Middag

Det har skjedd mye siden jeg fikk cøliaki! Nå er det pålagt å merke alle produkter med allergier og det har blitt et ganske så bra utvalg av glutenfrie retter. Den enkleste måten å unngå gluten i forbindelse med middagsforberedelser er å spise så rent som mulig. Uansett er det alltid fristende med noe godt så her har jeg samlet noen av mine favoritter - for en enklere løsning for deg.

  • Rustikk pai Rustikk pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rustikk pai

    Jeg er kanskje i overkant glad i rotfrukter og denne varianten er virkelig en herlig variant – passer godt til kylling eller kjøtt, eller som den er, rett og slett. Inspirasjon til denne fant jeg på meny.no.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks
    • 1 egg
    • 80 gram smør
    • 4-6 ss vann
    • 1 stor rødløk
    • 1 stor rødbete
    • 1 del søtpotet eller gulbete
    • 2 stk hvitløksfedd
    • 1 stk pære
    • 1 liten rød chili
    • rosmarin- eller timian kvister
    • 5 ss olivenolje
    • 2 ss balsamico eddik
    • salt & pepper
    • eventuelt 1 egg til pensling

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på pai miksen, pakk deigen inn i plast og legg kaldt i min 30 min.
    • I mellomtiden deler du opp grønnsakene; løk rødbete, søtpotet/ nepe i smale båter, hvitløk i tynne skiver, chili hakkes men husk å fjerne alle frøene først, pæren i båter. Bland alt i en bakebolle og hell på olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og bland godt.
    • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
    • Kjevle paibunnen direkte ut på et bakeark – ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom deigen oppleves klissete. Hell innholdet i bakebollen over på paibunnen og brett opp kantene rundt. Legg rosmarin- og eller timian kvister på toppen.
    • Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.

    Serveres varm, alene eller med det du synes passer til. Gled deg! God fornøyelse!

    Les mer
  • Tomatsuppe med fiberbrød Tomatsuppe med fiberbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tomatsuppe med fiberbrød

    Hjemmelaget tomatsuppe er noe helt annet enn pose-suppe – enkelt er det også! Lag denne som en liten forrett, lunsj eller middag. Om du lager den til middag bør du legge i noen kyllingbiter slik at den metter og varer litt lenger.

    Dette trenger du:

    • 1 ss smør
    • 1 løk hakket
    • 1 liten chili hakket
    • 1 fedd hvitløk hakket
    • 2 ss bladpersille hakket
    • 4-6 tomater (bruk gjerne de som har blitt litt overmodne)
    • 2 bokser grovhakkede tomater (gjerne økologiske)
    • 1/2 liter vann pluss kylling-/ grønnsaksfond
    • Littebitt sukker

    Dette gjør du:

    • Smelt smør i kjele og fres hakket løk, hvitløk, chili og tilsett til slutt de hakkede tomatene.
    • Hell på kraft og bokser med tomater og la det hele putre i drøye 15 min.
    • Tilsett hakket bladpersille, spar gjerne litt til pynt. Kjør suppa jevn med stavmikser.
    • Smak til med litt sukker tilslutt – ellers vil du kjenne at suppa blir ganske syrlig basert på alle tomatene.
    • Kok gjerne noen egg mens suppa putrer som du tilsetter ved servering.

    Som tilbehør smaker det veldig godt med fiberbrødet. Denne miksen er sååå enkel å tilberede da det eneste du trenger for å bake dette brødet er:

    • 1 pose fiberbrød miks
    • 1 pose tørrgjør
    • 3,5 dl vann
    • og 1 liters brødform.
    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, la brødet avkjøles før du skjærer i det. Og ha gjerne litt godt smør til 

    Dette er en enkelt, smakfull og herlig smårett. Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Tomatpai Tomatpai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tomatpai

    Denne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3 Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia. Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 80 gram mykt smør
    • 1 egg
    • 4-6 ss vann
    • 300 gram tomater
    • 3-4 ss grov sennep
    • 1 håndfull friske basilikumblader hakket
    • 150 gram revet ost
    • 1 pk feta ost i blokk
    • 4 egg
    • 2 dl melk
    • salt og pepper

    Dette gjør du:

    • Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
    • Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
    • Start med å smøre sennep på bunnen
    • Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
    • Hakk basilikum og fordel over tomatene
    • Riv fetaost i småbiter og dryss over
    • Pisk egg og melk og hell over bunnen
    • Tilslutt litt salt og pepper
    • Stekes på 210 grader i ca 25 min
    • Avkjøles lett

    Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia). Kos deg!

    Les mer
  • Rampete sommerpai Rampete sommerpai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rampete sommerpai

    Varmen gjør noe med oss, det er helt klart. Tempoet roer seg, matlysten kanskje ikke helt på topp og da er det veldig greit med noe enkelt, smakfullt og godt. Som denne pai varianten for eksempel. Kan spises alene, som tilbehør, til middag eller lunsj, på brygga eller på hytta eller akkurat der du er nå Og har du reist på sommerferie og er et sted hvor det ikke er en pai form å oppdrive så har du løsningen her!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 egg
    • 80 gram smør, mykt
    • 4-6 ss vann
    • 3-4 ss olivenolje
    • 1 ss balsamicoeddik
    • 1 pose fersk spinat, 200 gram
    • 1/2 rødløk i skiver
    • ca 100 gram feta ost
    • ca 50 gram pinjekjerner
    • salt og pepper

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen, bland miks, egg, smør og vann
    • Legg miksen kjølig minimum 30 min
    • Sett stekeovnen på 200 grader
    • Finn frem en type silkonmatte/ bakematte og legg deigen på denne
    • Kna deigen litt så den mykes litt opp
    • Finn frem et bakeark som du så legger over deigen
    • Kjevle deigen til den nærmest dekker bakearket
    • Finn frem stekebrett og legg denne over bakepapiret slik at du enkelt kan løfte paibunnen som nå sitter fast i bakearket opp i stekebrettet.
    • Prikk deigen lett med en gaffel
    • Bland olivenolje og balsamicoeddik i en liten bolle og pensle dette på bunnen
    • Fordel så spinat og rødløk utover, og smuldre fetaost på toppen og til slutt pinjekjerner
    • Brett så gjerne kantene litt opp.
    • Stekes i ca 15-20 min men følg med på tiden og ta den ut når paibunnen har fått en fin og gylden farge og spinaten har falt sammen.
    • Ringle resten av olivenolje blandingen over og strø litt salt og pepper på før du serverer.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Pai med røkt ørret eller røkelaks Pai med røkt ørret eller røkelaks
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pai med røkt ørret eller røkelaks

    Pai kan varieres i nesten det uendelige. I tillegg er det en fin måte å rydde litt opp i kjøleskapet på Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve med røkt ørret – og det ble så godt at den oppskriften må deles.

    Dette trenger du til paibunn:

    • 1 pose Paimiks bunn fra Det Glutenfrie Verksted (200 gram)
    • 80 gram mykt smør
    • 1egg
    • 4-6 ss vann

    Dette trenger du til fyll:

    • 6 egg (kan fint klare deg med 4 egg)
    • 3 dl matfløte lett
    • 3 ss kesam mager
    • brokkolini (de små brokkoliene er så gode, men kan fint byttes ut med vanlig brokkoli)
    • 200 gram røkt ørret (eller røkelaks)
    • 2 vårløk kuttet
    • 200 gram revet ost (bruk gjerne osterester her)
    • salt og pepper
    • Paiform

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen
    • Legg bunnen i kjøleskapet minimum 30 min. Den kan fint ligge lenger men da må du kna den og jobbe den litt myk innen du starter med å kjevle den.
    • Kjevle ut deigen. Bruk gjerne en silikonmatte/ bakematte som underlag og legg et bakepapir på toppen før du starter med å kjevle
    • Når deigen er passe stor legger du den da opp ned i paiformen slik at bakepapiret ligger i bunn.
    • Prikk deigen lett med en gaffel.
    • Stek så kun paibunnen (uten fyll) i 10 min på 200 grader
    • Mens bunnen stekes og avkjøles gjør du klart det du skal ha av ingredienser til paien.
    • Strø revet ost i bunn av formen
    • Strø så hakket vårløk rundt i formen
    • Fordel skiver med røkt ørret/ røkelaks
    • Det samme gjør du med brokkoliniene
    • Bland egg med matfløte og kesam, og pisk sammen med gaffel til du har en jevn røre. Tilsett litt pepper og bittelitt salt.
    • Hell eggeblandingen over paifyllet og strø resten av osten på toppen.
    • Har du friske urter tilgjengelig strør du litt av dette også på toppen.
    • Stekes i ca 30 min, men følg med på tiden da steketiden varierer i forhold til ovn og størrelse på paiformen.

    Serveres med en frisk og grønn salt! Dette er en skikkelig god sommerpai! God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Smakfull pai Smakfull pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Smakfull pai

    Har du Pai miksen kan du i prinsippet bruke det du ønsker av fyll til den. Denne har jeg fylt med spinat som er full av gode næringsstoffer og en fin ingrediens å benytte. I tillegg til litt løk for eksempel. Under ser du basis oppskrift for fyll og så er det i prinsippet opp til deg hva du fyller den med av smak. Lykke til og send meg gjerne din favoritt oppskrift på Pai så kan vi kanskje dele den her?

    Dette trenger du:

    • 3 dl melk (bland gjerne fløte og melk. Laktosefritt går selvfølgelig veldig bra)
    • 4 egg
    • 2 dl revet ost
    • Salt og Pepper
    • I tillegg til dette kan du egentlig blande inn det du ønsker eller har til rådighet. For eksempel spinat, løk, soltørkede tomater, bytt ut ost med feta ost, bacon, brokkoli, asparges, friske urter, skinke eller spekeskinke. Ja listen er vel nærmest uendelig?

    Dette gjør du:

    • Bunnen stekes først i ca 10 min, midt i ovnen, over- og under varme, 200 grader.
    • Legg så på ønsket fyll og stek videre i ca 30-40 min.
    • Følg med på tiden og ta ut paien når fyllet har stivnet og osten smeltet.

    Lykke til med din favoritt pai og god fornøyelse!

    Les mer
  • Lavfoodmap pai Lavfoodmap pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Lavfoodmap pai

    Denne har jeg lånt av Julianne Lyngstad, Godt for magen, og er verdt å teste ut også for deg som går på LavFODMAP.

    Dette trenger du:

    • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
    • 1 egg
    • 80g smør mykt
    • 4-6 ss vann
    • 100 g bacon
    • 100 g brokkoli
    • 3 dl laktosefri melk
    • 3 egg
    • 1 ts tørket oregano
    • salt og pepper
    • 1 dl revet hvitost
    • 1 paiform 30 cm

    Dette gjør du:

    • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min.
    • I mens forbereder du fyllet.
    • Kutt brokkoli i små biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i brokkoli og la koke i et par minutter. Hell av vannet og sett brokkolibitene til side.
    • Sprøstek bacon i en stekepanne.
    • Legg paibunnen på et bakeark og klem den litt flat med bruk av hendene. Legg et bakeark på toppen og kjevle deigen jevnt tynn. Legg så underste bakeark med deigen i en paiform, og press paibunnen ut i en paiformen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.
    • Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen.
    • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle.
    • Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk.
    • Strø over revet hvitost til slutt.
    • Stek paien på nederste rille i 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge.
    • Server gjerne med en frisk salat.

    Nammmm sier nå bare jeg 

    Følg bloggen til Julianne Lyngstad for flere lavFODMAP- tips og oppskrifter – trykk her.

    Les mer
  • Pletter med røkelaks Pletter med røkelaks
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pletter med røkelaks

    Perfekt liten forrett! Se an hvor mange du skal servere – en pose Vaffel miks holder til ganske så mange pletter. Alternativt lager du hele posen klar og steker vafler av eventuelle rester dagen etter.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Vaffelmiks
    • 4 egg
    • 150 gram smør
    • 4 dl melk
    • 1 pk røkelaks – tilpass mengden etter antall serveringer
    • Rømme
    • Hakket rødløk
    • Timian
    • muffisbrett

    Dette gjør du:

    • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Vaffel miksen og hell kun en liten del røre i hvert hull i muffinsbrettet. 
    • Muffinsbrettet settes inn i ovnen på en rist og stekes 10-15 min.
    • Ta ut brettet når du ser at det ser klart ut – legg på rist for avkjøling og legg så ønsket fyll på toppen.

    Server og kos dere!

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Gulrotsuppe og focaccia Gulrotsuppe og focaccia
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Gulrotsuppe og focaccia

    Denne kombinasjonen er veldig enkel å tilberede og utrolig smakfull! Fargerik og skikkelig høst mat. Start med å mikse deigen til Focaccia – følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen så slipper jeg å gjenta den her;).

    La deigen stå til heving mens du kutter opp ingrediensene til suppa.

    Dette trenger du av ingredienser:

    Til gulrotsuppe:

    • 700 gram økologiske gulrøtter i biter
    • 1 løk hakket
    • 4 hvitløkfedd hakket
    • 1 liten chili hakket
    • 20 gram fersk ingefær hakket
    • 1 ts koriander frø knust i morter
    • 8 dl kyllingkraft
    • 2 appelsiner – saft fra disse tilsvarer ca 2,5 dl
    • Salt & pepper
    • Fersk koriander til pynt/ dekor
    • Litt olje

    Dette gjør du:

    • Kutt alle grønnsaker/ ingredienser først.
    • Varm litt olje i en kjele og fres løk blank, tilsett hvitløk, chili, ingefær og gulrøtter og la surre med løken noen minutter før du tilsetter kyllingkraft og appelsinjuice.
    • Kok opp og la koke til gulrøttene er passe myke.
    • Bruk en stavmikser til å «mose» suppa til en jevn og fin konsistens.
    • Fyll opp ønsket menge i suppeskål og strø litt frisk, hakket koriander over før du serverer med nybakte, varme focaccia.

    Oppskriften er også delt i magasinet Farge no5 Høst 2016.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Glutenfrie hamburgerbrød Glutenfrie hamburgerbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie hamburgerbrød

    Dette er enkelt!

    Dette trenger du:

    • 1 pose focaccia miks

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for å lage focaccia, men bytt ut andel olje med smør.
    • Hev som angitt på pakken.
    • Form runde hamburgerbrød og legg de på et bakepapir kledd stekebrett. Synes du deigen er litt klissete bruker du bare litt ekstra mel. Klem de gjerne litt flate mellom hendene.
    • La heve i ca 30 min til. Pensle med litt olje eller vann og strø på sesamfrø.
    • Stekes på 200 grader i ca 15 min men følg med på tiden da dette varier litt fra ovn til ovn.

    Har du tid kan du i mellomtiden lage hjemmelagede burgere også – putt i det du har av urter, litt chili og hvitløk og stek mens du venter på nystekte og fristende hamburgerbrød.

    Les mer
  • Hjemmelaget pesto Hjemmelaget pesto
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hjemmelaget pesto

    Grønt er skjønt, og pesto lager du veldig enkelt selv! Passer nesten til alt også tenker jeg.

    Dette trenger du:

    • 1 potte frisk Basilikum
    • 1 fedd hvitløk
    • en neve pinjekjerner
    • en neve revet parmesan ost
    • olivenolje
    • litt salt og pepper
    • Stavmikser

    Dette gjør du:

    • Legg alle ingredienser i mikser’n og kjør/ bland godt. Smak til med salt og pepper.
    • Oppbevares i kjøleskap i et glass med lokk om det blir noe igjen.

    Har du lyst på glutenfrie pestosnurrer så kan du prøve deg på denne oppskriften. God fornøyelse!

    Les mer
  • Rødbethummus Rødbethummus
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rødbethummus

    Har du allerede testet Falafel miksen? Da håper jeg du også vil prøve ut denne varianten på hummus. Oppskriften finner du også på Falafel miks posen. Krever litt forberedelser, men du verden det er verdt det når den er ferdig.

