Kardemomme, krumkakejern, julsanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode, sprø krumkaker
Høytider er det flere av og med en glutenfri diett så kan det oppleves som en utfordring. Her på denne siden har jeg samlet litt ulik inspirasjon om det er jul, påske eller 17. mai. I tillegg finner du jo også diverse oppskrifter under kaker og desserter.
Hva er vel bedre enn tiden før jul? Dette er tiden hvor gamle tradisjoner hentes frem og nye tradisjoner skapes. Her har jeg delt noen oppskrifter og tips til hvordan du kan lage glutenfri julebakst til å nyte under høytiden og kanskje får du noen nye ideer til julefrokosten.
Om du ønsker flere oppskrifter og inspirasjon finner du det i boka mi "Glutenfri Jul".
17. mai er tiden for en tradisjonell bløtkake med krem og friske jordbær. Med min oppskrift kan du lage en deilig, glutenfri variant med sukkerbunn bakt på potetmel. Hipp hurra og lykke til med bakingen!
Lurer du på hvor du får kjøpt mine bakemikser? Her finner du en oversikt over hvilke butikker som fører mine glutenfrie og økologiske produkter.
Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?
Kardemomme, krumkakejern, julsanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode, sprø krumkaker
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
17. mai fortjener en god frokost, eller kanskje mer en laaang lunsj. Hvorfor ikke lage en krans som både er dekorativ og smakfull?
Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under.
Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )
Du trenger (til en kakeform str 22 cm):
Til bunnen:
Til fyllet:
Til karamellsausen:
Til pynt:
Dette gjør du:
Bunn
Fyll
Karamellsaus
Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3
Lyse, luftige rundstykker som skaper den ekstra gode stemningen til en sen frokost eller lang lunsj.
Du trenger:
Dette gjør du:
Nytes lett avkjøle og har du noen til overs legger du disse i fryseren og tar opp neste gang det frister med hjemmebakte rundstykker! :)
God fornøyelse!
Oppskriften er hentet fra boka Glutenfri Jul.
Glad i nøtter? Ønsker du å gi spiselige julegaver til den som "har alt"? Denne oppskriften er både enkel og god og smaker like godt til jul som til påske ;) Et sunt alternativ til snacks. Gode som de er, eller som tilbehør på ostefatet? Eller prøv et dryss over risengrynsgrøten! Utrolig digg! Risengrynsgrøt, en smørklatt og et dryss kanel før du stør litt av denne nøtteblandingen over - gled deg sier jeg!
Du trenger:
Dette gjør du:
TIPS!
Perfekt tilbehør til ostefatet
Leter du etter en enkel, utrolig god, naturlig glutenfri oppskrift litt sånn i siste liten, eller fordi du ikke er sååå opptatt av alle de tradisjonelle julekakene? Her har du løsningen!
Valnøtter, chili og mørk sjokolade - en smakskombinasjon som er verdt både en og flere runder med bakst.
Du trenger:
Dette gjør du:
TIPS! Disse kan fryses!
TIPS! Tåler du ikke valnøtter så kan du forsøke med for eksempel mandler.
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
Dette gjør du:
Kos deg! <3
Sett deigen i kveld og bak nydelige, glutenfrie lussekatter i morgen tidlig?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse og ha en fin luciafeiring!
Advarsel;) Disse er skikkelig søte, men på den annen side så trenger vi jo litt søtt innimellom, og hvertfall til jul!
I boka Glutenfri Jul har jeg basert mange av oppskriftene på mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Men så skjer det endringer ute i butikk som gjør at enkelte av miksene forsvinner. Litt dårlig gjort for oss som leter, og savner, men da løser jeg det ved å dele selve oppskriften til denne miksen her med deg.
Til disse digge, knasende sprø sjokoladeknekkisene trenger du følgende:
Dette gjør du:
Tips!
Lag en spiselig gave ved å pakke disse pent inn, og så kan du jo skrive et hyggelig kort hvor oppskriften er gjengitt.
Julekrans med julekrydder som både lukter og smaker av jul...
Du trenger:
Fyll blandes godt sammen:
Pynt:
Dette gjør du:
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. ølg så fremgangsmåten på baksiden av posen med Søt Bakemiks. Løs gjæren opp i fingerlunken væske. Tilsett kardemomme og bakemiksen og bland godt, helt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. Hold gjerne igjen litt av melet til utbakingen. Heves i 45 min
Legg en bakematte på kjøkkenbenken, ha deigen på den og kna litt før du triller den ut til en lang pølse. Klapp denne flat og kjevle ut i passe bredde. Smør på fyllet og dryss over hakkede mandler eller mandelflak. Rull leien sammen og legg den med skjøten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Form så ønsket krans og fest tverrskjøtene godt sammen. Klipp ca 3 cm tykke snitt i kransen og legg så deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. La den så etterheve i 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader, pensle kransen godt med sammenpisket egg og strø på perlesukker og mandelflak. Stekes på nederste rille i ca 30 min.
Disse ble rett og slett utrolig gode!
Enkel oppskrift som gjør glutenfrie pepperkake cookies til en ny førjulsfavoritt som fungerer like godt i matpakken som til kaffebesøket. Disse baker du på under en halvtime, og de er i tillegg litt nyttige da de er basert på bokhveteflak som er en god kilde til fiber. Så her har du både nytte og kos i en og samme bakst! :)
Dette trenger du:
Sett ovnen på 190 grader. Vei opp alt det tørre og bland lett i en bakebolle.
Tilsett mykt smør og egg, og bland dette godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin).God fornøyelse! : )
En frisk og herlig variant om du bruker brødmiksen! Hva med å ta med et nybakt brød som vertinnegave? Denne variasjonen på brødmiksen passer også godt til jul.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Det er alltid litt farlig å kombinere sunn med kake, men i dette tilfellet så vil jeg si at det faktisk er en mulig kombinasjon. Browniemiksen er fullkorn og inneholder blant annet sammalt rismel og sammalt hirsemel, og er dermed en kilde til kostfiber. Om du tilsetter appelsinjuice i miksen får du en frisk og veldig god variant (som ikke bare smaker godt til påske). Og har du noen appelsiner liggende som ser litt tørre og slitne ut bruker du selvfølgelig disse.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3
Vafler smaker godt neste alltid! Ved å tilsette litt appelsinjuice i røra så får du friske påskevafler i en fei.
Dette trenger du til 7-8 vaffelplater:
Dette gjør du:
Tips: Ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Perfekt å steke i solveggen mens du venter på påskeharen? Nyt og kos deg!
En herlig variant å bake til juleverkstedet.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.
Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften!
Dette trenger du:
Bakeark
Dette gjør du:
Dryss litt melis på toppen, start fastelavensfesten og nyt!
Happy Fastelaven! :)
Hvorfor ikke lage en Lucia krans istedet for lussekatter? Og har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake denne glutenfrie varianten til lucia.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist og dryss gjerne litt melis over før servering.
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia! <3
«Alt er mulig» om du har en miks med Søt Bakemiks tilgjengelig. Denne gangen ble det Julekake – smaker jo himmelsk som den er eller så serverer du den tradisjonelt med smør og brunost. Kos blir det, garantert!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. Denne kan du også fint fryse ned om du får litt til overs. Skjær den da først opp i skiver og varmes lett i brødrister.
God fornøyelse!
P.s - du finner også mange andre juleoppskrifter og baketips i min bok Glutenfri Jul - følg linken til nettbutikken om du ønsker å kjøpe den
Svart senker natten seg i stall og stue… Luciadagen er for meg mest forbundet med lussekatter, og det er jo heller ingenting i veien for å ha flere anledninger å bake til? Og når jeg endelig fant løsningen til smakfulle og gode glutenfrie lussekatter så ble jo Lucia dagen enda mer stas å feire. Har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake glutenfrie, smakfulle lussekatter.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia!
Disse finingene er jo perfekte å bake sammen med forventningsfulle smånisser, eller hva?
Dette trenger du:
Du trenger dette til «nisseluene»:
Dette gjør du:
Disse smånissene gjør muligens ventetiden enda mer spennende! :) God fornøyelse!
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
Dette trenger du til bunnene:
Dette trenger du til kremen:
Dette gjør du:
Oppbevares fint i kjøleskapet noen dager, eller fryses ned og taes opp når behovet melder seg :)
Goood fornøyelse!