeltet
    • Avkjøles lett på rist!
    • Serveres på et hyggelig brett med noe godt å drikke til.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Galette med bokhvetepannekaker Galette med løk og bacon
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Galette med løk og bacon

    Er du glad i pai? Og pannekaker? 

    Tenker du at å lage en egen glutenfri paibunn er litt for krevende eller stressende? Da har jeg løsningen til deg her!

    Stek opp "en haug" bokhvetepannekaker og bruk noen av disse som bunn - resten blir til en deilig dessert)

    Les mer
  • Bokhvetepannekaker Bokhvetepannekaker
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Bokhvetepannekaker

    Verdens enkleste oppskrift på pannekaker fra bunn av - perfekte til middagspannekaker eller som en forandring til dine vanlige pannekaker?

    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 1 ts salt
    • 5 dl melk (bruk gjerne laktosefritt eller melkefritt alternativ)
    • 1,5 dl vann
    • 2 ss olje
    • 300 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted 
    • Litt smør eller olje til steking

    Dette gjør du:

    • Pisk eggene sammen med salt og vann.
    • Tilsett melk og bland i bokhvetemelet.
    • Rør oljen lett inn
    • La røra stå og heve i ca 30 min
    • Smelt litt smør/ olje i stekepanna og stek :)

    God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Glutenfri calzone Glutenfri calzone
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri calzone

    Hjelp! Tom for Pizzabunn miksen, men med Focaccia miks i hus var det en enkle løsning på gutta's middagsforslag;

    Calzone! :)

    Dette trenger du til ca 8 calzoner: 

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
    • 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
    • 20 gram olivenolje
    • 3 dl vann
    • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
    • Olivenolje til pensling (ikke nødvendig)

    Ingredienser til fyll: 

    • Peppes Pizzasaus eller bruk din favoritt
    • Friske urter og/ eller pizzakrydder
    • Litt Skinke og pepperoni (bruk dine favoritter)
    • Mozarella ost
    • Diverse urter og/ eller pizzakrydder

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du finner frem fyllet. Hev gjerne 30 min.
    • Jeg tok en liten opprydning i kjøleskapet og brukte peppe's pizzasaus, skinke, pepperoni og mozarellaost i tillegg til friske urter.
    • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
    • Del deigen opp i ca 8 like deler. 
    • Jobb litt med hvert emne, klem den flat og bruk en kjevle til å jevne den ut
    • Smør på med pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost. 
    • Brett emne over hverandre og klem lett sammen. Du kan eventuelt pensel med litt olje eller vann om du ikke synes de fester seg godt nok. 
    • Legges så på stekebrett kledd med et bakeark.
    • Sett ovnen på 215 grader
    • Pensle lett med olje eller vann og strø litt pizzakrydder på toppen om ønskelig. 
    • Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
    • Avkjøles lett før de nytes for eksempel med en deilig frisk salat.

    Riktig god fornøyelse! 

    Focaccia miksen finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial Ullevål Hageby, Røtter St.hanshaugen Oslo, Jacobs på Holtet og allergikost.no.

    Les mer
  • Nan brød gluten og melkefrie Nanbrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nanbrød

    Skikkelig digge nan-brød!

    Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg. 

    Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.

     

    Les mer
  • Glutenfrie bruschetta Glutenfrie bruschetta
    25/09/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie bruschetta

    En liten forrett, eller snacks som alle kan spise!!

    Skikkelig digg er det også! ;) 2 pk Brødskiver gjør denne glutenfri på 1-2-3.

    Du trenger til ca 4 pers forrett:

    • 2-3 pk 2 pk Brødskiver Glutenfri på 1-2-3
    • Olivenolje
    • Ferske tomater i ulike farger og størrelser
    • litt havsalt
    • litt pepper
    • friske urter som basilikum, timian og/ eller oregano

    Dette gjør du:

    • Sett stekeovnen på grill, alternativt bruk en stekepanne type med grillriller
    • Ta litt olivenolje over brødskivene og legg i varm ovn eller på stekepannen.
    • Stek til brødskivene er gyldne før du snur de.
    • Risle så olivenolje over den andre siden og stek til den får en fin og gylden farge.
    • Brødskivene legges på en rist slik at de forblir tørre mens du gjør klart resten
    • Del tomater opp i ønsket størrelse
    • Del opp brødskivene i ønskede størrelser (minimum 3 biter pr skive)
    • Fordel tomater på brødbitene
    • Ringle litt olivenolje over
    • Strø litt havsalt og kvern litt pepper over
    • Tilslutt pynter du med friske urter.

    Så enkelt, og så utrolig godt! <3

    God fornøyelse!

    Produktinfo:

    2 pk brødskiver glutenfri på 1-2-3 er i tillegg lavFODMAP for deg som trenger det.

    Du finner den i Meny, og de store Kiwi, i tillegg til COOP Obs, Mega og Ekstra fra uke 8 2019.

    Les mer