    Dette trenger du:

    • 1 boks kikerter
    • 2 ts spisskummin
    • 1/4 ts pepper
    • 300 gram rødbeter
    • 3 ss olivenolje
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 ss tahini *)
    • 1 dl olivenolje
    • 1 skvis sitronsaft
    • 1/2 ts salt

    Dette gjør du:

    • Skrell rødbetene og del opp i grove biter, hell over 3 ss olivenolje og stek på 225 grader i ca 30 min til bitene har blitt møre.
    • Avkjøles mens du blander de andre ingrediensene i en bolle med stavmikser.
    • Smak til med sitron og salt til slutt.

    Så enkelt lager du egen tahini:

    • *)tahini lager du enkelt ved å riste sesamfrø i en varm og tørr stekepanne. Pass på å riste frøene slik at de ikke brenner seg. Når sesamfrøene har fått en gylden farge tar du de i foodprosessoren og kjører til de deler seg og skiller ut sin egen olje, sesamfrøolje. Om du er utålmodig eller synes massen blir for tørr tilsetter du litt god olivenolje. Tilsett litt havsalt om du vil, men det er ikke nødvendig. Så enkelt er det faktisk å lage sin egen tahini
    Les mer
  • Glutenfritt pitabrød Glutenfritt pitabrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfritt pitabrød

    Pita er noe ungdommen i huset stadig har lyst på. Om du har en pose med Pizzabunn miks i skapet så er det faktisk ganske enkelt å få til.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks
    • Vann og olje som beskrevet på baksiden.

    Dette gjør du:

    • Bland deigen godt og form små eller store pita brød avhengig av hva du ønsker.
    • Stekes på 200 grader i ca 15 min, men følg med på steketiden.
    • La kjølne litt på rist, bruk en skarp kniv til å lage ett lite snitt slik at du får plass til det fyllet du ønsker.

    Dette er godt og du er nesten sikrer begeistring rundt middagsbordet.

    Les mer
  • Pizzasnurrer Pizzasnurrer
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizzasnurrer

    Her har du en enkel løsning til digge pizzasnurrer som er supre å ta med på skoleavslutninger, i matpakken, på tur, eller til kveld.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2,5 dl vann
    • 1 ss olivenolje

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for Pizzabunn.
    • Ta så på ønsket fyll og bruk bake arket til hjelp for å rulle sammen pizzadeigen til en rull. Hold litt igjen når du ruller slik at rullen blir litt fast og tight.
    • Ha et stekebrett klart, kledd med bakepapir og legg snurrene på etterhvert som du deler de opp. Bake spatelen gjør det enkelt å dele opp, men også å legge snurrene over på bakeplaten. Om det blir litt kladdet og ute av form så spiller det ingen rolle – det smaker nemlig like godt.
    • Strø gjerne litt ost på toppen før du setter de inn i ferdig oppvarmet ovn, steker på 225 grader i ca 10-15 min.
    • Avkjøles lett på rist!

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Blinis eller små pannekaker Blinis eller små pannekaker
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Blinis eller små pannekaker

    Så enkelt og så godt!

    Dette trenger du:

    • 1 pose vaffelmiks fra Det Glutenfrie Verksted

    Dette gjør du:

    • Samme fremgangsmåte som for Vafler men stekes i stekepanne. Avkjøles på rist før du legger på ønsket topping

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Västerbotten pai Västerbotten pai
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Västerbotten pai

    Å bli invitert på lunsj er litt hverdagslykke, og hvertfall når vertinnen byr på hjemmelaget pai laget med Pai bunn miksen min :)

    En helt ny variant var det også som helt klart er verdt å dele med dere.

    Pai smaker også både til lunsj og middag. 

