23/09/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bagels i to varianter, grov og fin
Dette har vi gledet oss til å dele! Nybakte bagels som passer perfekt til alt fra frokost, lunsj, matpakke, kvelds eller som tilbehør til suppe og salat. Spises som de er eller fylles med dine favoritter.
Du bør beregne noe tid men når du får dette resultatet er det verdt hvert minutt, jeg lover deg.
Jeg ville teste ut å bake de fine bagelsene med å bruke Focacciamiksen og så sette deigen til kaldheving/ eltefritt. Veldig vellykket og kan anbefales!
De grove fant jeg rask ut var enklest å rett og slett bruke Nistebrød miksen, den er perfekt sammensatt, rik på fiber og fullkorn og et smartere valg sånn sett enn for de lyse.
Under får du fremgamgsmåte for begge to så da kan du jo selv velge den som frister mest?
Fine Bagels - kaldhevet
Dette trenger du av ingredienser til fine bagels:
- 1 pose Focaccia miks
- 150 gram kesam/ soyayoghurt
- 1 ts tørrgjær
- 3 dl vann
- 15 gram smeltet smør/ melange
- frø til pynt
- egg til pensling
- 1 ss sukker til vannet
Dette trenger du av utstyr:
- Kjele
- Hullsleiv
- Kjøkkenklede
- Bakepapir
Dette gjør du:
Mål opp alle ingrediensene og bland godt sammen. Her kan du ta de våte ingrediensene rett fra kjøleskapet. Bruk en kjøkkenmaskin til å blande det sammen hvor du bruker k-krok.
Ha deigen over i en bakebolle, dekk med plast og sett til heving på kjøkkenbenken over natten eller min 8 timer.
Ha deigen ut av bollen og del opp i 10-12 emner. Form emnene til en bolle, klem flat og bruk baksiden på en sleiv til å lage hull. Sett bollene på stekebrett kledd med bakepapir og sett til heving i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Fyll en bred kjele med 3-4 liter vann, tilsett 1 ss sukker og kok opp. Skru så varmen ned så det slutter å koke og legg 3 bagels i vannet og la det trekke ca 3 min på hver side før du legger de på et kjøkkenhåndkle og lar de renne av. Kok opp vannet mellom hver gang. Gjenta til alle bagels er gjort. Pensle så med egg og strø dine favorittfrø over før du setter til steking.
Stekes i ca 25 min, men følg med på tiden og ta ut bagelsene når de har fått en fin gylden farge.
Grove Bagels
Dette trenger du av ingredienser til grove bagels, ca 12 stk:
- 2 poser Nistebrød miks
7 dl vann - 1 pose tørrgjær
- 15 gram smeltet smør/ melange
- frø til pynt
- egg til pensling
- 1 ss sukker til vannet
Dette gjør du:
Mål opp alle ingrediensene og bland godt sammen. Bruk en kjøkkenmaskin til å blande det sammen med k-krok.
Ha deigen over i en bakebolle, dekk med plast og hev i ca 45 min.
Ha deigen ut av bollen og del opp i 12 emner. Form emnene til en bolle, klem flat og bruk baksiden på en sleiv til å lage hull. Sett bollene på stekebrett kledd med bakepapir og sett til heving i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Fyll en bred kjele med 3-4 liter vann, tilsett 1 ss sukker og kok opp. Skru så varmen ned så det slutter å koke og legg 3 bagels i vannet og la det trekke ca 3 min på hver side før du legger de på et kjøkkenhåndkle og lar de renne av. Kok opp vannet mellom hver gang. Gjenta til alle bagels er gjort. Pensle så med egg og strø dine favorittfrø over før du setter til steking.
Stekes i ca 25 min, men følg med på tiden og ta ut bagelsene når de har fått en fin gylden farge.
Avkjøles på rist, deles i to og nytes med ditt favorittpålegg.
Kommentarer
Skriv en kommentar