Bananbrød uten tilsatt sukker

Bananbrød uten tilsatt sukker

Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – og jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!

Dette trenger du:

  • 3-4 modne bananer (ca 400 gram)
  • 150 ml melk
  • 1 egg
  • 50 ml rapsolje
  • 50 ml honning (jeg droppet det)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts havsalt
  • 200 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 50 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram Müsli miks med chia fra Det Glutenfrie Verksted/ eller glutenfrie havregryn
  • (alternativt bytter du ut mengden mel med det du har av glutenfritt alternativ, jeg har feks tidligere benyttet Pannekakemiksen)
  • 2 ts bakepulver

Til pynt (om du vil):

  • 1 banan
  • kokosmasse
  • chiafrø

Dette gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser.
  • Ha bananer, melk, egg, rapsolje, (honning), vaniljesukker og salt i en bakebolle og bland godt.
  • Bland bakepulver med glutenfritt mel og rør inn i bananblandingen.
  • Hell deigen i en brødform kledd med bakekepapir.
  • Skjær en banan i tre på langs. Et lurt tips her er å gjøre dette med skallet på. Skrell så bananskivene og legg på toppen av kaken. Strø så chiafrø og kokosmasse på toppen.
  • Stekes på 180 grader i 40-50 min.
  • Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
  • Ta kaken ut av brødformen og la avkjøles på rist.

Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha