Bak deilige snurrer med sitron i svingene, toppet med en syrlig melisglasur. Dette er luftig og myk gjærbakst med masse sitronsmak!
En herlig, frisk variant av kanelsnurrer.
I tilegg til å savne godt, glutenfritt brød så er vel søt gjærbakst nummer to i rekken? Det å få til vellykket gjærbakst kan være en utfordring selv med vanlig bakst, men må du bake glutenfritt så er det viktig med gode råvarer og litt ekstra tålmodighet (hvertfall i starten). Gjærbakst er et bakverk som kan varieres i det uendelige, og du kan lage alt fra boller med eggekrem og vanlige rosinboller til mer kreative varianter. Alle mine oppskrifter er basert på naturlige, økologiske råvarer, og jeg er stolt av å kunne tilby litt sunnere bakemikser for deg som ønsker, eller trenger glutenfri mat.
Nå relanserer vi Søt Bakemiks og kaller den enkelt og greit Bolle miks. Bolle miksen er enda enklere og lykkes med, lett å jobbe med og enkel å kjevle ut. I tillegg god på smak, selvsagt.
Bolle miksen er et glimrende utgangspunkt for mange ulike typer bakst. Jeg har samlet noen deilige forslag her, for eksempel melkefrie boller, bringebær bollekake, glutenfri eplekake og bollesnurr, og håper dette kan inspirere deg til å finne nye favoritter. Og så fyller vi selvsagt på med gode oppskrifter etterhvert.
Bak deilige snurrer med sitron i svingene, toppet med en syrlig melisglasur. Dette er luftig og myk gjærbakst med masse sitronsmak!
En herlig, frisk variant av kanelsnurrer.
Til fastelavn i år serverer vi en ny vri på de tradisjonelle fastelavnsbollene - en stor fastelavnbollekake! Kaken er fylt med krem og syltetøy.
Bollekaken gir 7 fastelavnsboller.
Nystekt glutenfri klippekrans, eller kringle, er deilig søt gjærbakst.
Perfekt til kaffen og nydelig på kakebordet. Kan fylles med så mangt, men vi fylte den med smør, mandler, sukker og kanel.
Lussekatter er et must på Luciadagen. Disse myke, smakfulle bollene kan enkelt lages glutenfritt med vår Bollemiks. Så gode at du helst vil spise de hele adventstiden!
Safran setter nydelig smak og gir bollene den karakteristiske lysegule fargen. Hva passer vel bedre enn glutenfrie lussekatter å kose seg med i vintermørket?
Luftige og saftige kanelsnurrer med sjokolade. Kombinasjonen av kanel og sjokolade er kjempegod, bare prøv selv! Disse lager du enkelt med vår nye Bollemiks.
Kesam, melk og smør kan enkelt byttes ut med et plantebasert eller laktosefritt alternativ.
Vi bare elsker Bolle miksen vår - den er så enkel å jobbe med og ikke minst så enkel å variere! Sjekk denne oppskriften med mykt fyll av deilig vaniljekrem og litt eplemos. Yummi!
Overraske noen med en søt start på dagen? Arme riddere er løsningen :)
Her har vi tatt utganspunkt i vår Brioche - perfekt løsning om du har noen skiver til overs ;)
Horn med fikenfyll ✨
Horn er ganske så enkelt å lage og er fristende både til frokost og i matpakken. Disse passer også godt i tursekken! Fikensyltetøyet er fantastisk godt, og det du har til overs kan brukes som pålegg.
Oktober og Halloween! Lag disse søte og knallgode bollene som ser ut som gresskar🎃 Søte både til pynt og som bakst.
Sjokolade Babka fylt med en myk, deilig sjokolade og daddelblanding bakt i brødform. En perfekt smakfull og nydelig søt bakst til helgen!
Når august gir deg blåbær og du kan sette en eltefri deig med Bolle miks, ja da blir en augustdag helt perfekt.
Myke boller med finrevet gulrot og solsikkekjerner. Et “must try”, så godt!
Denne kombinasjonen har vi delt oppskrift på tidligere. Men her er det flere metoder å by på så disse må du bare teste! :)
Her deler vi en vanlig, og en vegansk variant i tillegg til to fremgangsmåter; tangzhong og eltefri. Tangzhong metoden gir veldig saftige og luftige boller som holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Eltefri er superenkelt, med mindre gjær og ganske enkelt supergodt!
Sett deigen i kveld og bak ut de deiligste vaniljesnurrene i morgen. Eller du setter deigen til frokost og baker ut når du er tilbake fra jobb eller dagens gjøremål.
Så enkelt og fantastisk godt. Lite gjær er det også!
Glutenfrie skoleboller med masse digg vaniljekrem som du også kan forberede ved å sette deigen kvelden i forveien. Sååå enkelt og såååå godt!
Tangzhongboller med vanilje- og rabarbrafyll, helt perfekt til sommeren. Denne bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller og de holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Dette er de beste glutenfrie bollene vi har bakt! Har du ikke prøvd tangzhong metoden før, anbefaler vi deg på det varmeste. De kan selvfølgelig lages uten fyll også. Her deler vi også en vegansk variant som blir minst like god.