    Dette trenger du til paibunnen:

    • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
    • 1 egg
    • 80g smør mykt
    • 4-6 ss vann

    Dette trenger du til fyllet:

    • 3 egg
    • 2 dl creme fraiche/ eller melkefritt alternativ
    • 2 ts havsalt
    • 1 ts kvernet svart pepper
    • 150 gram revet Västerbotten ost (kan erstattes med parmesan man da blir smaken litt strammere)

    Til pynt:

    • 1 liten rødløk
    • 75 gram løyrom
    • 1,5 dl creme fraiche
    • Dill om du har 

    Dette gjør du:

    • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min. (følg fremgangsmåten på produktet)
    • Finn frem silikonmatte/ bakematte og et bakeark. Legg paibunnen på silikonmatta og legg bakearket over. Klem litt ned før du bruker kjevle til å kjevle ut.
    • Legg deigen over en paiform og dekk opp på kantene. Bruk en gaffel til å prikke før du setter til steking. 
    • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, creme fraiche/ laktosefri melk og krydder i en bolle. 
    • Bland inn revet ost og fordel det hele over den forstekte paibunnen. 
    • Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden. Når massen ser stiv ut er den ferdig. 
    • Avkjøles på rist. 
    • Skrell rødløk og finhakk. 
    • Del opp i porsjonstørrelsen og legg en skje creme fraiche, løyrom og rødløk på hver og pynt eventuelt med litt dill eller annet grønt. 
    • Serveres med en frisk, grønn salat.

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Glutenfrie lomper Glutenfrie lomper
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie lomper

    Hvorfor ikke bake disse selv og sørge for at måltidet blir komplett. jeg tippser flere av dere ender med løsningen som jeg har gjort når det serveres pølrser. Joda det går fint det, pølser uten lompe. Men nå har jeg eksperimentert litt og funnet ut at det faktisk funker å lage lomper selv. En enkel oppskrift som selvføglelig er best når de er ferske. Helt klart verdt en bakst!

    Dette trenger du til glutenfrie lomper (ca 8-10 stk):

    • ca 400 gram poteter
    • ca 100 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 ts salt

    Dette gjør du:

    • Kok potetene med skall på
    • Avkjøl potetene, og skrell d,e før du moser de med en gaffel i en bakebolle, eller i et fat
    • Tilsett litt salt
    • Tilsett så litt og litt bokhvetemel til konsistensen føles fin, deigen henger sammen og kan formes.
    • Bruk litt og litt mel så du ikke ender opp med for mye, og dermed tørre lomper.
    • Kjevle så ut en liten del av deigen til en rund leiv, og bruk en skål/ tallerken for å få den runde formen.
    • Bruk gjerne litt ekstra mel på underlaget dersom deigen er klissete. 
    • Stek så lompene en tørr stekepanne på middels + varme.
    • Ha et vått kjøkkenhåndkle klart og legg lompene under dette etterhvert som de blir ferdig stekt, da beholder de fuktigheten.

    Finn frem pølser, alt det gode tilbehøret og nyt!

    Disse lompene kan du selvfølgelig bruke til mye annet godt også - det beste er at de er glutenfrie og kan spises av alle ;)

    God fornøyelse! :)

    Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no

    Les mer
  • Glutenfritt flatbrød Glutenfritt flatbrød
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfritt flatbrød

    Savner du flatbrød? her er en enkel, og neste litt morsom oppskrift som gir deg supersøte små flatbrød som du kan servere til alt du savner å ha flasbrød til.

    Eller bare moms i vei med litt godt smør på?

    Dette trenger du til glutenfrie flatbrød (ca 10 stk):

    • ca 2,5 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
    • ca 0,5 dl fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2 ss nøytral olje
    • 1/2 ts salt
    • 2-2,5 dl vann
    • Krumkakejern

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle
    • Tilsett vann og hold gjerne litt igjen slik at du kan justere litt når du starter med stekingen.
    • Sett røra til side i ca 30 min slik at den får satt seg litt
    • Røra skal være litt rennende, ikke for kompakt og det merker du når du starter stekingen
    • Varm opp krumkakejernet på full styrke
    • Ta en spiseskje med røra på det oppvarmede krumkakejernet og press gjerne litt sammen slik at røra fordeler seg godt utover.
    • Stek til jernet lyser grønt eller til du ser at det har fått en gylden og fin farge
    • Avkjøles på rist. La de ligge separat slik at de blir tørre og fine
    • Oppbevares i tett kakeboks om du får noe til overs

    God fornøyelse! :)

    Bokhvetemel og fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no

    Les mer
  • Bokhvete Blinis Bokhvete Blinis
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvete Blinis

    Snakk om snadderforrett! Perfekt både til høytidelige feiringer, og til en helt vanlig dag ;) 

    Dette trenger du:

    • 150 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 3 dl skummet kulturmelk/ kefir/ soyayoghurt
    • 2 egg
    • 60 gram smeltet smør
    • 1 ts sukker
    • ½ ts natron
    • 1 klype salt
    • Litt olje eller smør til steking

    Dette gjør du:

    • Pisk eggehvitene på middels hastighet til det dannes stive topper.
    • Pisk så melk, eggeplommer, smør, mel, sukker og salt sammen til en jevn røre i en egen bakebolle.
    • Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røra. 
    • Smelt litt smør i stekepanna, middels varme og legg så deigen på panna med en spiseskje.
    • Når blinisene begynner å boble på overflaten kan de snus og stekes videre til de er gyldne og brune på begge sider.
    • Avkjøles underveis på rist.
    • Server avkjølte blinis med en skje rømme/ creme fraiche, en teskje lodderøgn, hakket rødløk/ vårløkringer.

    TIPS! Om du får for mange blinis kan disse fint fryses ned og taes opp neste gang det frister med en digg forrett :)

    Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no

    Les mer
  • Spinatpannekaker Spinatpannekaker
    11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Spinatpannekaker

    Snakk om energiboost ;) - pannekaker tilsatt frisk spinat. Grønt, fresht og ganske så godt!

    Dette trenger du til 9-10 pannekaker:

    • 1/2 pose Pannekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (180 gram)
    • 3 egg
    • 3 dl melk
    • 65 gram frisk spinat
    • en klype havsalt
    • Litt smør til steking

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for vanlige pannekaker;
    • Bland egg, melk, havsalt og pannekakemiks og tilsett så den friske spinaten
    • For å få en jevn fin rører bruker du en blender.
    • Varm opp stekepannen (jeg syntes det ble best resultat med ganske høy varme)
    • Stekes fortløpende og legges oppå hverandre slik at det holder seg myke og varme

    Finn frem det du måtte ønske å tilbehør. Jeg syntes det ble en skikkelig god kombinasjon med sprøstekt parmaskine og chorizopølse, revet parmesan, litt sennep, urter og litt salat. Bare til å rulle sammen å nyte fortløpende. 

    Morsom farge og mange gode smaker - og har du småtasser i huset så kommer du vel ikke unna historien om Skippern... ;)

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Pizza pinner Pizza pinner
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pizza pinner

    Dette er en morsom og enkel variant til helgekosen, når du får gjester eller om du bare vil krype opp i sofa'n med noe godt! Bruker du min pizzabunn miks så kan også alle nyte disse.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2,5 dl vann
    • 1 ss olivenolje
    • Dette brukte jeg til fyll:
    • Hvis pizzasaus:
    • creme fraiche
    • 1-2 ss olivenolje
    • hvitløksfedd
    • salt og pepper
    • friske urter
    • Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
    • Rød pizzasaus:
    • Her bruker jeg stort sett peppe's pizza sin ferdige pizzasaus, enkelt og greit.

    Pizzafyll/ topping:

    • Litt oppskåret chirizo eller annen pølse
    • Revet parmesan
    • Revet jarlsberg eller pizzaost
    • Friske urter som timian og oregano
    • Her bruker du selvsagt dine favoritter ;)

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som for Pizzabunn.
    • Sett stekeovnen på 215 grader og forstek bunnen i ca 5 min til den har fått lit farge og blitt litt fast i formen.
    • Finn frem en pizzaskjærer og rill ut tynne pinner, i ønsket størrelse. Ikke lag de for lange, eller brede, da kan det være at de brekker
    • Ta så på ønsket fyll og stek videre til osten er smeltet
    • Avkjøles lett på rist!
    • Serveres på et hyggelig brett med noe godt å drikke til.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Galette med bokhvetepannekaker Galette med bokhvetepannekaker
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Galette med bokhvetepannekaker

    Når du plutselig finner ut at det er årets Pannekakedag og du i tillegg har en oppskrift liggende på en fantastisk god løsning på pannekakepai - ja da er det bare til å dele den. Håper du er enig?

