GLUTENFRIE OG ØKOLOGISKE KAKER

Her finner du oppskrifter på gode, glutenfrie kaker. Med sjokolade-miksen kan du for eksempel lage en himmelsk drømmekake med mascarponekrem og friske bær. Kanskje du heller vil lage en deilig pai med friske bær? Prøv deg frem og legg gjerne igjen en kommentar i innleggene. Jeg blir glad for å høre fra deg!

UTFORSK OG DEL

Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?

  • Cornflakesterte Cornflakesterte
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Cornflakesterte

    Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God morgen Wenche.

    Dette trenger du:

    • 4 eggehviter
    • 1 ts sitronsaft
    • 2 dl rårørsukker (kan reduseres)
    • 1,5 dl kokosmasse
    • 1/2 ts bakepulver
    • 1 pose (6 dl) Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2 kakeformer str 24 cm (og har du ikke to så steker du bare i to omganger)

    Til fyll trenger du:

    • 3-6 dl kremfløte (erstattes gjerne med laktosefri) mengden krem avhenger av hvor kremete du ønsker kaken
    • 1/2 ts vaniljesukker
    • Finrevet mørk sjokolade
    • Friske bær (pasjonsfrukt, bringebær, blåbær eller det du synes frister mest)

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 180 grader varmluft
    • Stivpisk eggehvitene
    • Tilsett sitron og sukker, og pisk til en stiv/ seig marengs
    • Vend så forsiktig inn knuste cornflakes, kokos og bakepulver i marengsen.
    • Kle hver kakeform med et bakepapir og fordel marengsen i begge to
    • Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
    • Ta bunnene ut av kakeformene og avkjøl på rist
    • Legg så halvparten av fyllet på den ene bunnen, strø litt sjokolade og bær før du legg den andre bunnen oppå og fordel resten av fyllet på den
    • Strø revet sjokolade over og friske bær

    Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3

    Les mer
  • Blåbærkremkake Blåbærkremkake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Blåbærkremkake

    En frisk og smart kake uten for mye sukker, men med masse gode smaker. Har du kanskje litt bær i fryseren du kan bruke? Her har jeg brukt blåbær, men jeg vet den også smaker godt med bringebær og den finner du oppskriften på her.

    Dette trenger du:

    • 150 g Knekkebrødmiks
    • 2 eggehviter
    • 75 g rårørsukker

    Til blåbærkrem trenger du:

    • 3 dl blåbær – jeg hadde ca 2 dl frosne og resten ferske
    • 45 g rårørsukker
    • 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
    • 3 dl kremfløte
    • 3 gelatinplater
    • Friske bær til pynt

    Dette gjør du:

    • Piske eggehvitene til de begynner å skumme, og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking.
    • Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
    • Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 22 cm springform.
    • Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
    • Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Ta av bakepapiret
    • Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
    • Mens kakebunnen avkjøles lager du kremen:
    • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min
    • Bland bringebær, sukker og vanilje og varm opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
    • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
    • Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
    • Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
    • Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
    • La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.

    Ta av kakeringen, bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær. God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Sitronformkake alà mormor Sitronformkake alà mormor
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Sitronformkake alà mormor

    Enkelte personer setter større fotavtrykk enn andre… Min mormor var en av de. Da jeg vokste opp var feriene og turene til mormor alltid noe å se frem til. Det jeg husker best av alt er lukten av nybakt, mormor som trallet på kjøkkenet, og spennende besøk i spisskammerset ute i gangen. Kanskje noe av min egen bakeglede ble skapt allerede der, sammen med mormor? En hyggelig tanke det. Formkaker er jo litt gammeldags – men ikke dermed sagt at det er noe galt med det. Denne oppskriften minnet meg om mormor, og med små justeringer ble det en glutenfri, frisk og god variant.

    Dette trenger du:

    • 175 gram romtemperert smør (jeg brukte flytende melange denne gangen)
    • 175 gram sukker
    • 4 egg
    • 200 gram foccacia miks (eller annet glutenfritt mel)
    • 50 gram potetmel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • 15 gram valmuefrø
    • 1/2 sitron, skall og saft
    • Brødform 1 liter

    Til glasuren trenger du:

    • 200 gram naturell kremost, romtemperert
    • 50-75 gram melis (smak deg frem)
    • en skvis sitronsaft
    • revet sitronskall til pynt

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 175 grader.
    • Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
    • Tilsett egg og det tørre (mel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, valmuefrø) vekselvis mens du blander. Tilsett sitronsaft og skall til slutt.
    • Kle brødformen med bakepapir og hell røra i formen.
    • Sett formen på nest nederste rille og stek i ca 1 time og 5 min.
    • Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en pinne i kaken.

    Avkjøles på rist mens du blander sitronkremen. Nytes! <3

    Les mer
  • Drømmekake med mascarponekrem og bær Drømmekake med mascarponekrem og bær
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Drømmekake med mascarponekrem og bær

    Håper du allerede har testet Sjokoladekake miksen?! Den er supergo’ som den er, eller du kan style den opp litt ekstra og lage en herlig variant som denne!

    Dette trenger du:

    • 1 pakke Sjokoladekakemiks
    • 5 egg
    • 200 gram smør
    • 2 dl melk
    • Til kremen trenger du:
    • 250 g mascarpone
    • 0,75 dl kakao (jeg brukte bakekakao)
    • 1 dl melis
    • 2,5 dl fløte
    • 250 gram friske bær etter årstiden til pynt
    • Melis til dryss

    Dette gjør du:

    • Start med å lage Sjokoladekakebunnen fra miksen.
    • Finn frem to springformer i ulike størrelser, jeg brukte en 18 cm og en 22 cm, smør disse og dryss et tynt lag med kakao i før du heller i røra fordelt på disse to.
    • Stek som anvist på baksiden av pakningen. Avkjøles.
    • I mellomtiden lager du mascarponekremen ved å vispe mascarpone, kakao og melis lett sammen til en krem.
    • Tilsett så fløte, litt av gangen, og visp til passe konsistens. Dette gjør du enklest med en håndvisp.
    • Legg den største kakebunnen på ønsket fat og ha halvparten av mascarponekremen på denne i tillegg til litt bær. Dryss gjerne over litt melis. Sett så den minste kakebunnen oppå og ha på resten av fyllet. Legg så på så mye bær som mulig og dryss over litt melis og server.

    Jeg skal love deg mange hurrarop på denne. Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Brownie med rosmarin og havsalt Brownie med rosmarin og havsalt
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brownie med rosmarin og havsalt

    Enkelt, glutenfritt og veeeeeeldig god!

    Dette trenger du:

    • 2 pakker Brownie miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 200 gram smør
    • 200 gram kesam eller soyayoghurt
    • 2,5 dl melk/ soyamelk
    • 4 egg
    • 100 gram 70% sjokolade
    • 2 ss hakket rosmarin
    • Litt havsalt
    • Litt sjokolade til pynt

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Brownie pakken og bland begge miksene sammen. Tilsett hakket sjokolade og rosmarin i tillegg.
    • Finn frem en liten langpanne, kle med bakepapir og hell røra i.
    • Stekes på 180 grader i ca 20 min.
    • Avkjøles før du risler litt smeltet mørk sjokolade over og drysser litt havsalt oppå der igjen.
    • Pynt gjerne med litt rosmarin og eller friske, spiselige blomster.

    Denne kan du fint servere som den er, eller med litt is. Har du noe til overs så kan den også fryses. God fornøyelse!

    Les mer
  • Festlig galettepai Festlig galettepai
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Festlig galettepai

    La deg friste til å bruke årstidens frukt og bær, og lag en litt rampete galette fylt med disse.

    Dette trenger du:

    • 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pose 200 gram miks
    • 1 egg
    • 80 g romtemperert smør
    • 60 g melis
    • 3-4 ss vann
    • 1/2 – 1 pk vaniljekrem
    • Diverse friske bær

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 200 grader. Følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn miksen.
    • Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, og kjevle ut til ønsket størrelse. Det kan være enklere å kjevle ut ved hjelp av en silikonmatte, legg så bakeark oppå og snu det hele før du legger den på stekebrettet med bakearket nederst.
    • Smør så vaniljekrem utover, men la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn etter du har lagt på bær og frukt.
    • Strø litt rårørsukker på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 25 min, men følg med på tiden.

    Avkjøles på rist og serveres gjerne smålun med litt vaniljeis til. God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Bløtkake med sukkerbunn Bløtkake med sukkerbunn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bløtkake med sukkerbunn

    Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!

    Dette trenger du:

    • 6 egg
    • 2,5 dl sukker
    • 2 dl potetmel
    • 2 ts bakepulver
    • 26 cm springform

    Dette gjør du:

    • Sett stekeovnen på 160 grader.
    • Pisk egg og sukker til eggedosis før du blander forsiktig inn potetmel og bakepulver.
    • Ta bakepapir kun i bunn av formen, og hell røra i før du setter til steking på nederste rille i ca 45 min. Synes du kaka blir fort brun på toppen legger du et bakeark oppå.
    • Tips! For å unngå at bunnen faller sammen etter endt steketid så kan du slå av varmen, åpne ovnsdøra og ta kaken halvveis ut så den ikke fortsetter å steke, og la den kjøles ned der. Ingen dører eller vinduer oppe ellers i rommet.

    DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR

    Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Bringebærkrem på knekkebrødbunn Bringebærkrem på knekkebrødbunn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bringebærkrem på knekkebrødbunn

    Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.

    Dette trenger du:

    • 250 g Knekkebrød miks
    • 4 eggehviter
    • 150 g rårørsukker

    Dette trenger du til Bringebærkrem:

    • 300 g friske bringebær – du kan også bruke frosne
    • 75 g rårørsukker
    • 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
    • 5 dl kremfløte
    • 5 gelatinplater
    • Friske bær til pynt

    Dette gjør du:

    • Piske eggehvitene til de begynner å skumme og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
    • Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 26 cm springform.
    • Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
    • Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
    • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min mens du blander bringebær, sukker og vanilje og varmer opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
    • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
    • Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
    • Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
    • Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
    • La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
    • Ta av kakeringen og bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær etter smak og årstid. Pynt gjerne med noen spiselige blomster også.