Hjemmelaget nøttepålegg er så mye enklere å få til enn hva du tror - bare prøv. I tillegg er den litt smartere enn butikkjøpt, da den kun er søtet med dadler.
Perfekt kombinert på nybakte rundstykker eller brød, eller som fyll i Sjokoladesnurrkaken :)
Noen ganger har man bare lyst på noe hjemmebakt og godt.
Prøv disse flettebollene med bjørnebær og et dryss pekannøtter - vi tror ikke du vil angre :)
Hvorfor ikke gjøre en vri på årets lussekatter og heller bake en fristende safrankrans?
Jeg personlig synes lussekatter fort blir litt tørt og kjedelig (med mindre du ser bort fra selve bakingen da ;)) og derfor var det morsomt å teste ut en ny variant.
Og deigen! Helt magisk å jobbe med!
Deilige snurrer i ny utgave - snurrer med pistasjsmør!
De siste gangen jeg har bakt med gjærdeig har jeg valgt å bake eltefritt, eller kaldheving om du vil. Jeg blander sammen alle ingrediensene uten å varme opp noe, tilsetter kun 1 ts tørrgjær og lar deigen stå over natten.
Tips! Om du ikke har tid til å vente så baker du som vanlig gjærbakst - følg fremgangsmåten på bakemiksen.
Så enkelt! Og vannvittig godt :)
Bær rett fra busken, litt vaniljekrem i kombinasjon med søt, deilig gjærbakst. Denne kombinasjonen vil du bare prøve ut.
Eltefrie boller? Boller med revet gulrot?
Ja, det er både superenkelt og supergodt - bare prøv denne oppskriften! Glutenfri, så klart!
Nydelige boller, både saftige og gode og med en bittelitt smak av surdeig.
Har du surdeigen din igang anbefaler jeg deg å teste ut disse bollene :)
Dette er rett og slett de beste bollene jeg har bakt etter jeg fikk cøliaki! De er luftige og myke, smaker fantastisk og holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter de har kommet ut av ovnen. For godt til å være sant tenker nok du også ; )
Jeg anbefaler deg på det varmeste å prøve denne oppskriften og fremgangsmåten!
Sommerboller! Så utrolig digg med boller fylt med masse vaniljekrem og pyntet med sommerens bær! Bolle miks er miksen som gjør denne oppskriften på enkel, smakfull og vellykket.
Julekake, julekake hjemmebakt brød.... Her er det mange gode kombinasjoner, og dette er en variant som skaper vann i munn og gode minner fra deilige kvelder med tente lys, fyr i peisen og nybakt julekake med smør og brunost. Eller med nyrørt jordbærsyltetøy på..
Oppskrift og bilder er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Supergode boller fylt med vaniljekrem!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Dryss litt melis over eller pynt med melisglasur og nyyyt :)
Hvem ønsker seg ikke en ekte prinsessekake?
Boller med bær – en ny favoritt! Så fantastisk godt, lekkert å se på og nydelig å servere. Denne bør du prøve!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles lett på rist, dryss på litt melis og nyt! <3
Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?!
Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Happy Fastelaven! :)
Disse skolebollene kan absolutt anbefales!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Sjokoladesnurrkake er kanskje noe av det deiligste du kan bake om du er fysen på gjærbakst og sjokolade!
I tillegg er denne ganske gøyale å bake, og om du vil kan du bake denne både eltefri og vanlig.
Forskjellen er at om du baker eltefritt, eller kaldheving, trenger du mindre gjær men lengre tid.
En miks, mange muligheter!! Bolle miks er redningen, og med denne oppskriften kan du lage en rampete kringle, eller flere små stenger. Uansett så er det fyllet som gjør susen her.
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Bolle miks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Her har jeg bakt en kringle fylt med bringebær - en frisk og god variant. Bruk gjerne det du har av fryste bær eller benytt årstiden og plukk med deg litt når du er ute på tur? Har du ekstra god tid kan du jo lage ditt eget bringebærsyltetøy også?
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til av Lise Finckenhagen, hun lager masse godt! Jeg gjør min vri på det slik at det også funker for oss som må leve glutenfritt <3
Der jeg kommer fra, Porsgrunn, der var det kanelstenger hos bakern som var det store høydepunktet.
Da jeg skulle bake boller forrige dagen kom jeg på denne muligheten så istedetfor å pynte bollene med vanlig glasur gikk jeg for denne kombo'n.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Skikkelig digg - God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Bolle miks er redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene allerede er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Focaccia har du sikker bakt før, men prøv det i en søt variant som denne. Naminaaammm! :)
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Blir ikke alt spist opp samme dag så foreslår jeg at du skjærer opp i passende biter og fryser ned. Da har du noe på lur til neste gang det frister med bollefocaccia ;)
Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode kanelboller det skal jeg love deg at det ble.
Dette trenger du til ca 12 snurrer:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Bolle miksen er redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.
Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:
Til fyll:
Til glasur:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)