    Dette trenger du:

    • 4-5 Bokhvetepannekaker se oppskrift her
    • 2 store løk
    • 200 gram bacon, gjerne røkt
    • Olivenolje
    • 4 egg
    • 2,5 dl matfløte 
    • 150 gram revet Västerbotten ost eller Comtè ost
    • Litt timian, oregano 
    • Paiform
    • Bakeark

    Dette gjør du:

    • Sett stekeovnen på 180 grader
    • Legg et bakepapir i bunn av paiformen
    • Dekk bunnen med 4-5 pannekaker, la de overlappe hverandre
    • Skjær opp løken i tynne skiver og stek lett i litt olje til løken er blank.
    • Kutt så opp bacon i passe biter og stek videre.
    • Fordel revet ost over bunnen før du legger på den stekte løken og bacon.
    • Visp egg og matfløte lett sammen, krydre med litt pepper og hell over fyllet. 
    • Strø litt timian og oregano (eller andre urter) over
    • Stekes i ca 25 min, midt i ovnen. Legg et bakepapir over om du synes den fort blir brun i kantene
    • Bland en grønn salat, rist noen hasselnøtter du strør over salten, og nyt denne deilige retten på en helt vanlig dag eller på årets Pannekakedag?!

    God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Bokhvetepannekaker Bokhvetepannekaker
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvetepannekaker

    Verdens enkleste oppskrift på pannekaker fra bunn av - perfekte til middagspannekaker eller som en forandring til dine vanlige pannekaker?

    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 1 ts salt
    • 5 dl melk (bruk gjerne laktosefritt eller melkefritt alternativ)
    • 1,5 dl vann
    • 2 ss olje
    • 300 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted 
    • Litt smør eller olje til steking

    Dette gjør du:

    • Pisk eggene sammen med salt og vann.
    • Tilsett melk og bland i bokhvetemelet.
    • Rør oljen lett inn
    • La røra stå og heve i ca 30 min
    • Smelt litt smør/ olje i stekepanna og stek :)

    God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Glutenfri calzone Glutenfri calzone
    02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri calzone

    Hjelp! Tom for Pizzabunn miksen, men med Focaccia miks i hus var det en enkle løsning på gutta's middagsforslag;

    Calzone! :)

    Dette trenger du til ca 8 calzoner: 

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
    • 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
    • 20 gram olivenolje
    • 3 dl vann
    • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
    • Olivenolje til pensling (ikke nødvendig)

    Ingredienser til fyll: 

    • Peppes Pizzasaus eller bruk din favoritt
    • Friske urter og/ eller pizzakrydder
    • Litt Skinke og pepperoni (bruk dine favoritter)
    • Mozarella ost
    • Diverse urter og/ eller pizzakrydder

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du finner frem fyllet. Hev gjerne 30 min.
    • Jeg tok en liten opprydning i kjøleskapet og brukte peppe's pizzasaus, skinke, pepperoni og mozarellaost i tillegg til friske urter.
    • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
    • Del deigen opp i ca 8 like deler. 
    • Jobb litt med hvert emne, klem den flat og bruk en kjevle til å jevne den ut
    • Smør på med pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost. 
    • Brett emne over hverandre og klem lett sammen. Du kan eventuelt pensel med litt olje eller vann om du ikke synes de fester seg godt nok. 
    • Legges så på stekebrett kledd med et bakeark.
    • Sett ovnen på 215 grader
    • Pensle lett med olje eller vann og strø litt pizzakrydder på toppen om ønskelig. 
    • Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
    • Avkjøles lett før de nytes for eksempel med en deilig frisk salat.

    Riktig god fornøyelse! 

    Focaccia miksen finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial Ullevål Hageby, Røtter St.hanshaugen Oslo, Jacobs på Holtet og allergikost.no.

    Les mer