    God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.

    Les mer
  • Sjokoladepai Sjokoladepai
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Sjokoladepai

    Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.

    Dette trenger du:

    • 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
    • 1 egg
    • 80 gram smør
    • 60 gram melis

    Dette trenger du til fyll:

    • 4 stk gelatinplater
    • 0,75 dl rårørsukker
    • 1 dl helmelk
    • 150 gram 70% sjokolade
    • 2 ts pulverkaffe
    • 1 egg
    • 2 ss sukker
    • 300 gram kesam
    • 300 gram vaniljeyoghurt
    • Friske bær til pynt, og gjerne litt sitronmelisse.

    Dette gjør du:

    Paibunn:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
    • Legg deigen kaldt i minimum 30 min.
    • Legg deigen på en silkon/ bakematte og kjevle ut til en passe form og størrelse.
    • Kle en paiform med deigen og prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
    • Avkjøles.

    Fyll:

    • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
    • Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og tilsett de bløtlagte gelatinplatene og la de smelte i sjokoladeblandingen.
    • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og tilsett så sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt og pisk lett sammen.
    • Hell blandingen i paiformen og sett den kaldt i minimum 3 timer før servering.
    • Pynt med friske bær og sitronmelisse før du serverer.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Drømmekake Drømmekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Drømmekake

    Lag en supergod sjokoladekake med glutenfri kakemiks. Det som gjør denne sjokoladekaken ekstra god er jo kremen, og pynten.

    Dette trenger du:

    • 1 pk Sjokoladekake miks
    • 5 egg
    • 2 dl melk
    • 200 gram smør
    • Dette trenger du til drømmekrem:
    • 3 dl kremfløte
    • 1 plate 70% sjokolade
    • 2 ss kaffe

    Dette gjør du:

    • Sørg for at alle ingredienser er romtemperert og så følger du fremgangsmåten på Sjokoladekake miksen. La kaken avkjøles mens du lager drømmekremen.
    • Pisk fløten til krem.
    • Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett kaffe.
    • Bland dette sammen med krem og smør på kaken som nå er avkjølt.
    • Pynt med årstidens bær, eller blomster, og kos dere.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Solbærprinsessekake Solbærprinsessekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Solbærprinsessekake

    Inviter noen på kaffe og nybakt prinsessekake fylt med solbær – en deilig, frisk vri og en fin anledning til et hyggelig møte.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfri Verksted
    • 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
    • 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam eller soya yoghurt)
    • 1 pk gjær
    • 20 gram smør
    • 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
    • 200 gram solbær
    • Melis til glasur
    • Friske solbær til pynt
    • 1 kakeform ca 22 cm

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard.
    • Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
    • Bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen.
    • Smør så et lag med vaniljekrem og legg gjerne på noen solbær. Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med vaniljekrem og strør solbær over.
    • Rull leiven sammen og kutt opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere.
    • Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et solbær i hvert hull.
    • Stekes på midterste rille, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
    • Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske solbær og gjerne litt sitronmelisse.

    Da er det bare å sette på kaffen og glede seg til gjestene kommer. God fornøyelse!

    Les mer
  • Rabarbra og bringebær pai med marengs Rabarbra og bringebær pai med marengs
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rabarbra og bringebær pai med marengs

    Jeg har vært på slang – nesten da. Svigermoren til en god venninne har rabarbra i hagen, og dermed snek jeg meg til noen fine stilker. Rabarbra pai var det som fristet og denne oppskriften kan jeg mer enn gjerne anbefale, og dele, om du også har lyst på en frisk, litt syrlig pai variant.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks (det er to poser i pakken så du bruker kun den ene og følger fremgangsmåten for søt pai)
    • 1 egg
    • 80 gram mykt smør
    • 60 gram melis
    • 400 gram rabarbra – cirka 4 stilker
    • 1 dl sukker (jeg brukte en blanding av rårørsukker og kokosblomstsukker da det var det jeg hadde i hus)
    • 1 ss potetmel
    • 3 dl kesam (eller creme fraiche, gjerne laktosefri om du ønsker)
    • 3 eggeplommer
    • 3 ts vaniljesukker
    • 1 pk friske bringebær

    Til marengs trenger du:

    • Paien blir nok god uten marengs topp også.
    • 2 stk eggehviter
    • 1,25 dl sukker

