04/12/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bakt gulrotsalat med bokhvete
En skikkelig god salat som kan lages med smak av vinter eller smak av sommer. Salaten med smak av vinter er det perfekte tilbehøret til julematen, med søte tranebær, honningglaserte mandler og en nydelig appelsinvinaigrette. Bytter du ut appelsin med sitron og tranebær med granateplekjerner, har du en frisk variant med smak av sommer.
Begge variantene er like gode, bare prøv selv!
Du trenger:
- 1 pose Bokhvete boil-in-bag
- 400 g gulrot (ca 6stk)
- 2 fedd hvitløk
- 40 g rucola salat
- ½ fennikel
- 40 g tørkede tranebær (eller granateplekjerner)
- 100 g blåmuggost (eller fetaost), i små biter
Honningglaserte mandler:
- 100 g mandler
- ½ ss smør
- 25 g honning
- ¼ ts salt
Vinaigrette:
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ts revet applesinskall (eller sitronskall)
- 60 ml ferskpresset appelsinjuice (eller 45 ml sitronsaft)
- 1 ss honning
- 2 ts Dijon sennep
- 75 g extra-virgin olivenolje
- ½ ts salt
- ¼ ts sort pepper
Dette gjør du:
1. Kok 1 pose Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. Avkjøl.
2. Ha smør, honning og salt i en kjele og varm opp over medium varme til det begynner å boble. Tilsett mandlene og la blandingen småkoke i 7-9 minutter. Rør jevnlig, spesielt mot slutten. Pass på at det ikke blir brent. Hell mandlene utover et stykke bakepapir og dra nøttene litt fra hverandre. Avkjøl.
3. Sett ovnen på 200°C over- og undervarme. Del gulrøttene i jevne staver eller biter. Finhakk hvitløksfeddene. Ha gulrøttene og hvitløken over i en langpanne og ringle over litt olivenolje. Krydre med salt og pepper og bland alt sammen. Stek i midten i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er knapt møre. Avkjøl.
4. Bland ingrediensene til vinaigretten i en liten bolle. Visp godt sammen. Du kan også bruke et glass med lokk som du rister godt. Smak til med salt og pepper.
5. Skjær fennikel i tynne skiver. Ha det over i en stor salatbolle sammen med kokt bokhvete, ruccola, tørkede tranebær (eller granateplekjerner), halvparten av blåmuggosten (eller fetaosten) og halvparten av de honningglaserte mandlene. Ringle 7-8 spiseskjeer vinaigrette over, og bland forsiktig sammen.
6. Topp salaten med de ovnsbakte gulrøttene, resten av mandler og resten av osten. Server med ekstra vinaigrette ved siden av.
Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar