Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
Frokost er dagens viktigste måltid og med en sunn og god start på dagen så holder vi lenger. Frokost kan forberedes i en fei, eller nytes i lange drag når det er mulighet for det. Vær oppmerksom på at jo mer fullkorn og sammalt dine produkter inneholder jo mer energi og næring gir det, og da energi som varer utover dagen.
Bake flere brød i helgen og sørg for at fryseren er fylt opp til en hektisk hverdag, eller bland en kjøleskapsgrøt kvelden før som gir deg en super start på dagen. Med litt planlegging så blir hverdagen en fest ;)
Jeg har også lagt til noen forslag og retter som fint kan brukes til forrett.
Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
Glutenfrie muffins fylt med smeltet ost som smaker digg alene, med litt pesto eller som tilbehør til annen småmat.
Smaker aller best når de er nybakte, og fortsatt litt varme, men gjør seg også godt i lunsjboksen. Helt klart verdt en bakst, eller to.
Du trenger:
Dette gjør du:
Avkjøles lett før du nyter med for eksempel hjemmelaget pesto? Oppskriften på den finner du her
Nok et vellykket, glutenfritt brød hvor det hele tar utgangspunkt i miksen Eltefritt Brød. Miksen er en klar favoritt om dagen, den er enkel å blande sammen, nyttig og sunn da miksen også kvalifiserer til nøkkelhullmerket og så er den et perfekt utgangspunkt for små justeringer og tilpasninger - som idag endte i dette saftige, gode brødet med smak og farge fra rødbeter.
Inspirasjon til dette brødet fikk jeg i boka Eltefri Bakst av Ina Johnsen - den kom ut like før jul og har massevis av tips og triks til eltefri bakst. To av oppskriftene er faktisk glutenfrie!! Og de andre kan fint "oversettes" til glutenfri bakst med små justeringer.
Så tilbake til dagens bakst!
Du trenger:
Dette gjør du:
Tips!
Dette brødet er så saftig og godt at det eneste du trenger er litt smør ;) men har du noen andre tips til pålegg så legg gjerne igjen en kommentar!
God fornøyelse! :)
Havregrøt er en sikker vinner og en god start på dagen. Her i huset "pimper vi ofte opp" havregrøten med å bruke Müsli med Chia miksen. Den inneholder flere spennende råvarer, i tillegg til havre, som poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak og linfrø.
Denne gangen testet jeg ut å bake grøten i ovnen og det ble jo så godt! Og om du gjør små tilpasninger så kan den nesten fungere som en liten dessert også. Sjekk oppskriften her om du også er klar for en ny vri av den tradisjonelle havregrøten!
Du trenger:
Dette gjør du:
Tips!
Har du noe til overs kan dette fint brukes som ingrediens til vafler eller lapper. Smuldrepai med dette på toppen tar smuldrepaien til nye høyder ; )!
God fornøyelse!
Nybakte rundstykker frister alltid. Og på tide med en fremsnakk av Focaccia miksen som nesten kan brukes til "alt" i tillegg til en vellykket focaccia, loff, rundstykker, pizza, fletteloff, brytebrød og nå denne siste oppskriften som overrasket hele familien tidlig en lørdags morgen ;)
Dette trenger du (til 11 store rundstykker):
Dette gjør du:
God fornøyelse!
TIPS!
De du ikke spiser opp samme dag deler du i to og fryser ned. Så har du nydelige rundstykker på lur når du måtte ønske det :) Tines på benken, i ovnen på varmluft ca 10 min, eller i brødrister.
Eltefritt brød har blitt vår families store favoritt - du blander miksen enkelt sammen på kvelden og så har du et deilig, mettende og godt brød til frokost. Og best av alt er at dette brødet holder seg godt. I tillegg har det en sprø, god skorpe som gjør det hele komplett.
Du trenger:
Dette gjør du:
God fornøyelse! <3
Knekkbrød miksen til Det Glutenfrie Verksted er det flere av dere som har lett etter og savner i butikkhyllene. Det gjøres stadig endringer i utvalget i fri for hylla, og noen ganger skjer det dessverre at en favoritt utgår. Så for å "bøte på såret" vil jeg dele jeg oppskriften med dere her. Min lille adventspresang til deg - da disse er gode både som tilbehør til julens godsaker til frokost og lunsj, men også som base til å lage Sjokoladeknekke som også står i boka Glutenfri Jul :)
Du trenger:
Dette gjør du:
1. Vei opp alle de tørre ingrediensene, og bland disse lett i en bakebolle.
2. Kok opp 5 dl vann som du heller over blandingen.
3. La stå og svelle min 15 min.
4. Sett stekeovnen på 200 grader (kan også bruke varmluft men da 190 grader)
5. Legg to bakeark på kjøkkenbenken og del så blandingen på disse to bakearkene.
6. Legg det siste bakearket over deigen og klem utover. Bruk en kjevle til å fordele deigen jevnt utover bakearket.
7. Sett inn begge brettene, og ta ut etter 5 min og bruk en pizzaskjærer til å dele opp i passe størrelse.
8. Bytt plass på brettene underveis og stek videre i 20 min.
9. Fjern bakepapir og legg knekkebrødene på en rist og sett tilbake i avslått ovn og la de stå der til ovnen er kald. På den måten får du sprø, digge knekkebrød.
God fornøyelse!
Dette er en super variant å lage for eksempel matpakke vaffel med. Enkelt er det også om du har Vaffel miksen tilgjengelig og med deg på påsketur, da trenger du kun dette for å lage skikkelige gode, og mettende vafler:
Dette trenger du til 7 sunne matpakkevafler:
Dette gjør du:
Tips – ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Ut på tur – aldri sur.