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av pakken. Bland godt og klapp deigen sammen til en ball, pakk i plast og legg i kjøleskapet i minimum 30 min. Synes du det er vanskelig å kjevle ut pai bunnen? Her er et tips som funker; legg en silikon bakematte på kjøkkenbenken og legg så et bake ark på det igjen. Silikonmatten gjør at bakepapiret holder seg der når du begynner å kjevle. Har du ikke silikonmatte kan det være lurt å skaffe seg en til senere bruk, men du vil jo få det til uten også.
    • Pai deigen legger du så oppå bakepapiret og bruker en kjevle til å kjevle ut ønsket størrelse. Kjevle ut litt større en selve pai formen da deigen bør gå litt opp på sidene også. Flytt så bakepapiret over i formen og trykk deigen opp på sidene. Jeg klipper ofte bort det papiret som stikker for mye opp.
    • Bruk en gaffel og stikk hull i bunnen før du steker bunnen på 200 grader i ca 10 min.
    • Sett så bunnen til avkjøling mens du forbereder fyllet.
    • Skrell rabarbra stilkene og skjær i passende biter, bland med sukker og potetmel.
    • Bland 1 beger kesam/ creme fraiche med eggeplommer og vaniljesukker før du heller dette over rabarbrablandingen.
    • Alt dette går så opp i pai formen som du så legger til friske bringebær.
    • Du kan velge å steke paien nå eller så topper du den med marengs. Jeg smurte marengsen lett over hele kaken i et tynt lag med en slikkepott.
    • Stekes så videre, midt i ovnen, på ca 175 grader i ca 40 minutter. Følg med på tiden og legg gjerne et bakepapir på toppen av paien om du synes marengsen blir fort brun.
    • La så paien avkjøles lett på en rist før du serverer som den er. Friskt og syrlig og veeeeeldig godt ;)!

    Riktig god fornøyelse! <3

    Les mer
  • Frisk og litt sunnere brownie Frisk og litt sunnere brownie
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Frisk og litt sunnere brownie

    Det er alltid litt farlig å kombinere sunn med kake, men i dette tilfellet så vil jeg si at det faktisk er en mulig kombinasjon. Browniemiksen er fullkorn og inneholder blant annet sammalt rismel og sammalt hirsemel, og er dermed en kilde til kostfiber. Om du tilsetter appelsinjuice i miksen får du en frisk og veldig god variant (som ikke bare smaker godt til påske). Og har du noen appelsiner liggende som ser litt tørre og slitne ut bruker du selvfølgelig disse.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Brownie miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 200 gram smeltet smør (for en lettere variant kan du erstatte dette med kesam eller soyayoghurt)
    • 2 egg
    • 1,25 dl appelsinjuice eller 1-2 pressede appelsiner
    • Liten kakeform

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av kartongen.
    • Bytt ut andel melk med appelsinjuice.
    • Jo mindre kakeform du buker jo saftigere blir kaken, alternativt følger du godt med på steketiden.
    • Jeg anbefaler 20-22 min steketid på en liten form.
    • Avkjøles lett på rist før du serverer med et lite dryss melis på toppen, og kanskje litt is eller en kremdott til?

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Høstkake Høstkake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Høstkake

    Nå bugner det av norske epler og plommer og det gjelder å nyte. Her kommer det en oppskrift på en deilig høstkake fylt med plommer, epler og litt kanel som ble en variant av plommekaken jeg delte for noen dager sider.

    Dette trenger du:

    • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein
    • 3 epler
    • 1,75 dl sukker
    • 150 smør
    • 5 dl Pannekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 3 egg
    • 3 dl tyrkisk yoghurt
    • 3 ts kanel
    • Litt mandelskiver til pynt

    Dette gjør du:

    • Del plommene i to og fjern stenene.
    • Skrell eplene og del opp i biter
    • Putt eplebitene i en pose og dryss kanel (og litt rårørsukker) over og bland slik at kanelen fester seg til eplebitene
    • Sett stekeovnen på 175 grader.
    • Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
    • Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
    • Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
    • Vend tilslutt inn plommene og eplebitene.
    • Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
    • Legg noen eplebiter på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
    • Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.
    • Serveres lett avkjølt med litt krem, is eller vaniljekesam til.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Farmors krydderkake Farmors krydderkake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Farmors krydderkake

    Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet!

    Dette trenger du:

    • 100 gram smeltet smør
    • 2 dl rårørsukker
    • 3 egg
    • 2 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 1 dl Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2,5 ts bakepulver
    • 1,5 ts kanel
    • 1 ts malt nellik
    • 1 ts malt ingefær
    • 1,5 dl fløte (jeg brukte laktosefri)
    • 2 ss appelsinmarmelade

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 190 grader. Smelt smør og pisk dette sammen med sukker. 
    • Rør inn ett og ett egg.
    • Sikt mel og krydder i røra, tilsett følte og til slutt appelsinmarmeladen. 
    • Hell røra i en brødform 1,5 l. og smør formen godt eller dekk med bakepapir.
    • Stekes midt i ovnen i ca 40 min – følg med på tiden så den ikke stekes for lenge og blir tørr. Bruk gjerne en grillpinne til å sjekke om den er gjennomstekt.

    Avkjøles på rist. God fornøyelse

    Les mer
  • Glutenfri eplekake Glutenfri eplekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri eplekake

    Eplekake… duften av epler og kanel….minner meg egentlig om mormor… mens denne er glutenfri!

    Dette trenger du:

    • 4 epler, helst norske og økologiske
    • 2 ss kanel
    • 1 ts rårørsukker
    • 200 gram smør
    • 155 gram rårørsukker
    • 4 egg
    • 170 gram Bolle miks
    • 1 ts bakepulver

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene og del opp i tynne båter/skiver som du så blander med kanel og litt sukker. Enkleste måten å få til dette på er å legge eplebåtene i en liten pose, tilsett kanel og sukker, rist og bland godt.
    • Pisk smør og sukker hvitt, og om du bruker rårørsukker og ikke synes det løser seg helt opp er det helt ok.
    • Tilsett så ett og ett egg og tilslutt sikter du over mel, pluss bakepulver, og blander forsiktig.
    • Fordel røra så i en kledd kakeform, jeg brukte den minste på ca 20 cm. Hell litt røre i formen først før du legger eplebåtene ned i og så heller på resten av røra og fordeler resten av eplebåtene på toppen. Trygg eplebåtene ned i røra slik. Om du vil kan du strø litt perlesukker på toppen før du setter den inn i ovnen.
    • Stekes midt i ovnen i ca 35 min. Følg med på tiden og legg et bakeark på toppen om du synes kaken fort blir godt stekt på toppen (hvilke min gjorde)

    Avkjøles på rist – men serveres gjerne lunken med litt krem eller vaniljekesam. God fornøyelse!

    Les mer
  • Bringebær bollekake Bringebær bollekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bringebær bollekake

    Bolle miksen kan du lage veldig mye godt av – og denne smaker helt fantastisk på en deilig, varm sommerdag hvor du vil servere noe nybakt med smak av sommer.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Bollemiks
    • 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
    • 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam, soya yoghurt)
    • 1 pk gjær
    • 20 gram smør
    • 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
    • Bringebær syltetøy
    • Friske bringebær
    • OM du ønsker litt søtere deig kan du tilsette mer sukker og litt ekstra kardemomme
    • 1 kakeform ca 22 cm

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard.
    • Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
    • Bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen. 
    • Smør så et lag med vaniljekrem.
    • Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med et lag bringebærsyltetøy og så vaniljekrem. Rull leiven sammen og kutt så opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere. 
    • Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et bringebær i hver rull.
    • Stekes på midterste rille, over- og undervarme, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
    • Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske bringebær og gjerne litt sitronmelisse.

    Da er det bare å glede seg – riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Bollefocaccia Bollefocaccia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bollefocaccia

    Dette er en veldig smakfull, og enkel, variant.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Bollemiks
    • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk gjær
    • 1,5 dl kesam (en halv boks)
    • 20 g smeltet smør
    • 2 dl lunken melk
    • Litt vaniljekrem – jeg brukte 1/2 pakke Tine vaniljekrem. Alternativt lager du din egen.
    • Litt blåbær
    • 24 cm kakeform

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten bak på pakken. Pass på at alle ingredienser du tilsetter er fingervarme.
    • Bland deigen godt og sett til heving i ca 30 min.
    • Dekk en kakeform med bakepapir og legg deigen oppi. Bruk hendene og fingrene til å dekke formen og lage hull som du så fyller med vaniljekrem.
    • Sett til ny heving mens du varmer ovnen til 225 grader, over- og under varme.
    • Dryss på blåbær, stikk de ned i vaniljekrem og stek i ca 25 min.

    Nammm… og god fornøyelse!

    Les mer
  • Glutenfri galette Glutenfri galette
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri galette

    Har du hagen full av sommerbær, eller rett og slett bare har lyst på noe godt bør du prøve denne!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Paimiks (det er to poser i pakken – du bruker den ene)
    • 80 gram smør
    • 1 egg
    • 60 gram melis
    • 1/2 ts havsalt
    • 500 gram friske bær
    • ca 50 gram rårørsukker (mer eller mindre – du bestemmer)
    • 3 ss potetmel
    • 1/2 ts kardemomme
    • Finrevet skall av 1 økologisk sitron
    • 1 bakeark
    • 1 egg til pensling
    • Perlesukker til strø/ pynt

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Pai miksen. Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, litt ekstra mel, og kjevle ut.
    • Bland sukker, potetmel og kardemomme før du tilsetter bærblandingen og revet sitronskall. Jeg brukte friske jordbær, bringebær og rips i tillegg til blåbær som jeg hadde i fryseren. Pass på at du lar eventuelle fryste bær renne av seg før du legger de på paibunnen, så slipper du litt ekstra søl slik du ser det ble på min.
    • Legg bærblandingen på paibunnen og la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn og over bærblandingen. Om det blir litt rufsete så gjør det ingenting da denne skal ha et litt rustikt utseende.
    • Pensle sammenpisket egg rundt kanten, strø litt perlesukker på og sett til steking drøye 35 min på nederste rille.
    • La galetten avkjøles helt før du serverer med litt vaniljeis, vaniljekesam eller en liten klatt med krem.

    Riktig god fornøyelse! Denne fant jeg inspirasjon til hos Trines Matblogg og der er det jommen meg mye godt.

    Les mer
  • Pai med fiken og dadler Pai med fiken og dadler
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pai med fiken og dadler

    Pai miksen er helt perfekt å benytte som utgangspunkt for sesongens frukt og grønnsaker. Denne varianten ble til etter at jeg kjøpte noen fantastisk flotte, og ferske, fiken. Selve frukten er jo super til dekor og som pynt, men enda bedre om du velger å lage noe godt av den ;). Så har du noen fiken du har lyst til å lage noe godt av ville jeg testet ut denne varianten (inspirasjon hentet fra frukt.no).

    Dette trenger du:

    • 1 pose paimiks (det er to poser i kartongen)
    • 1 egg
    • 60 gram melis
    • 80 gram smør
    • 3-4 ss vann

    Dette trenger du til fyll:

    • 4-6 fiken skjæres i båter
    • 4-6 dadler (uten kjerne) skjæres i strimler
    • 2 ts vaniljesukker
    • 3 stk egg
    • 2 dl matfløte
    • 4 ss cottage cheese
    • Sukker? Jeg tok bare et liten dryss mens oppskriften sier 1,5 dl…

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten for søt pai på baksiden av Pai miks kartongen.
    • Mens du forsteker pai bunnen blander du egg, matfløte, cottage cheese, vaniljesukker og litt sukker.
    • Fordel fiken og dadler i paibunnen før du heller på resten av blandingen.
    • Stekes på 180 grader, over- og undervarme i ca 45 min.

    Paien smaker jo helt nydelig når den er litt lun og gjerne med litt krem eller is til. God fornøyelse! 

    NYTTIG INFORMASJON OM FIKEN

    Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil. Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten.

    BRUKSOMRÅDE

    Fersk fiken er først og fremst en dessertfrukt som spises naturell. Fersk fiken passer også godt til et ostebord. Den kan enten deles i to, skjæres i skiver eller i båter. Moset fruktkjøtt er meget velsmakende blandet med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt og smurt på varme pannekaker. Fiken kan også brukes til kalde kjøttretter eller som garnityr til is.

    EGENSKAPER

    Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken inneholder også rik på A og B vitaminer samt en del kalium. Det høye fiberinnholdet gjør fiken gunstig for fordøyelsen.

    KVALITETSKRAV

    Fiken skal være moden og gi etter for et lett håndtrykk. Den bør være ren og fri for sprekker eller støtflekker. På fruktens overflate finnes det ofte et pulveraktig belegg som er helt naturlig. De mest modne og beste fikene er normalt de som er mørkest i fargen.

    kilde: frukt.no

    Les mer
  • Eplepai med vaniljekrem Eplepai med vaniljekrem
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eplepai med vaniljekrem

    Deilig eplepai med vaniljekrem.

    Dette trenger du:

    • 1 krt Paimiks (1 pose a 200g)
    • 1 egg
    • 80 g smør, mykt
    • 60 g melis
    • 2-4 ss vann
    • 1 pk Tine vaniljekrem eller du lager den selv fra bunnen
    • 3 epler, helst økologiske slik at du slipper å skrelle de

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen.
    • Mens deigen kjøles ned kan du lage din egen vaniljesaus. Bruker du ferdiglaget kan du dele opp epler i ønskede skiver – jeg fjerner først kjernen med en eplekjernefjerner, deler eplet på langs og kutter så opp ganske tynne skiver. Legg disse gjerne i litt sitronvann om det tar litt tid før du monterer terten.
    • Etter at deigen har roet seg ca 30 min i kjøleskapet legger du den på en type silikonmatte. Min silikonmatte viser ulike former slik at det er ganske enkelt å kjevle ut til passe størrelse. Bruk hendene og trykk den litt ned før du kjevler forsiktig. Er deigen for klissete, og henger seg fast bruker du litt ekstra glutenfritt som hjelp.
    • Sett paiformen på kjøkkenbenken, løft silikonmatten og «velt» den over formen. Hjelp til med fingrene for å få den til å dekke opp på siden av formen. Stikk huller med gaffel og stek bunnen ca 10 min på 200 grader.
    • La bunnen avkjøles noe før du legger på vaniljekrem og så danderer epleskivene rundt. Det er veldig godt med et lite dryss kanel på toppen før du setter til steking i ca 25 min.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Krydderbollekake Krydderbollekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Krydderbollekake

    Her snakker vi julestemning.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Bollemiks
    • 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær
    • 3 dl melk
    • 143 gram kesam
    • 20 gram smør
    • 1/2 ts malt nellik
    • 1/4 ts allehånde (kan droppes)
    • 1/2 ts revet muskatnøtt
    • 1/2 ts kanel
    • 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)
    • 1 pk ferdig vaniljekrem
    • 1 egg til pensling
    • Melis til melisdryss
    • 1 kakeform/ springform str 20-24 cm
    • 1 bakepapir
    • Silikonmatte og kjevle

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miksen og tilsett krydderet i melmiksen. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkent.
    • Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
    • Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
    • Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
    • Stekes på 200 grader, over- og undervarme, i ca 40 min. Følg med på tiden.
    • La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.