Glutenfrie müslirundstykker er skikkelig godt, og mettende og det perfekte turfølge eller som "reserve" når du er i farta.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Snakk om en enkel og fantastisk god variasjon på nystekte rundstykker fylle av proteiner og gode næringsstoffer. Holdbare er de også :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Smaker himmelsk med Snøfrisk og litt urter!
God fornøyelse!
Prøv denne om du har lyst på noe litt salt istedet for søtt til pannekakene, eller om du skal ha gjester og ønsker servere noe enkelt?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
En enkel, rask og smakfull oppskrift proppet med energi. Perfekt å ha med ut på tur eller om du bare har lyst på noe godt.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God tur, og god fornøyelse!
En rask liten mulighet på en avslappet, lat morgen eller sen lunsj.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Smaker kjempegodt som de er men også godt med en skive ost eller litt syltetøy. God fornøyelse!
Disse ble skikkelig gode og perfekte å ta med på tur, i matpakken, til kvelds eller egentlig når som helst.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Lyst på noe enkelt, nybakt og godt? Prøv denne da vel!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nytes litt avkjølt, som de er, eller med for eksempel snøfrisk og en kopp te. Riktig god fornøyelse!
Kjøleskapsgrøt kan jo varieres i det uendelige. Her får du like godt to varianter.
MED BRINGEBÆR
Dette trenger du:
Dette gjør du:
MED MANGO
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Her kan jeg nesten garantere deg en god start på dagen!
Litt sunnere form for snacks, men det er jo bare fint sålenge det smaker så godt!
Til Knekkebrødsticks trenger du:
Til Avokadokrem trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, og så godt! God fornøyelse!
Coop selger ferdige knekkebrød sticks som ikke er glutenfrie, men med Knekkebrødmiksen fra Det Glutenfrie Verksted lager du det veldig enkelt selv. Inspo til dette tipset hentet jeg fra coop.
Hirse er en berikelse i et glutenfritt kosthold. Hirse er en gruppe små kornslag med runde frø og regnes som en av de eldste kornsortene. Hirse er særlig rik på kisel (silisium) og inneholder også mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Fettinnholdet er omtrent som hos havre.
Nå som Det Glutenfrie Verksted også har Hirseflak i "rent mel i posen" serien deler jeg denne oppskriften på Hirsegrøt. Og er du glad i tradisjonelle havregrøt vil jeg anbefale deg å teste ut denne for en fin avveksling til den tradisjonelle, men også fordi det smaker så godt. Nesten litt søt faktisk.
Dette trenger du til 2 porsjoner:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Hvem kunne ikke ønske seg muffins til frokost? Eller i matpakken? En muffins som faktisk metter, smaker godt og ikke er proppet med sukker. Prøv denne!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Nå som høstmørket virkelig har senket seg, og alle sanser leter etter litt lys og snev av sol så er det desto mer viktig med en god start på dagen. Og om du i tillegg er litt rusten i halsen så kan denne anbefales!
Fersk ingefær, appelsin og litt eple blandet med næringsrik müsli ja det ble en skikkelig god kombo :)
Oppskriften er nok til 2 pers så her kan du kanskje overraske noen?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Hjemmelaget granola er vel noe av det smarteste du kan lage? Det sikrer en god start på dagen, i tillegg til at du selv kan bestemme andel sukker du vil tilsette for å gjøre den akkurat passe søt og smakfull uten at det nødvendigvis er sukker det er mest av i din løsning. Her er et forslag til ingredienser som du selvsagt fint kan endre på/ legge til om du ønsker å bruke for eksempel andre typer nøtter, tørket frukt og/ eller bær.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Denne kremosten tar de hjemmelagede knekkebrødene til nye høyder ;)
Jeg synes fargen ble så fin i tillegg til at det smaker veldig godt selvfølgelig. Oppskriften får du her;
Til hjemmelagede Knekkebrød trenger du:
Det er flere av dere som savner denne miksen ute i butikk og det beste tipset her er å bestille direkte hos allergikost, så får du den sendt direkte hjem til deg. Følg denne linken til deres nettside
Til å lage kremet tranebærost trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, og så godt! God fornøyelse!
Tranebærkremosten smaker sikker like godt på en ristet skive med fiberbrød, tror du ikke? ;)
Noen ganger blir ting stående i kjøleskapet, en slump her og en slump der. Eller bananer som er i overkant brune. Ofte blir det til vafler eller pannekaker her i huset, men i dag ble det en litt ny variant - nemlig disse supergode lappene basert på mitt økologiske quinoa mel - sunt og godt!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nå som Det Glutenfrie Verksted har introdusert Bokhveteflak i "rent mel i posen serien" deler jeg denne oppskriften på en alternativ havregrøt hvor jeg har byttet ut havregryn med bokhveteflak.
En liten tvist og forandring på den vanlige grøten, og ved å tilstte noen plommer i så blir jo dette en helt ny nytelse - som både metter og varer :)
Dette trenger du til 2 porsjoner:
Dette gjør du:
Denne oppskriften fant jeg inspirasjon til i bladet Shape-up. Forsøkte meg på den en dag formen ikke var helt på topp, jeg var frossen og litt små forkjøla. Tror faktisk denne gjorde meg frisk jeg Uansett en skikkelig smakfull variant av den tradisjonelle havregrøten!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Kjøleskapsgrøt kan man nesten bli avhengig av – utrolig smakfullt og veldig mange variasjonsmuligheter! Nyheten «Müsli med Chia» kvalifiserer til nøkkelhullmerket som vil si at den scorer høyt på at den ikke er tilsatt sukker, eller salt i tillegg til at den har bra med fiber i seg. Med andre ord en sunn müsli miks og en optimal ingrediens i denne kjøleskapsgrøten. Her er en variant som jeg har dilla på om dagen.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Super start, eller avslutning på din dag!
Tips!