    Nydelig julekake! God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Ostekake på müslibunn Ostekake på müslibunn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Ostekake på müslibunn

    En perfekt, enkel, og supergod ostekake som kan nytes både til jul, påske, sommer som høst. Denne varianten har jeg pyntet med fiken nettopp fordi jeg bakte denne med inspirasjon av ferske fiken og litt julestemning. Men kaken smaker like godt om du pynter med blåbær, bringebær, stikkelsbær eller kanskje tyttebær (det gjenstår å prøve ut). Siden Müslimiksen inneholder flere typer tørket bær og frukt kan du finne tips til pynt ved å bruke noen av disse.

    Dette trenger du:

    • 2 dl Müsli miks (kan erstattes med 2 dl Cookie miks)
    • 100 gram smeltet smør

    Dette trenger du til fyllet:

    • 400 gram philadelfia ost/ kremost
    • 2 egg
    • 1 dl sukker
    • 1/2 presset (økologisk) sitron

    Dette trenger du til topping:

    • 2 dl creme fraiche
    • Bær eller frukt etter årstiden
    • 20-24 cm kakeform

    Dette gjør du:

    • Smør kakeformen. Smelt smøret og bland med müsli miksen som du så trykker det ned i kakeformen før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 5 min.
    • Sett formen på rist mens du forebereder ostemassen. Bland alle ingrediensene (kremost, sukker, egg og sitron) godt sammen før du heller det over i kakeformen og steker videre på 200 grader i ca 25 min.
    • La kaken avkjøles på rist. Bland creme fraichen før du så smører den utover kaken.
    • Like før servering pynter du med det som passer årstiden, eller humøret, best!

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Glutenfri plommekake Glutenfri plommekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri plommekake

    Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles. Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale.

    Dette trenger du:

    • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein fjernes
    • 1,75 dl sukker (øk til 2 dl øm du ønsker litt søtere kake og om plommene ikke er såå søte)
    • 150 smør
    • 5 dl focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • 0,25 ts salt
    • 3 egg
    • 2,5 dl tyrkisk yoghurt
    • Litt ekstra plommer til pynt
    • Litt mandelskiver til pynt

    Dette gjør du:

    • Del plommene i to og fjern stenene.
    • Sett stekeovnen på 175 grader.
    • Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
    • Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
    • Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
    • Vend tilslutt inn plommene.
    • Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
    • Legg noen halve plommer på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
    • Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.

    Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3

    Les mer
  • Bananbrød uten tilsatt sukker Bananbrød uten tilsatt sukker
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bananbrød uten tilsatt sukker

    Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – og jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!

    Dette trenger du:

    • 3-4 modne bananer (ca 400 gram)
    • 150 ml melk
    • 1 egg
    • 50 ml rapsolje
    • 50 ml honning (jeg droppet det)
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 ts havsalt
    • 200 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 50 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
    • 50 gram Müsli miks med chia fra Det Glutenfrie Verksted/ eller glutenfrie havregryn
    • (alternativt bytter du ut mengden mel med det du har av glutenfritt alternativ, jeg har feks tidligere benyttet Pannekakemiksen)
    • 2 ts bakepulver

    Til pynt (om du vil):

    • 1 banan
    • kokosmasse
    • chiafrø

    Dette gjør du:

    • Sett stekeovnen på 180 grader
    • Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser.
    • Ha bananer, melk, egg, rapsolje, (honning), vaniljesukker og salt i en bakebolle og bland godt.
    • Bland bakepulver med glutenfritt mel og rør inn i bananblandingen.
    • Hell deigen i en brødform kledd med bakekepapir.
    • Skjær en banan i tre på langs. Et lurt tips her er å gjøre dette med skallet på. Skrell så bananskivene og legg på toppen av kaken. Strø så chiafrø og kokosmasse på toppen.
    • Stekes på 180 grader i 40-50 min.
    • Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
    • Ta kaken ut av brødformen og la avkjøles på rist.

    Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Glutenfrie cookies Glutenfrie cookies
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie cookies

    Cookie miksen fra Det Glutenfrie Verksted er det mange av dere som har etterspurt. Nå som den er tatt ut av produksjon, og ferdig miks ikke er å få tak i lenger, deler jeg oppskriften med deg her :)

    Dette trenger du:

    • 150 gram mykt smør
    • 180 gram havregryn, glutenfrie
    • 100 gram rårørsukker
    • 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
    • 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1/2 ts havsalt
    • 2 egg
    • Til pynt (om du vil):
    • Bland gjerne inn sjokoladelinser, nøtter, epler eller tranebær om du ønsker.

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 190 grader
    • Mål opp havregryn, rismel, maismel, vaniljesukker og havsalt og bland 
    • Mos gjerne havregrynene litt med hendene
    • Tilsett mykt smør og egg
    • Bland godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin)
    • Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig og form med hendene
    • Legges på stekebrett kledd med bakepapir
    • Stekes i 12-15 min, følg med på tiden. 
    • Avvkjøles på rist

    Nyyytes! God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Rullekake Rullekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rullekake

    Det er lett å mimre tilbake til barndommen med denne klassikeren!

    Det beste av alt er jo at den er ferdig i en fei, og så er den veldig enkel å lykkes med :)

    Dette trenger du:

    • 6 egg
    • 80 gram sukker
    • 75 gram rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
    • ca 2,5 dl syltetøy
    • Litt ekstra sukker
    • Noen friske bær, om du ønsker
    • Kremfløte eller is, om du ønsker

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 225 grader 
    • Skill eggene.
    • Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
    • Stivpisk eggehvitene
    • Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. 
    • Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.
    • Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.
    • Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir dekket med sukker. Her er det litt vanskelig å angi mengde, men strø litt utover uten at du overdriver.
    • Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.
    • Fordel syltetøy utover kaken og rull sammen. 
    • Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen. 
    • Legg kaken på et fat og pynt med friske bær og kanskje litt krem ved siden av, eller skjær opp i porsjoner og server.

    Nydelig! God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Quinoa smuldrepai med blåbær Quinoa smuldrepai med blåbær
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Quinoa smuldrepai med blåbær

    Superenkelt "å smelle sammen" om du har litt quinoamel og blåbær tilgjengelig.

    Jeg er så heldig at jeg har en pappa som hver høst gir meg på fyll av blåbær (og poteter men det kan jeg fortelle mer om en annen gang). Så hos meg er det blåbær tilgjengelig i fryseren gjennom vintern, skikkelig luksus!

    Dermed er en kake som dette veldig enkelt å få til. Og, har du ikke fryste blåbær så går det selvfølgelig veldig fint med friske bær :)

    Dette trenger du:

    • 125 gram mykt smør
    • 1 dl havregryn, glutenfrie
    • 1 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 1 dl rårørsukker 
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 egg
    • 5 dl blåbær
    • 1 ts potetmel (ikke nødvendig)

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 190 grader
    • Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
    • Mål opp havregryn, quinoamel og vaniljesukker 
    • Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin. 
    • Strø blåbærene først i bunn av formen og tilsett så smuldredeigen over - her blir det klumpete som du så fordeler utover
    • Om du vil sikre en lit fastere pai kan du blande blåbærene sammen med potetmel og gi de et lite oppkok før du legger de i bunn av paiformen. Dette er ikke nødending men gjør at den henger mer sammen og får litt annen konsistens enn om du ikke gjør det. (jeg hadde litt dårlig tid og"glemt"e dette, men resultatet ble helt perfekt likevel)
    • Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. 
    • Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem 

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Quinoa smuldrepai med epler og kanel Quinoa smuldrepai med epler og kanel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Quinoa smuldrepai med epler og kanel

    Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei? 

    Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?

    Dette trenger du:

    • 125 gram mykt smør
    • 1 dl havregryn, glutenfrie
    • 0,75 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 0,25 dl Fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 dl rårørsukker 
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 egg
    • 3 epler, gjerne økologiske for da kan du bruke hele eple, inkl skall
    • 2-3 ts kanel 

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 190 grader
    • Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
    • Mål opp havregryn, quinoamel, rismel og vaniljesukker 
    • Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin. 
    • Del opp eplene i passe biter/ terninger og legg i en brødpose som du så strør kanel over og blander godt sammen, i posen.
    • Bland dette sammen med deigen og fordel rundt i paiformen. Dette blir klumpete og ujevnt men det er meningen ;).
    • Pynt gjerne med noen hele epleskiver som på bildet - det blir dekorativt.
    • Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge
    • Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljekesam

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Cookies med revet sitron og sjokolade Cookies med revet sitron og sjokolade
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Cookies med revet sitron og sjokolade

    Cookie med ny smakskombinajson - så utrolig godt med sitron og sjokolade! 

    Nå er sitronene på sitt beste så om du føler for en søt liten treat så prøv denne varianten da vel?

    Dette trenger du:

    • 150 gram mykt smør
    • 180 gram havregryn, glutenfrie
    • 75 gram rårørsukker
    • 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
    • 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1/2 ts havsalt
    • 1 økologisk sitron (kjøp økologisk siden du skal bruke skallet og slipper å tenke på sprøytestoffer)
    • 1 neve sjokoladebiter (jeg brukte her Freia Melkesjokoladelinser)
    • 2 egg

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 190 grader
    • Mål opp havregryn, rismel, maismel, vaniljesukker og havsalt og bland
    • Riv skallet av sitronen og tilsett melblandingen 
    • Tilsett mykt smør og egg
    • Skvis halve sitronen i blandingen
    • Bland godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin)
    • Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig og form med hendene
    • Legges på stekebrett kledd med bakepapir
    • Stekes i 12-15 min, følg med på tiden. 
    • Avvkjøles på rist

    Nyyytes! God fornøyelse! :)

    Les mer